EDITORIALE

Ploaie, nervi și AC/DC

Afară plouă… O primăvară parșivă ca asta n-am prins demult. Plouă de zile întregi… Doar la concertul AC/DC n-a plouat deși s-au trimis sute de emailuri, s-au înălțat spre cer sute de rugăciuni și imprecații. N-a plouat pentru că Dumnezeu a vrut să ne arate că filosofia noastră de lucrare nu trebuie să fie moartea caprei vecinului, ci să clădim noi ceva constructiv. Când AC/DC concertau în București, Cireșarii erau la Casa de Cultură din Sighișoara aproape deci de lumea lui Dracula.

Am înțeles că atunci când Satana alege un stadion, noi trebuia să-l fi ales deja pe cel de vis-a-vis, iar incintele noastre acustice să aibă câțiva decibeli în plus decât ale lor. Cunosc o strategie mai bună decât rugăciunea care să coboare foc din cer, aceea de a te ruga și a acționa. Lupta trebuie să fie ceva mult mai mult decât un forward pe care îl dai unui email. În urmă cu un an am citit un material despre spam-uri. Creștinii sunt pe locul întâi semn că nu mai facem nimic decât să tastăm în neștire de la unul la altul tot felul de propuneri care de care mai năstrușnice. Am 43 de ani și cel puțin două luni din viață le-am pierdut dând delete la o grămadă de inepții trimise prietenește și creștinește de tipi care nu fac altceva decât streaming la inutil.

Dacă ar fi plouat cu clăbuci și trăsnete cei 60.000 de fani AC/DC tot ar fi venit. Noi am chemat creștinii din Târgu Mureș la o sală acoperită și călduroasă sâmbătă seara și nu prea s-au înghesuit. Probabil tinerii se rugau fierbinte să tune la AC/DC și de aceea au stat pe lângă monitoare.

N-am suportat niciodată heavy-metal-ul. Dar dacă tot vă venea să faceți ceva trebuia să vă cumpărați bilete la AC/DC, să vă băgați apoi dopuri în urechi, să scrieți pe o pancardă Ioan 3:16 și să mergeți în arenă. “Și dacă luam peste bot?” Erați martiri.

Psalmul 137:1-4 “Pe malurile râurilor Babilonului ședeam jos și plângeam când ne aduceam aminte de Sion. În sălciile din ținutul acela ne atârnaserăm arfele. Căci acolo, biruitorii noștri ne cereau cântări și asupritorii noștri ne cereau bucurie zicând: cântați-ne câteva din cântările Sionului. Cum să cântăm noi cântările Domnului pe un pământ străin?”.

--

Vedeți aici mentalitatea de ratați? Adică situația noastră e atât de nasoală încât nu mai cântăm lăsând să se audă manelele și heavy-metal-ul. Aceștia cântă și când le merge rău. Dacă israeliții aveau calculatoare puneau de un email, de-un spam, de-un forward, de-un comment, privind cu ochii injectați harfele agățate în sălcii la care cânta doar vântul ce se încăpățâna să aducă ploaia.

Când tac privighetorile se aud clar și drăcesc, broaștele…

V l a d i m i r _ P u s t a n

--

sursa: www.ciresarii.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

  1. Da da asa e… AC\DC e unealta satanei… Gandire de om inapoiat.
    Si apropo, rockul nu e satanic, nici demonic nici rau. E muzica.
    Oamenii sunt cei care se intorc unii impotriva altora prin emiterea unor
    asemenea ipoteze, starnind la violenta si la ura prin „pocainta”
    daca chiar ar fi citit unul biblia si ar fi si intales-o, ar fi fost bine.
    Nu conteaza cui te rogi, atata timp cat o faci cu o inima curata,
    nu conteaza cui faci un bine atata timp cat il faci fara sa speri ceva in schimb
    si nu conteaza ca te duci la biserica de n ori pe an si predici pe rupte cand
    esti gol pe dinauntru si o faci doar ca sa te simti tu bine si „sigur ca ai sa ajungi in rai”
    (care apropo, e un mit. Constiinta noastra ca oameni e inchisoarea sau izbavirea noastra.
    Constiinta impacata = rai, constiinta incarcata de remuscari = iad.). Eu ascult AC\DC, apropo.

  2. @lorddark: este interesant ce nume ti-ai ales…
    Si mai interesant gasesc felul tau de argumentare: pardon, de dat verdicte si definitii. Ce te califica sa spui: „rockul nu e satanic, nici demonic nici rau” ? Esti teolog, specialist in muzica sau demonologie? daca nu, atunci ar fi corest sa spui: „parerea mea este”… . Atunci vor sti cititorii cum sa abordeze aceste mostre de intelepciune new-age-ista!

  3. @ lorddark: „Nu conteaza cui te rogi, atata timp cat o faci cu o inima curata. ” Conteaza…Dumnezeul nostru e un Dumnezeu gelos. Cred ca asta spune tot.

  4. Daca e un dumnezeu gelos, merita sa il consideri cel suprem ? Mai ales ca e putin cam paradoxal avand in vedere faptul ca Isus insusi predica : iubeste-ti aproapele. Si ideea cum ca „EU, PE MINE, si pe nimeni altcineva e eronata”. Asta nu poate fi gandirea unei fiinte superioare noua, ci e gandirea unui om, care printr-o sansa a ajuns sa faca parte cu ideile si convingerile sale din biblie. De altfel ce mi se pare si mai ipocrit e ca si crestin sa consideri ca Dumnezeul tau (si suna atat de stupid) e cel adevarat. Dumnezeu e unul singur, apare in diferite forme, ipostaze, nume si credinte, dar e acelasi. Tu si el si cu mine, noi il vedem diferit pt ca asa am fost crescuti, si indoctrinati. Sa credem ca doar calea asta e cea potrivita. In fond si la urma urmei nici unul (nici macar profetii) nu se apropie de divinitate cu nimic, daramite sa cunoasca adevarul absolut, pt ca ar presupune sa fie omniscienti. Ori erau oameni, fie si sfiniti, tot nu aveau puterea omniscientei. Cum poate un om caruia ii lipseste acea calitate sa pretinda de la mine si de la alti oameni sa venerez ce vrea el ? Detine adevarul absolut ?

    @4him: conteaza ce nume iti alegi sau ce haine porti ? Am ales numele pt ca stiu la ce se asteapta lumea de la el. Si imi e perfect indiferent, tocmai pt ca vreau sa demonstrez ca ascultand muzica rock, si PARAND ceva, nu trebuie sa si fii acel ceva la ce se asteapta toti, totodata demonstrand cat de limitata e gandirea unor oameni. Bunatatea, intalepciunea si modestia nu au nimic de-a face cu biserica, predici, felul de a te imbraca, de cate ori spui „il iubesc pe Isus” si de cate ori mergi la biserica. Ele sunt niste lucruri la care tu preferi sa te conformezi pt ca sunt materiale. Si ai IMPRESIA ca esti mai aproape de Dumnezeu. In fond si la urma urmei de ajutat ma indoiesc ca ajuti pt ca poti, ci pt ca speri ceva in schimb (fie si de la Dumnezeu, Yahve,Buddha,Allah sau Odin.Si apropo, astea sunt nume, nu inseamna nimic. ) . Si nu sunt teolog, nici demonolog, nici speolog macar. Dar incerc sa nu ma ascund in spatele unei masti de ignoranta si indoctrinare fortata pt a fi mai bun. Si a fi mai bun incepe prin a nu-i judeca pe altii. Religia in sine ar trebui sa insufle toleranta, dragoste, apropiere si coeziune, nu sa dezbine, sa incite oamenii sa inceapa sa se urasca pt ca el asculta rock, si ea muzica religioasa, sau el e negru si ea e asiatica, sau el musulman si ea e atee. Suntem oameni in primul rand ! Incearca sa retii asta inainte sa arunci cu supozitii. Cat despre parerea mea, este una cat se poate de bine fondata, de bun simt si normala ca sa pot sa emit pretentia de a emite definitii si verdicte.

  5. @lorddark: incepi sa imi devii drag!
    Vad in scrisul tau atata suparare! Ai multa dreptate in ceea ce mi se pare mie
    ca sugerezi: exista multa prefecatorie, multe masti, sau, ca sa folosesc limbajul „canaanit”, cu care mi se pare ca esti familiarizat, multa fatarnicie.
    Dar este asta oare indeajuns pentru a deveni cinici? Pentru a lepada total Biserica lui Dumnezeu, netinand cont de sumedenia de beneficii care deriva din ea?

    Dar te rog sa ma ajuti sa te inteleg mai bine: cum il putem cunoaste pe Dumnezeu? Cum putem afla cum sa ne apropiem de El, cum ii putem fi placuti?

  6. @lorddark, chiar daca nu vrei sa crezi, Isus a murit si pentru tine! Si – inainte de a trage pe nas sau inainte de a te intepa in vena, merita sa cugeti si la asta! CaT despre negativismul tau, ei bine, face parte din scenariul final…

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura