EDITORIALE

FEREŞTE-TE SĂ FI UN CONSUMATOR DE PROGRAME

Proverbe 24:12 Dacă zici: „Ah! n-am ştiut!”… Crezi că nu vede Cel ce cântăreşte inimile şi Cel ce veghează asupra sufletului tău? Şi nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui? Poate mulţi vor zice în ziua Judecăţii „Dar Doamne, noi nu am ştiut că trebuie să facem ceva în biserică…Noi am crezut că e suficient să ascultăm o predică, o cântare să ne facem prezenţa la biserică şi asta e tot ce putem face…” O cât ne înşelăm dacă asta credem şi gândim în momentul de faţă!!! Ne mulţumim cu puţin? Ne mulţumim doar să fim „hrăniţi” spiritual şi atât? Oare Dumnezeu nu cunoaşte gândurile noastre? Inima noastră? El este Acel ce va răsplăti fiecăruia după fapte lui!! După „comoditatea” sau „visarea” ce o avem cât trăim pe acest pământ!!!

          Faptele Apostolilor 20:35 În toate privinţele v-am dat o pildă, şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” E frumos să stai în Casa Domnului şi să te umplii de Cuvântul Lui, dar ia gândiţi-vă cum este atunci când lucrezi pentru Domnul şi eşti chiar tu omul prin care Dumnezeu Îşi duce la îndeplinire planul Său? „Este mai ferice să dai decât să primeşti.”  Oare cine este mai fericit dintre un bolnav care este vizitat şi se bucură, şi un sănătos care merge în vizita la bolnav, şi se bucură şi el? Cel bolnav este zidit şi fericit, dar oare nu este mai fericit cel care îl vizitează? V-am dat acest exemplu pentru că vreau să vă mărturisesc ceva… De mult timp mi-am propus împreună cu tinerii din grupul meu să vizităm bolnavii, dar tot timpul amânam aceste vizite din cauză că ne mulţumeam doar să mergem la biserică, să cântam, să fim noi fericiţi…şi cam atât. A venit ziua când am înţelesc că voia Domnului este vizitarea bolnavilor şi am început să mergem acasă la cei bolnavi…şi vă mărturisesc cu toată sinceritatea că rugăciuni mai fierbinţi şi mai pline de lacrimi nu am avut ca în casele acelor sufletel bolnave!!! De aceea este mai ferice să dai, decât să primeşti, pentru că vei primi răsplata din mâna Domnului!!

          Luca 10:2 Şi le-a zis: „Mare este secerişul, dar puţini Sunt lucrătorii! Rugaţi, deci, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său. Dumnezeu nu are nevoi de leneşi în poporul Său, El ne vrea la dispoziţia Lui şi ne vrea toată inima noastră ca să poată lucra prin noi. Îmi place foarte mult următoarea cântare pe care o cântăm atât de des în biserică:

Sunt aici, la dispozitia Ta

          Sunt aici, la dispoziţia Ta,
          Cheamă-mă, Te voi asculta.

Ogoarele sunt gata de recoltă
Dar lucrătorii sunt aşa puţini;
Mă dăruiesc, o, Doamne-n întregime
Ca să culeg recolta dintre spini.

E timpul potrivit pentru popoare,
Mai sunt în zgură încă mari comori,
Isus mai cheamă oameni în lucrare,
Să fie toţi cu El biruitori.

Suntem noi sare pentru lumea-aceasta?
În întuneric suntem noi lumini?
Trăim ca Domnu-n vorbă şi în faptă?
Să ştie lumea că suntem creştini!

          Suntem cu adevărat la dispoziţia lui Dumnezeu? Ne lăsăm noi modelaţi de El ca să poată lucra cu adevărat în noi şi prin noi? Aş vrea să ne gândim la la cuvintele acestei cântări şi să ne lăsăm cercetaţi de Dumnezeu aşa cum nu ne-am lăsat niciodată! Domnul să ne ajute să ne punem la dispoziţia Lui cu tot ce avem, cu resursele noastre materile, financiare, cu timpul nostru, tot ce avem să-I dăm doar Domnului că şi El a dat totul pentru noi, SLAVĂ LUI!!!!

          Aş vrea acum la final, ca următorul verset să rămână ca un adevăr pentru noi…  1 Timotei 4:10 „Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, care este mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi”.  

          SĂ NE PUNEM CU TOATĂ FIINŢA NOASTRĂ LA DISPOZIŢIA LUI, SĂ NU FIM ASCULTĂTORI UITUCI ŞI SĂ NU NE MULŢUMI DOAR CU NEMELE DE „CONSUMATORI DE PROGRAME”. Fiţi binecuvântaţi şi Domnul să lucreze la inimile noastre AMIN!!!

de Florina Patru

Pentru mai multe articole scrise de Florina Patru CLICK AICI va astept in fiecare sambata pentru alt articol nou

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: