ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Schimba-te tu, daca vrei o lume schimbata!!!

Zilnic privim in jurul nostru si constatam un lucru evident ,,traim intr-o lume plina de rautate’’. Copiii neascultatori, razvratiti si fara pic de moralitate, parinti care ar vrea sa aiba niste copii care de fapt sa fie niste roboti, oameni plini de invidie, orgoliosi si cu ganduri indreptate numai spre rau. Privim la toti acestia si ne spunem, nu mai sunt oameni buni in lumea asta, cred ca eu sunt singurul om bun de pe planeta. Dar, oare chiar asa sa fie, toti oamenii sunt rai si doar eu sunt mai bun? Dar, privim iarasi in jurul nostru si ne multumim sa constatam, sa constatam si iarasi sa constatam. Insa un lucru foarte minor pe care il putem face este sa privim putin in viata noastra si in loc sa mai ne uitam la ceilalti, sa ne cercetam pe noi insine si sa vedem, oare nu eu sunt cel care face lumea asta, asa de rea? Cu siguranta ca nu am omorat pe nimeni, nu furam de la altii si incercam chiar sa ajutam si pe altii in nevoi. Insa dupa toate acestea nu putem sa nu ne aducem aminte de versetul in care ni se spune ,,toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava Lui Dumnezeu’’. Oare nu si eu fac parte din aceasta majoritate care a pacatuit, oare doar criminalii, hotii si escrocii sunt cei care fac lumea asta atat de murdara? Cum ramane cu indiferenta mea, cu gandurile mele pline de mizerie, cu alergarea mea dupa lucruri pamantesti si pieritoare, oare nu si asta contribuie la denaturarea acestei lumi?

Hmm….., Dumnezeu priveste peste intreaga omenire si spune ca nu a vazut decat rautate si ca omul gandeste numai la rau. Deci, a facut o constatare, insa El mai face ceva dupa ce constata rautatea omului, isi jertfeste Mielul Sfant pentru ca noi, azi, sa fim spalati de pacate, sfintiti si plini de Duh Sfant. Vine Isus pe pamant si vede si el aceasta lume plina de rautate si rabda, sufera, vindeca, iarta, se roaga, moare si apoi invie, de ce, pentru ca noi sa fim curatiti si spalati in sangele Sau ca sa putem sa stam la masa cu Dumnezeu.

Acum cred ca este evident de ce lumea in care traim este atat de rea, pentru ca toti vrem schimbarea si am vrea ca oamenii sa se schimbe, dar mai putin vrem ca schimbarea sa inceapa cu noi. Fiul Lui Dumnezeu ne spune ca El nu a venit in lume ca sa schimbe legea, ci ca sa o implineasca. Noi am venit in lume, dar am vrea ca legile sa se schimbe dupa noi, iar toata lumea sa se modeleze in functie de nevoile noastre. Dragii mei, haideti sa ne venim fire si sa realizam odata ca daca vrem o lume schimbata, trebuie sa incepem noi sa ne schimbam. Schimbarea trebuie sa inceapa cu mine, eu trebuie sa ma schimb, daca vreau o lume mai buna. Aceasta schimbare trebuie sa inceapa cu modul nostru de a privi pe ceilalti din jurul nostru. Sa nu mai judecam, ci sa incepem sa fim niste lumini in aceasta lume plina de intuneric si sa incepem ca prin atitudinea noastra sa luminam pe cei din jurul nostru. Isus a vrut o lume mai buna si a facut tot ce trebuia ca sa o avem, noi trebuie doar sa continuam sa traim plini de incredere, smeriti, plini de dragoste si umpluti cu Duhul Sfant. Da, eu pot schimba lumea, tu poti schimba lumea si toti impreuna putem sa facem ca bunatatea Lui Dumnezeu sa se reverse peste noi. Nu mai judecati, ci impliniti Cuvantul cu toata dragostea, schimba-te tu, daca vrei o lume schimbata.

scris de Marin Somai ®www.CrestinTotal.ro

CITESTE MAI MULTE ARTICOLE DE Marin Somai (CLICK AICI)

In fiecare Joi un nou articol de Marin Somai

Publicitate

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Pret de pret

ofera: adidasi, ochelari, pantaloni si multe altele haine la comanda. vezi mai m ulte pe www.pretdepret.com

Suflet si Lumina

este o fundatie care se ocupa cu acte cartitabile. citeste mai multe despre fundatia suflet si lumina

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Raul este acolo unde nu exista Dumnezeu iar schimbarea vine in urma schimbarii „stapanului”. Oricat as vrea eu sa ma schimb, daca nu-L am pe Dumnezeu in viata mea, in vorbirea mea, in gandurile mele, daca nu traiesc viata la maxim cu Dumnezeu, nu se va face nici o schimbare. Dumnezeu va schimba pe cei din jurul meu daca Il voi lasa sa traiasca in mine. Se spune: „… croiti carari drepte cu piciorele voastre…”
  Este Cineva care ne povatuieste pe carari drepte din pricina Numelui Sau.

 2. da fratele meu daca am intelege fiecare dintre noi ca NOI trebuie sa INCEPEM schimbarea cred am putea face ceva;dar se pare ca lumea din ziua de azi se complace in pacat,si se consoleaza cu ideea:”daca pastorul,sau comitetul nu face nimic de ce sa fac eu”.
  deci unul din vinovati sunt eu,dar mai este un vinovat;cel care ne opreste atunci cand vrem sa facem ceva ca este contrar doctrinei.
  Doamne ai mila de tara noastra de conducatorii tarii si de conducatorii bisericii Tale!

 3. Un citat dintr-o piesa de-a lui Michael Jackson este motto pentru viata mea si consider ca toti crestinii ar trebui sa zaboveasca asupra lui: „If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and than make a change!” (man in the mirror). Daca vrei ca lumea sa fie un loc mai bun, uite-te la tine insuti si fa o schimbare!

 4. Asa este schimbarea trebuie sa vina de la noi in primul rind daca vrem ca cei din lume sa se schimbe ,dar prin puterile noastre nu vom putea niciodata .Dar haideti sa ne lasam in mina ,,Creatorului care nea creeat si stie din ce suntem facuti,in mina Olarului,,Doamne tu esti Olarul noi suntem lutul modeleazane dupa voia ta,schimbane,trnsformane,si fane dupa cum vrei Tu Te rugam dane putera sa iubim chiar si pe cei care ne urasc ajutane sa facem noi primul pas sa te vada pe Tine in noi,ajutane sa fim niste lumini care sa reflecteze lumina dragostei Tale.

 5. Schimbarea o face numai Dumnezeu. Ne amagim pe noi si pe alti. Saul din Tars pe drumul Damascului a fost schimbat de Dumnezeu.La suprafata da o putem face, dar in interior o face doar El. Citim in Ezechel cap 36. Voi lua inima de piatra si voi pune una de carne apoi voi pune duhul Meu. Iata deci ca necesita o operatie divina.

  john

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: