Uncategorized

Cînd s-a născut Isus Hristos ?

Este o întrebare interesantă să afli cînd a fost naşterea lui Isus. M-a interesat acest subiect pentru că cineva m-a întrebat următoarea întrebare: Cum a putut Irod să poruncească uciderea copiilor sub vîrsta de doi ani, inclusiv şi a lui Isus dacă el a murit în anul 4 î. Hr. În continuare veţi găsi răspunsul.

Stabilirea începutului erei noastre s-a făcut in secolul 6 d.C. de către Dionysius Exiguus, pe baza unui calcul aproximativ al datei naşterii lui Isus. În calculul calendaristic s-a strecurat însa o eroare de 7-8 ani. Isus s-a născut şi a activat în timpul împaraţilor romani Augustus (27 î.C.- 14 d.C.) şi Tiberius (14-37 d.C.). Pe baza evangheliilor nu se poate însă determina exact anul naşterii sale. Matei (2,1) afirmă că Isus s-ar fi născut în timpul domniei regelui iudeu Irod cel Mare (perioada de domnie: 27-4 î.C.). Aceasta înseamna că Isus trebuie să se fi născut înainte de de anul 4 î.C., anul decesului regelui Herodes cel Mare.
În capitolul 2,2 Matei aminteşte o stea cu o luminozitate neobişnuită, vizibilă în anul naşterii lui Isus pe cerul Palestinei (Steaua din Bethlehem). În acei ani, pe cerul Palestinei au fost observate numai 2 stele cu o mare luminozitate: cometa Halley (în anul 12 î.C.) şi conjunctia planetara dintre Saturn si Jupiter (conjunctia s-a vazut la latitudinea de 32° nord, latitudinea Bethlehem-ului, de trei ori in cursul anului 7 î.C.: la 25 mai, la 3 octombrie si la 4 decembrie).

Luca susţine însă… citeste mai departe

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. vreti saaflati tot adevarul? cele doua ramuri ce stau inaintea domnului pamintului sint aron si moise si ei acumas vii si isi asteapta ziua pentru asi incepe si a incheia judecata omenirei.caci maria moise si aron vau fost trimesi pe pamint siasa cum stiti maria so intors au mai ramas acesti doi proroci . ei au putere sa opreasca ploile si sa aduca orisi fel de urgie peste tarile care sau luptay si au nimicit pe crestinii adevarati.vor fi omoriti in meca de musulmani caci mohamed si este prorocul mincinos. dar cind ii vor omori le vor spune sa nui ingroaps caci ca dovada ca vin de la dumnezeu pests trei zile jumate vor invia din morti si iam vazut cum sau ridicat sau pus umar la umar siau strins palmele si sau ridicat la cer.orbilor si surzilor neam fara de intelepcune cum de nu lati cunoscut pe dumnezeu? caci in casa unde il iubeau sia primit semnele la mini si la coasta .deacea in adevar va vorbesc fratilor in curind il veti boci pedumnezeul ostirilor si se va auzi acest bocet pe intreg pamintul urasc icoana diavolului dar altfel nu pot lua legatura cu voi.pace sufletelor voastre .caci cum a trecut prima si a doilea inviere sintem la mijloc de judecata .si ma doare inima caci si aceste lucruri nu leati inteles.domnul va iubeste mult cel ce pling in intuneric

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: