ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Multumirea

ASTAZI ESTE 8 MARTIE. Ziua?…………. DOMNULUI; in care femeile se bucura de atentie, MULTUMIRI si flori din partea barbatilor, iar mamicile de atentie MULTUMIRI si flori sau felicitari, facute cu doamnele educatoare la gradinta sau cu doamnele invatatoare la scoala,din partea copiilor.
Daca in articolul de saptamana trecuta am vazut ca TREBUIE sa ne lasam condusi de Domnul, rugandu-ne apoi ASTEPTAND raspunsul Lui, as vrea ca in aceasta zi, sa invatam sau sa ne amintim ca TREBUIE sa venim cu MULTUMIRI inaintea CREATORULUI mamelor, sotiilor si al nostru tuturor, pentru tot si toate.
Vedeti dragii mei; in acest secol al vitezei facem totul pe fuga si din aceasta cauza se intampla sa gresim foarte mult si  sa uitam lucruri ELEMENTARE de care nu ar trebui sa uitam niciodata, cum ar fi MULTUMIREA. Spuneam data trecuta ca se intampla sa nu avem unele lucruri pt ca nu le cerem, sau nu o facem cu credinta, dar de cele mai multe ori Dumnezeu ne da unele lucruri ca prin vis, cand ne asteptam, mai putin si tocmai pt aceste lucruri UITAM cu desavarsire sa ii multumim Domnului. Oare de ce??? Atunci cand in familia noastra vine un copil, ca si parinte il invatam inca din frageda lui copilarie sa multumeasca pentru ceea ce primeste; chiar AVEM PRETENTIA sa multumeasca; mai mult de atat daca nu o face il si pedepsim. Oare DUMNEZEU, TATAL nostru CERESC, care in dragostea Lui mare ce si-a aratat-o fata de noi prin faptul ca L-a dat pe singurul Sau Fiu sa moara pentru noi, nu are aceeasi PRETENTIE,  pe care o avem noi fata de copiii nostrii…,  de a-I MULTUMI??? Romani 1:8 “mai intai multumiti Dumnezeului meu, prin ISUS HRISTOS.” 1 Cor.15:57 “multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta”. Filipeni 1:3 “multumiti pentru toata aducerea aminte. “Filipeni 4:6” aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri cu multumiri. “-1 Tesaloniceni 3:9.”…” 1 Timotei.2:1.”…”Evrei 13:5 “multumiti-va cu ce aveti”.
Se spune ca intr-o seara, cand o mamica isi punea fetita la culcare, o indeamna ca inainte de a se urca in pat sa se puna pe genunchi si sa sa roage Domnului sa ii ceara tot ce vrea ca Domnul ii va da; la care fetita inchide ochii isi impreuneaza manutele si nu zice nimic. Dupa un timp de asteptare mamica o intreaba : “de ce nu te rogi?”, iar fetita ii spune: “nu pot; nu stiu ce sa ii cer Domnului ca am de toate. “Mama surprinsa de raspunsul fetitei ii spune daca nu ai ce sa ii ceri Domnului, MULTUMESTE-I pentru ce ai ;si a inceput fetita sa ii multumeasca  Domnului, gasind mult mai multe motive la care mama ei s-ar fi gandit. Asa am patit si eu in noaptea de 16 feb.2010, cand m-am pus sa ma rog pur si simplu nu puteam sa ii cer absolut nimic Domnului pentru ca aveam suficiente motive sa ii multumesc.
Ca sa fiu primul care multumeste as vrea sa ma folosesc de o poezie pe care mi-a dat-o Domnul, in aceasi noapte  “frumoasa”, dupa o zi”minunata”  in care toate lucrurile au mers  “superb”. In acea noapte in jurul orei 00:00 dupa ce m-am rugat, m-am pus in pat ca sa adorm, dar in momentul in care am inchis ochii mi-a venit in gand sa-I multumesc DOMNULUI pentru tot ce am primit din partea LUI de cand m-a creat si pana in prezent, iar la 00:04, am inceput sa astern pe hartie aceste versuri, cu exceptia primelor doua strofe, care au fost special facute, cu aceasta ocazie.

ITI MULTUMESC

O TATAL MEU SFANT SI DIVIN,
N-AINTEA TA VIN SA MA-NCHIN.
PENTRU-A MEA SORA,MAMA SI SOTIE,
ASTAZI EU VIN CU MULTUMIRE…-
ITI MULTUMESC!

SI PENTRU-AL TAU FIU SFANT, DIVIN,
SA-TI MULTUMESC DOAMNE EU VIN.
SI-TI MULTUMESC CA M-AI PASTRAT,
IN MARELE TAU HAR BOGAT…-

ITI MULTUMESC!
DIN CLIPA-N CARE M-AI CREAT
TU M-AI IUBIT NEINCETAT
IN PANTEC VIATA TU MI-AI DAT
CA SA TE LAUD NE-NCETAT…-
ITI MULTUMESC!

PE LUME IATA M-AI ADUS
CU SANATATE CHIP FRUMOS
DUPA SFANT CHIPUL LUI ISUS
CEL BUN PLACUT SI LUMINOS…-

--

ITI MULTUMESC!
DAR PENTRU TIN’ N-A FOST DE-AJUNS;
CU SANATATE M-AI CRESCUT
SI-N CASA TA DE MIC M-AI DUS
CA SA-TI SLUJESC DE LA-NCEPUT…-

ITI MULTUMESC!
APOI…, UN DAR DE PRET MI-AI DARUIT.
UIMIT, SPRE EL EU M-AM UITAT
SI-ERA EXACT CE MI-AM DORIT: AJUTORUL POTRIVIT
PE CARE NU L-AM MERITAT…

ITI MULTUMESC!
A MAI TRECUT PUTIN SI DOAMNE, NE-AI BINECUVANTAT
SI-N VREME DE IUBIRE SFANTA NE-AI DARUIT UN INGERAS.
NOI L-AM ADUS N-AINTEA TA; L-AI BINECUVANTAT,
SI NE-AM RUGAT; PAZESTE DOAMNE, ACEST COPILAS…

ITI MULTUMESC!
IAR ASTAZI VIN SI-TI MULTUMESC
CA-N HARUL TAU MARE CERESC
AM FOST CUPRINS SI-TI MULTUMESC
ITI MULTUMESC,

ITI MULTUMESC!!!
AMIN.

In incheiere as vrea ca Dumnezeu Tatal nostru Ceresc  sa ne cerceteze pe fiecare in parte cu un gand de multumire pentru tot ceea ce avem si pentru tot ceea ce vom primi de acum in colo. In 1 Cronici 29:14b spune “TOTUL VINE DE LA TINE SI DIN MANA TA PRIMIM CE-TI ADUCEM”, asa ca se cade sa-i multumim Domnului pentru toate lucrurile asa cum ne invata si in Cuvant, in 1 Tesaloniceni 5:18 “Multumiti Lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este VOIA Lui Dumnezeu, in Hristos Isus cu privire la voi.”
FITI BINECUVANTATI DE  DOMNUL SI IN SAPTAMANA ACEASTA CA SA AVETI PENTRU CE MULTUMI DUMINICA. 🙂 ;)…A M I N !!!

ARTICOL SCRIS DE  ALIN IVASCO, ®www.CrestinTotal.ro

Vezi (AICI CLICK) mai multe articole de ALIN IVASCO

In fiecare luni te astept pentru un nou articol scris de ALIN IVASCO

Related Articles

3 Comments

 1. Domnu sa te binecuvinteze.. De multe ori uitam sa multumim ca Dumnezeu ne a binecuvantat cu detoate ,pe cand alti duc lipsa……dar noi copii Lui ne spune psalmistul ca El ne da painea ca prin somn si tot ce avem nevoie , Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa nu uitam niciodata sa ii multumim….

  Sa multumesti de tot ce Domnul
  Iti da viata-n orice fel
  Ca-n nimeni altul nui nadejdea
  Iubirea si nadejdea-i El

  Multumim ,multumin
  Pentru toate ce primim
  Doamne tie-Ti multumim

 2. Fii binecuvantat pentru acest articol fratele meu drag….

  De cate ori ignoram acest MULTUMESC….dar ma rog ca Domnul sa ne cerceteze si sa fim MULTUMITORI pentru toate lucrurile…dar mai ales pentru persoanele dragi din viata noastra!!!

  Doamne iti multumesc pentru ca m-ai iubit…Iti multumesc Doamne ca dragostea Ta pentru noi e fara margini…e o dragoste DIVIN, SFANTA!!!! MULTUMESC DOAMNE CA ESTI ACELASI IERI, AZI SI IN VECI…Slava Tie…AMIN AMIN AMIN!!!!!

 3. frumos articol si sincer , toti romantici au doar fetite …..de ce? poate pentru ca stiu sa le educe . ex. Alin , mai stiu vreo doi trei printre care si sotul meu

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: