ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

RUGATI-VA NE-NCETAT

Ne bucuram atat de mult cand vedem ca rugaciunile noastre au fost ascultate, dar ne intristam la fel de mult cand nu sunt ascultate. Si in ambele cazuri oamenii se intreaba: CE AM FACUT?

1.ca sa merit atentia Lui Dumnezeu;

2.de nu ma asculta Dumnezeu;

In primul rand cred ca trebuie sa realizam ca RUGACIUNEA este starea noastra de vorba cu Dumnezeu. Trebuie sa intelegem ca avem dreptul ca si copii ai Lui sa mergem ca inaintea unui tata si sa ii spunem tot ce avem pe suflet. Sa ne deschidem inima sufletului si sa fim una cu Tatal ca El sa vada dorinta noastra vie si sincera, sa vada ca suntem dependenti de El. Si imi place atat de mult cum se roaga Daniel in cartea sa la capitolul 9 in versetul19

”Asculta, Doamne! Iarta Doamne! Ia aminte Doamne! Lucreaza si nu zabovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Caci Numele Tau este chemat peste cetatea Ta si peste poporul Tau!”

Dragii mei Dumnezeu ne invata cum sa ne rugam si ne arata;

-ne invata ca daca vrem ceva trebuie doar sa cerem:”daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare,le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri”MATEI 18:19.

-apoi ne invata sa si multumim, pentru ca Domnul a stiut ca vom uita sa multumim dar El prin cartea Sfanta ne aminteste sa multumim pentru toate lucrurile, iar in Luca 17:15 dupa ce cei zece leprosi au fost curatiti vedem ca unul singur s-a intors sa multumeasca ”Unul din ei cand s-a vazut vindecat, s-a intors slavind pe Dumnezeu, si I-a multumit”.

Dragii mei daca am veni cu o astfel de rugaciuni, de pe niste buze neprefacute, Dumnezeu ne-ar asculta cu siguranta; si afirm lucrul acesta citind mai jos In Danie lcap 9, unde vedem ca nici nu a terminat de vorbit cu Dumnezeu si ingerul a venit inaintea lui cu rezolvarea. Ce lucru minunat; ce Dumnezeu minunat, iar in2 CRONICI 7:14 scrie: ”daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta Fata Mea  si se va abate de la caile lui rele, il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.”

Extraordinar ce Dumnezeu avem…de aceea

“Pe cand toate popoarele umbla fiecare in numele dumnezeului sau, noi vom umbla in Numele Domnului Dumnezeului nostru totdeauna si in veci de veci!”Mica 4:5

AMIN AMIN AMIN!!!

ARTICOL SCRIS DE  ALIN IVASCO, ®www.CrestinTotal.ro

Vezi (AICI CLICK) mai multe articole de ALIN IVASCO

In fiecare luni te astept pentru un nou articol scris de ALIN IVASCO

Publicitate

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. ”Asculta, Doamne! Iarta Doamne! Ia aminte Doamne! Lucreaza si nu zabovi {…}

  Intr-o lume „instant”, în care ne-am obişnuit ca toate dorinţele noastre să-şi găsească rezolvarea în timp record, subiectul rugăciunii, tratat de Alin, se dovedeşte a fi cum nu se poate mai de actualitate. Pentru că rugăciunea presupune răbdare, iar aceasta a devenit o marfă rară în lumea noastră neoprotestantă, din ce în ce mai formală şi inconsistentă.
  Rugăciunea – aşa cum just a remarcat editorialistul – este interfaţa dintre lumea noastră materială, finită şi îngustă şi lumea perfectă, infinită şi de necuprins cu minţile noastre, care ne-a fost pregătită de Mântuitor.
  O interfaţă prea des şi prea uşor neglijată. O „obligaţie” zilnică şi – asemenea tuturor obligaţiilor – plictisitoare şi agasantă. Nu prilej de bucurie, aşa cum ar trebui să fie.
  „Iartă, Doamne!”
  Păstorii noştri ne învaţă că nimeni şi nimic nu-l poate înspăimânta pe satan mai mult decât omul îngenuncheat, în umilinţă şi ascultare, în faţa lui Dumnezeu. Uităm, oare, prea uşor acest aspect?
  ”Ascultă, Doamne!”
  Sau, dimpotrivă, ne rugăm teatral în bisericile noastre, căutând slava proprie, nicidecum Slava lui Dumnezeu? Credeţi că Domnul are nevoie de astfel de rugăciuni, de fapt, nişte predici adresate Creatorului?
  „Iartă, Doamne!”
  Un lucru este cert: fără rugăciune, dimensiunea noastră verticală, de relaţionare cu Dumnezeu, este de neconceput. Făr’ de ea, însăşi Jertfa de la Calvar îşi pierde sensul, iar perdeaua dinăuntrul Templului este din nou cusută, trainic, definitiv. Făr’ de ea, suntem din nou pierduţi, creştini doar cu numele, morminte văruite, farisei, chimvale zăngănitoare.
  „Lucrează şi nu zăbovi, Doamne”.
  Închei, împărtăşindu-vă o rugăciune scurtă, a cărei rostire durează doar 20 de secunde şi pe care o rostesc ori de câte ori încep o nouă zi:
  “Doamne, azi vreau să trăiesc şi să mă comport ca un creştin adevărat, iubindu-i pe cei din jurul meu, aşa, cu doar Tu, Doamne ne-ai iubit. Ajută-mă să-mi controlez nervii şi limbajul şi dă-mi putere să rezolv orice situaţie conflictuală cu calm şi înţelegere. Mustră-i, Tu, Doamne pe aceia care mă împing spre păcat şi dă-mi pacea Ta. Cred, Doamne, că Tu eşti cu mine şi mă ocroteşti. Iţi mulţumesc şi Te binecuvântez, in Numele lui Isus. Amin!”.

 2. P.S.In primul rand vreau sa fac o corectura la felul cum m-am exprimat.Am scris „sa ne deschidem inima sufletului”era vb doar de inima fara suflet.;)

  Vedeti dragii mei…Dupa cum spune si fratele meu Eugen rugaciune necesita rabdare,chiar daca traim intr-o lume”instant”.Dumnezeu nu va raspunde atunci cand vrem noi,pt ca vrea sa invatam sa asteptam,asa cum se roaga psalmistul”dimineatza imi indrept rugaciunea spre tine si ASTEPT.”

 3. Dumnezeu are un ocean fara margini de raspunsuri la cea mai slaba soapta a celui mai fara putere crestin, daca e dintr-o inima caita si curatita.
  Daca rugaciunea nu ne este ascultata, atunci:” Nu mana Domnului este pres scurta, nici urechea Lui prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund fata Lui si-L impideca sa va asculte ” (Is.59:1-2). Daca nu primim raspuns la rugaciune, atunci s-a strecurat vre-un pacat in viata noastra. Unul din ele ar putea fi:
  * NEIERTAREA -„Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre…”9Mat.6: 14)
  * EGOISMUL – „Sau cereti si nu capatati, pentru ca cereti cu gand sa risipiti in placerile voastre” (Iac.4:3).
  * LIPSA DRAGOSTEI IN FAMILIE – „…. Tot asa barbatilor, purtati-va la randul vostru cu intelepciune cu nevestele voastre, dand cinste femeii ca unui vas mai slab, … ca sa nu fie impiedicate rugaciunile voastre” (1Pet.3:6-7). Si poate mai sant si alte piedici pe care eu nu mi le amintesc acum dar le gasim scrise in Biblie.
  Dar daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrasneala la Dumnezeu si ne putem ruga cu credinta in numele lui Isus Christos, aducandu-I lauda si multumire, atunci cu siguranta ca rugaciunile noastre sant ascultate.
  ” Singura grija a diavolului este sa ne impidice sa ne rugam. El nu se teme de studii fara rugaciune, de lucrare fara rugaciune, … El rade de munca si truda noastra dar tremura cand ne rugam

 4. Alin, Alin…
  Ai făcut o corectură care nu trebuia facută, deoarece formularea „inima sufletului” este atât de profundă încât mintea mea nu o poate cuprinde!
  Sufletul este acea parte a fiinţei noastre care ne leagă de Dumnezeu.
  „Inima sufletului” nu poate fi decât esenţa acestei legaturi.
  Vezi, Alin, mulţi din cei care scriu pe acest forum cauta cu disperare formule cu care să ajungă la sufletul cititorilor.
  Tu ai găsit această formulă fără voia ta, ba, mai mult, crezând că este o greşeală de topică.
  Îţi doresc să ai cât de multe astfel de greşeli!

 5. Dumnezeu …. ocean fara margini, de raspunsuri… pentru cei făr’ de putere, care au doar o şoaptă. O şoaptă, care răzbate asemeni strigătului din vifor: „Doamne, ai mila de mine, păcătosul!”
  Aşa am înţeles eu postarea ta, Valeria. Fii binecuvântată!

 6. mARE PUTERE ARE RUGACIUNEA CELUI NEPRIHANIT.dOAMNE AJUTA-NE SA AJUNGEM LA STATURA IN CARE RUGACIUNILE NOASTRE SA AIBA PUTERE.AMIN

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: