ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Tu, cu cine te asemeni?

Ne trezim in fiecare dimineata, ne imbracam,ne aranjam si nu iesim din casa pana nu ne uitam de cateva ori in oglinda, sa fim siguri ca aratam bine si ca vom fi placuti de ceilalti. Mergem la scoala sau la munca si suntem foarte atenti la aprecierile colegilor nostrii, ca nu cumva sa nu fim la moda. Desi spunem ca suntem pocaiti si ca Domnul nu se uita la haine, sau la infatisare, totusi zilnic dam o atentie excesiva modului cum aratam sau ne imbracam. Biblia ne spune sa fim vrednici de chemarea facuta, dar oare cat de mult ne gandim la gustul Domnului atunci cind privim in oglinda?

Gratie internetului si televiziunii, acum putem sa ne asemanam cu tot felul de asa zise vedete, sa ne comparam, sau sa le copiem. Ciudat este ca tot mai multi crestini fac aceste lucruri, uitind vorbele Mantuitorului nostru ,,fiti sfinti, ca Eu sunt sfant’’. Iar versetele in care ni se spune sa nu ne asemanam chipului veacului acesta, parca nu mai au nicio rezonanta pentru noi. Daca avem de ales intre a face un gest de milostenie si a ne cumpara un obiect fara valoare, 99,99 % alegem obiectul. De ce?

Pentru ca ne place lumea si ispitele ei. Constatam tot felul de rautati si nedreptati, dar cand suntem si noi in postura de a alege, alegem cu firea pamanteasca. Si totusi noi nu suntem chemati sa fim la moda cu imbracamintea, sau in trend cu lumea. Noi suntem chemati la o viata de smerenie, la milostenie si la propovaduirea Evangheliei. Nu stiu de ce uitam atat de repede lucrul acesta, nu inteleg de ce uitam ca suntem purtatori de Duh Sfant si faptele si asemanarea noastra trebuie sa fie dupa cea a Mantuitorului nostru. Insusi Fiul lui Dumnezeu a trait o viata de rugaciune, continuata cu post si multe fapte de milostenie. Si toate acestea in dorinta sa suprema de a vesti Mantuirea cat mai multor suflete pierdute. Nu vreau sa spun ca noi trebuie sa fim neglijenti si sa nu dam importanta igienei personale. Toate acestea sunt pentru noi si spre binele nostru. Insa multi crestini fac din infatisarea lor si din imbracaminte niste teluri de viata. Gandindu-ne ca Biblia ne spune ca tot ceea ce pune stapinire pe om este pacat, intelegem ca o atentie excesiva asupra hainelor si a infatisarii noastre, devine un idol, iar viata noastra se transforma intr-o inchinare la idoli. Intr-adevar traim in mileniul 3 si stiinta si tehnologia sunt foarte inaintate, dar sa nu uitam un lucru Dumnezeu este acelasi, IERI, AZI SI IN VEAC.

Haideti sa ne uitam putin in visteria inimii noastre, sa ne facem o cercetare personala si sa vedem cu cine ne asemanam? Suntem noi o asemanare cu Mantuitorul nostru sau ne asemanam mai mult cu lumea si nu mai suntem vrednici de chemarea facuta? Mai suntem noi lumina, sau lumina noastra s-a stins demult si acum mai mult face fum decat lumina?

TU, CU CINE TE ASEMENI?

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Marin Somai® www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Joi

SPONSORI CLICK

Complex turistic Puiu-Somesul Rece : Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro : Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD .. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti : Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion… mai multe pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate …mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim:Gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Cosmetice online: Creme de plante&fructe , Ingrijire TEN, BRONZAT, Hair Styling … mai multe pe www.beautystores.ro

PARTENERI

www.clcromania.rowww.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.rowww.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

 1. Buna intrebare fratele meu Marin…EU CU CINE MA ASEAMAN??? Pai zice un proverb romanesc: „Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti?” Te insotesti cu Dumnezeu zi de zi, te vei asemana cu El!! Te insotesti cu lumea si cu anturaje nepotrivite, te vei asemana cu ei si cu nici un chip nu vei putea vedea Imparatia lui Dumnezeu!!!

  Stau si ma gandesc de multe ori cata importanta acordam aspectului fizic…si ma gandesc la niste intrebari puse de un tanar: „Unde petreci mai mult timp? Pe genunchi sau in fata oglinzii?? Care covor este mai batatorit? Cel de langa pat unde petreci timp in rugaciune sau cel din fata oglinzii??” Interesante intrebari, nu-i asa?? Hai sa ne raspundem sincer in inima noastra si sa ne cercetam fiintele!!!

  PUNEM NOI MAI MULT ACCENT PE OMUL ASCUNS AL INIMII NOASTRE?? SAU PE OMUL CARE SE VEDE SI INTR-O ZI VA FI SUPUS PUTREZIRII??

  1 Petru 3:3 – 4  Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.

  Amin amin!!! Doamne ajuta-ne la aceasta!!!

 2. CU CINE NE ASEMANAM
  DOAMNE FA O CERCETARE SFINTA IN VIATA NOASTRA SI AJUTANE SA NE ASEMANAM CU TINE CIT MAI MULT,CHIAR DACA NE ESTE ASA DE GREA CRUCEA DE DUS CITEO DATA CACI SIMTIM CACI NU MAI PUTEM ,DAR TE RUGAM AJUTANE SA O DUCEM PINA LA CAPAT ,ASA CUM AI DUSO TU PINA SUS PE DEALUL GOLGOTA.
  DE AI LUAT PE UMERI CRUCEA
  SI-AI PORNIT LA DRUM CU EA
  DU-O FRATE..SORA..CU RABDARE
  SI DINTR-NSA NU TAIA

  DE-AI LUAT PE UMERI CRUCEA
  SI-AI PORNIT PE DEAL IN SUS
  DU-O PINA LA GOLGOTA
  TOT MEREU ,DUPA ISUS

  DE-AI LUAT PE UMERI CRUCEA
  SI-AI PORNIT PE DRUM SPINOS
  NU CAUTA SA SCAPI DE DINSA
  SI SA N-O TIRASTI PE JOS.

  NU-TI ALEGE SINGUR CRUCEA
  CUM ATI PLACE S-AU CUM VREI
  EA E PUNTEA CE TE TRECE
  PIN;DINCOLO-N RAIUL SAU

  CRUCEA TREBUIE PURTATA
  PRINTRE SPINI SI SUFERINTI
  CACI ASA PURTAT-O DOMNUL
  SI URMASI LUI CEI SFINTI

  INAINTE DECI CU CRUCEA
  INAINTE TOT MEREU
  DOMNUL NE VA DA PUTERE
  S-O PURTAM IN ORI CE GREU
  AMIN

 3. Eu nu stiu cu cine ma aseaman …. dar vreau sa ma aseman tot mai mult cu Cel care m-a creat.
  Nu am probleme cu oglinda, dar sant alte lucruri cu care vrasmasul vrea sa-mi strice imaginea si dorinta de a semana tot mai mult cu Mantuitorul meu. Ma rog ca Dumnezeu sa fie singura oglinda in care sa ne privim noi copii Domnului.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: