ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Speranta, promotoarea Credintei

Spunem despre Speranta ca ea “moare ultima”.  Dar de ce trebuie sa moara? Oare ea nu a fost conceputa inca din mitologia greaca, ca fiind firisorul subtire de incredere, o constientizare a faptului ca lucrurile nu vor ramanea asa cum par deocamdata? Ca ea se ridica din cutia Pandorei ca un abur usor, aproape insesisabil, si se imprastie in universul pamantean pentru a alina sufletele zdrobite, vise ruinate, pierderi suferite, transmitandu-le mesajul: “inca nu s-a terminat totul,viitorul nu e definit de infatisarea prezentului, esti destinat pentru a avea mai mult decat ai pierdut!”

Sigur, fac apel la mitologie, dar ea este doar una din metodele pe care le foloseste Dumnezeu pentru a vorbi inimii umane, adresandu-Se pe limbajul pe care-l poate intelege, in diferitele stagii de cunoastere pe care le parcurge. Cumva, El se face “tuturor totul” ca sa ne castige pentru Sine.

Dumnezeu este fauritorul sperantei. Inca de la inceputul genezei, de cand a constientizat drumul pe care va apuca omenirea in urma liberei alegeri, El S-a gandit deja la solutia restaurarii si indreptarii tuturor lucrurilor. Nu a asistat fara participare la decaderea Creatiei, ci a urzit planul celei de-a doua sanse dezgolindu-Si pieptul si intrand in scena cu tot ce avea mai bun: Insusi Preaiubitul Sau Fiu. In Isus, toata Trinitatea a participat la platirea pretului care-l cerea Dreptatea. S-a dezbracat de haina justitiarului si tot El a imbracat-o pe cea a osanditului, reveland ceea ce “arde” in centrul fiintei Sale: o Dragoste care nu forteaza dar deschide drumul, o Mila care biruieste judecata; la acestea se adauga toate gandurile Lui bune fata de noi si toate actiunile care ne fixeaza chiar in centrul dragostei Sale.

Parcurgand viata, asistam la tot felul de pierderi, prabusiri, schimbari care nu ne plac si care ne afecteaza unii pe altii. Unele isi pun amprenta asa de vizibil asupra inimii, incat practic schimba identitatea individului. Iar apoi, se produce efectul “undelor pe suprafata apei”: fiecare suntem contaminati de nefericire, iar mesajul ei trist se strecoara in inimile noastre si produce eroziuni sperantei, increderii de care avem nevoie pentru a ne continua drumul, a ne ridica si merge mai departe spre ceva mai bun.

Personal am trecut de mai multe ori prin procesul pierderii, descurajarii, prabusirii viselor in care investisem ani de zile. Cunosc sentimentul mortii si renasterii, pe care l-am trait  de mai multe ori. Dar cu fiecare ridicare constientizam ca nu m-a “ucis” de tot; cumva centrul fiintei mele, acolo unde pulseaza cu adevarat viata, fusese deplin protejat si are capacitatea regenerarii si reamprospatarii cu parfum de speranta inima umana. Era uimitor sa constat, in timp ce ma ridicam, cum mi se schimba perceptia asupra vietii, cum ma maturizam, dar si ca nu eram lasata sa raman jos.

Percepeam iubirea Tatalui, preocuparea Lui pentru mine de a-mi oferi noi perspective, noi forte pentru a indrazni mai mult, mai sus, in ciuda pierderii sansei care tocmai s-a scurs. Chiar daca prezentul era dezolant, gasea prilej sa-mi vorbeasca de speranta unui viitor in care sansele vor fi proiectate chiar de El sa-mi apara in cale, si in care tot El imi va regiza reusitele. Imi vorbea despre inima Lui care nu ascundea altceva decat o dragoste imensa, clocotitoare, gata oricand sa ma invaluie, sa-mi umple sufletul, dar care ma invita la reactie, la a actiona prin credinta.

Unele din versetele cele mai dragi inimii mele sunt: “Domnul sa-ti fie desfatarea, si El Iti va da tot ce-ti doreste inima. Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra”.(Ps.37:4-5)

E atata speranta in ele! Gasesc ca este placerea lui Dumnezeu sa ne implineasca dorurile profunde, sa plaseze chiar vise in suflet, vise care nu pot muri, nu pot fi anulate, ci doar amanate pentru timpul in care vom detine capacitatea de a ne bucura din plin de reusitele lor. E incantarea Lui de a interactiona cu noi, a ne stimula spre implinirile care doreste sa le aduca in vietile noastre, pentru ca apoi, constientizandu-ne dependenta, tot El sa ni le aduca sub forma realizarilor.

Este adevarat ca suntem randuiti sa ne confruntam cu tot felul de situatii, unele extrem de dezolante. Calea lui Isus e presarata cu multe lacrimi, intristari, pierderi, chiar moarte. Dar acestea nu sunt totul! Asa cum spune inteleptul Solomon: “fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui”: exista o vreme a pierderilor, a bocitului, a daramarilor, a uratului, a aruncarii cu pietre, a cautarilor. Dar experienta vietii nu ar fi completa daca nu ar avea si vremea regasirilor, a rasului, a rezidirilor, a iubitului, a imbratisarilor, a strangerii pietrelor si a implinirilor. In credinciosia Lui, Dumnezeu insusi ne garanteza fericirea ce ne-a promis-o in viata din belsug, sortita pentru “oile” Sale.

Daca parcurgi acum perioada experientelor dureroase, sau ai trecut deja pe acolo, si nu ai vreo perspectiva spre care sa privesti, asi dori ca adevarul acestor revelatii sa-ti fixeze privirile pe caracterul Domnului nostru care ne conduce vietile, regizandu-le pana in cele mai mici amanunte, pentru a-ti revela iubirea ce ti-o poarta. E placerea Lui de a-ti bucura sufletul, a-l alinta la pieptul Sau si a te imbogati cu darurile Sale (de toate felurile).

“…oamenii nu sunt definiti de limitarile lor, ci de gandurile Mele cu privire la ei; si nici de ceea ce par a fi, ci de tot ceea ce este creat dupa chipul Meu.” (Baraca – Wm. Paul Young)

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de D.J…® www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de D.J. , Te astept in fiecare Vineri

SPONSORI CLICK

Complex turistic Puiu-Somesul Rece : Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro : BibliiCartiCadouriMuzicaPredici,Video/DVD .. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti : Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion… mai multe pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania Carti: Viata CrestinaTineriBibliiCarti Audio,RomaneSanatate …mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim:Gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Cosmetice online: Creme de plante&fructe , Ingrijire TEN,BRONZATHair Styling … mai multe pe www.beautystores.ro

PARTENERI

www.clcromania.ro – www.nouasperanta.ro www.faclia.rowww.carti-duhovnicesti.ro – www.sufletsilumina.ro

Related Articles

One Comment

  1. Da, Domnul Isus a suferit pt. ca noi astazi sa avem fericire. Fara jertfa Lui nu am fi fost mantuiti.
    Cadem, ne ridicam, cadem dar de fiecare data ne ridicam nu pentru a fi mai slabi ci pentru a fi mai puternici. CEL NEPRIHANIT DE SAPTE ORI CADE, SI SE RIDICA …
    „E placerea Lui de a-ti bucura sufletul, a-l alina la pieptul Sau si a te imbogati cu darurile Sale.”
    Domnul sa va binecuvinteze!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: