ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

RAZBOIUL GENERATIILOR

1 Timotei 5:1 – 2 „Nu mustra cu asprime pe un batrân, ci sfatuieste-l ca pe un tata; pe tineri sfatuieste-i ca pe niste frati; pe femeile batrâne, ca pe niste mame; pe cele tinere, ca pe niste surori, cu toata curatia.”
Voi cei de pe site ati propus sa discutam despre acest „razboi” al generatiilor. Si iata ca a sosit timpul sa dezbatem împruna acest subiect si ma rog Domnului sa ne lumineze mintea si inima.
Neîntelegerea si nepasarea sunt pacate grave înaintea lui Dumnezeu. El ne învata sa traim în pace unii cu altii si sa ne iubim asa cum Hristos ne-a iubit si S-a dat jertfa pentru pacatele noastre. Daca nu erau batrânii si eroii credintei, noi astazi unde eram? În lumea sau ne faceam fiecare biserici dupa bunul plac al inimii noastre. Dar înaintasii nostrii au platit cu multa suferinta si mult sânge drumul credintei, pentru ca noi sa putem pasii cu încredere si bucurie pe Calea Domnului. Ma gândesc cu mare drag si admiratie la Nicolae Moldovanu, Train Dorz, Richad si Elisabeta Wurmbrand…si multi altii ale caror nume nu le stim, dar îi stie Domnul. Au dat totul pentru Hristos, viata, familia, functii, libertate si s-au fasut robi ascultatori pentru Împaratul cerului, ascultatori pâna la moarte.
De ce noi tinerii de astazi nu mai avem timp pentru cei batrâni? De ce le întoarcem spatele si trecem atât de nepasatori pe lânga ei? Ma doare sufletul când vad cum copiii îsi dau parintii la case de batrâni pentru ca nu au timp, nu vor sau nu pot sa-i îngrijeasca. Te gândesti cu suflet care citesti cât îndura o mama ca sa te duca pe lume? Timp de 9 luni te poarta în burta ei, apoi cu gingasie la pieptul sau si te tine stâns în brate ca sa nu ti se întâmple nici un rau…Iar tu, om de afaceri si ocupat mereu, nu mai ai loc de un „Sarut mâna mama…”  Asta merita mama ta…tatal tau…sa sfârseasca în lacrimi dupa ce a facut din tine om mare?
Sunt batrâni care plâng de dorul copiilor pentru ca au plecat departe de ei, de tara, si i-au lasat ai nimanui. De ce noi tinerii suntem atât de iresponsabili? De ce ne ferim sa primim sfaturi de la cei batrâni? De ce folosim atât de frecvent expresia „A fost pe vremea ta, lasa-ma cu ideile învechite, nu trebuie sa ma înveti ca stiu eu mai bine…?”
De ce atunci când un frate batrân sau o sora se afla pe patul de suferinta, atât de putini tineri îi viziteaza, iar când un tânar sufera, toata lumea se înghesuie sa ajunga la el? Sufletul e vesnic tânar si nu ar trebui sa ne uitam la fata omului. Cum ar fi daca Domnul ar face asa diferente între noi tinerii si cei batrâni? Daca ne-ar rasplati dupa faptele noastre, ar fi vai de noi.
Tit 2:1 – 8 „Tu însa, vorbeste lucruri care se potrivesc cu învatatura sanatoasa. Spune ca cei batrâni trebuie sa fie treji, vrednici de cinste, cumpatati, sanatosi în credinta, în dragoste, în rabdare. Spune ca femeile în vârsta trebuie sa aiba o purtare cuvincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; sa învete pe altii ce este bine, ca sa învete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbati si copiii; sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor, ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvântul lui Dumnezeu. Sfatuieste, de asemenea, pe tineri sa fie cumpatati, si da-te pe tine însuti pilda de fapte bune, în toate privintele. Iar în învatatura, da dovada de curatie, de vrednicie, de vorbire sanatoasa si fara cusur, ca potrivnicul sa ramâna de rusine, si sa nu poata sa spuna nimic rau de noi.”
Tânar drag, cinsteste-i pe cei batrâni si fa-ti timp pentru ei, stai de vorba cu ei si atunci când sunt neputinciosi, întinde-le o mâna. Astfel de tineri iubeste Domnul si în astfel de tineri Îsi gaseste El placerea.
Frati si surori trecuti de prima tinerete, va rog în Numele Domnului fiti blânzi cu cei tineri, învatati-i Cuvântul Domnului si povestiti-le experinetele voastre cu Domnul. Purtati-i pe brate de rugaciune si în zile de post ca Diavolul sa nu se cuibareasca în mintea si viata lor. Este timpul sa ne pocaim cu totii, sa ne vedem greselile si sa ne întoarcem cu toata inima la Domnul, ca sa vina peste noi vremuri de înviorare. Haideti sa ne unim tânar si batrân în acelasi Duh de rugaciune si în post. Sa ne legam strâns în lantul dragostei lui Hristos si sa nu mai fie dezbinari între noi, ca sa nu dam prilej Diavolului. Tânar si batrân sa ne acceptam unii pe altii, pentru ca sus în cer vom fi toti la fel, vom stralucii si vom petrece o vesnicie cu Isus. Rupeti lantul „razboiului” dintre generatii. Traiti într-o placuta armonie aici pe pamânt, pentru ca Tatal sa ne dea tuturor o mostenire vesnica.
As vrea tânarule sa te întreb: „Ce te împiedica sa ai prieten un batrân? De ce ti-e rusine, de ce fugi de cel cu parul carunt?”
As vrea sa va întreb frati si surori cu parul alb: „Ce bariere exista între voi si noua generatie?” Postul si rugaciunea pot sa sfarame aceasta bariera si sa ne uneasca pe toti în Dumnezeu.
HARUL SA VA FIE ÎMNULTILE SI PACEA LUI ISUS SA VA INUNDE INIMILE!!!

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Pace sfanta tuturor crestinilor.Citind Cuvantul Domnului am inteles ca asa trebuie sa fie,in zilele din urma .Adevarul se lupta cu minciuna,lumina cu intunericul ,fii lui Dumnezeu cu fii celui rau.Tocmai din pricina cuvantului exista acest razboi.Luca 2:34-35…”Iata Copilul acesta este randuit spre prabusirea si ridicarea multora in Israel si sa fie un semn care va starnii impotrivire…”Luca 12:49-53.Daca ascundem negativele(neghinele) din case si biserici nu putem arata pozitivul (graul) scoateti in evidenta negativul si rezolvati-l sau scoateti-l afara.Bariera cea mai grea este ca fii copiilor lui Dumnezeu s-au amestecat cu fii lumesti si nu-i mai putem despartii.Zi de zi generatile se desprind de cuvant si adevar si cred o minciuna si iau cuvinte fabricate de cel rau si nu mai vor sa stea cu cuvantul Lui Dumnezeu.Traim intr-o lume plina de invidie,gelozie si nepasare ,neascultare,ura si cei buni, pasnici si credinciosi nu se mai vad din cauza ca neghina s-a inmultit mai mult ca graul. Acesta este o presiune asupra oamenilor si uni au devenit sclavi proprilor lor dorinte si au uitat de Dumnezeu,aceasta generatie au o viata infranta ca Samson,Saul din cauza razvratiri lor caci iubesc mai mult lumea decat pe Dumnezeu,noi degeaba ne straduim sa-i corectam ei n u vor sa traiasca liberi,le place mai mult sclavia celui rau decat libertate cu Isus,dar adevarul si lumina v-a birui intotdeauna ,cine poate sa se salveze din aceasta generatie intunecata si sa vina la lumina si adevar la Isus Hristos care este viu si ne asteapta cu bratele deschise.Lumea si poftele ei vor trece , dar cuvantul Lui Dumnezeu nu v-a trece in veac.Cine nu asculta de Dumnezeu au VIATA INFRANTA.
    Dumnezeu sa se indure de noi si sa deschida ochii orbilor si sa se intoarca parinti la copii si copii la parinti in adevar si credinta.Amin

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: