ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ce te costă să faci un compliment?

Dacă sunt sincer cu adevărat, oare mă costă ceva dacă spun adevărul? Încerc ca zi de zi să pun în aplicare noua mea ”idee”. Vreau ca atunci când simt ceva faţă de o persoană, să-i spun. Atunci când stau lângă cineva, să-i spun sincer: ”mă bucur că stau lângă tine”. Vreau să le spun părinţilor mei: ”Mă simt norocoasă să am aşa nişte părinţi!”. Să le spun fraţilor mei: ”sunt mândră de tine” şi surorilor mele: ”sunt cea mai binecuvântată soră din lume!”. Vreau ca atunci când am un prieten, deşi am puţini, să îi spun : ”sunt cea mai fericită că am un prieten ca tine în viaţa mea!”. Oare cât mă costă asta? Câteva vorbe? Câteva cuvinte rostite sincer? Oare de ce ne este atât de greu să facem complimente şi să spunem vorbe frumoase şi SINCERE, dar atât de uşor să jignim şi să înjurăm? Ne grăbim să aruncăm cu vorbe dureroase în cel de lângă noi pentru că asta ne face să ne simţim puternici. Ne face să simţim că deţinem controlul. Dar oare dacă persoana de lângă mine în momentul următor ar dispărea, astea să fie ultimele cuvinte pe care aş fi vrut să le adresez?
Nimic nu e mai dureros ca şi lucrurile şi vorbele nefăcute şi nerostite. Odată ce a plecat în pământul rece, nu mai are cine să-ţi asculte dedicaţia pe care ai vrea să o faci. Poţi să-i strigi unei persoane că : ”regret că te-am cunoscut” dar s-ar putea ca după acele vorbe să nu te mai întâlneşti cu ea. Şi crede-mă. amare sunt lacrimile de la capătul unui sicriu!!
Aşa că să ne grăbim să facem complimente SINCERE, să ne grăbim să îmbrăţişăm persoana iubită de lângă noi şi să ezităm în a înjura sau a rosti vorbe dureroase! Pentru că ziua de mâine…nu e a noastră!

scris de Alina Ilioicapshunik.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Ceea ce a-ti scris d-voastra, sora Alina, este o chemare, o indemnare la dragoste
  Domnul Isus deasemenea ne indeamna sa ne iubim uni pe alti cum ne-a iubit El
  si ne-a iubit cu adevarat. Chemarea la Dragoste este o porunca pe care trebuie implinita

 2. Vorbele noastre toate cate le rostim sunt gratis,fie bune sau rele, dar fiecare om are nevoie si de mustrare si de mangaiere, cu o vorba buna poti face multe mucruri bune ,dar si cu o mustrare poti salva un om de la rau,un compliment sincer sa fie stunci cand intradevar aceea persoana o merita si o mustrare la fel,deci sinceritatea depinde de starea omului cu care stai de vorba,daca totul e facut din dragoste atunci putem sta la capatul unui sicriu fara remuscari,vom sta doar cu tristetea si lacrimi de despartire de cei dragi,deci fara dragoste nici un compliment nu e sincer si nici o mustrare pentru corectare nu e nimic.
  Porunca Domnului nostru Isus Hristos este „Iubiti-va uni pe alti cum Eu v-am iubit”

 3. Amin sora Alin, Dumnezeu sa te binecuvinteze!!! Daca noi oamenii suntem datori sa comunicam unii cu altii si sa fim sinceri, cu cat mai mult trebuie sa vorbim cu Dumnezeu!!!! E frumos sa zici parintilor „Multumesc ca aveti grija de mine…” dar cat de frumos este sa zici Domnului: „Multumesc Doamne ca m-ai creat o faptura atat de minunata…”

  Daca relatia noastra cu Dumnezeu pe care nu Il vedem, dar Il simtim, este una de COMUNICARE, cu atat mai mult relatia cu cei din jurul nostru trebuie sa fie una bazata pe ADEVAR, DRAGOSTE si COMUNICARE!!!

  Doamne ajuta-ne sa stim cand sa vorbim si ce sa vorbim, dar ajuta-ne sa tacem atunci cand putem rani cu vorbele noastre!!! AMIN!!!

 4. Ca sa spui cuvine frumoase si adevarate iti trebuie sa ai o inima curata si plina de gragoste. Cand „eul” nostru stapaneste peste noi, vrem doar sa auzim cuvinte frumoase si mai putin sa spunem.
  Santem creati din dragoste, deci ar trebui sa traim in dragoste!!!

 5. DUMNEZEU sa va binecuvinteze cu viata vesnica si harul domnului ISUS sa va insoteasca mereu…

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: