EDITORIALE

NEVOIA DE DISCERNĂMÂNT

Nimic nu este mai important pentru tinerii creştini de astăzi decât puterea de discernământ. Afirmaţia lui Malraux, potrivit căreia “Secolul al XXI –lea va fi religios sau nu va fi de loc” uimeşte prin exactitate. Se pare că nicicând lumea nu a fost mai cuprinsă de febra religiozităţii decât în vremurile pe care le trăim. De la religii superstiţioase de sorginte tribală şi până la religii sofisticate izvorâte din imaginaţia plină de science fiction a unor guru moderni, de la religii orientale şi până la religiile occidentale, toate fac casă bună în lumea bulversată în care trăim. Toate canalele mediatice bombardează omenirea cu invitaţii spre noi şi noi religii, spre noi şi noi crezuri. Trăim literalmente într-o mare piaţă pe ale cărei tarabe a fost scoasă spre vânzare cea mai mare diversitate de produse religioase.

Ce vom cumpăra de aici şi în dreptul căror produse religioase ne vom opri?  Ne vom lăsa oare înşelaţi de falsuri şi surogate în loc să îmbrăţişăm adevărul?

Pentru un discernământ sănătos trebuie să avem în vedere ceea ce Isus Cristos fiul lui Dumnezeu a spus pentru toţi căutătorii de adevăr: “Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.”

de Nelu Filip

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: