Uncategorized

Este Isus, viu în inima ta?

 Luca 19:1-10          Dumnezeu să vă binecuvinteze. Cu siguranţă că toţi am citit cel puţin o dată despre Zacheu, sau am auzit de povestea acestui om.

            Astăzi, aş vrea să ne reamintim cu toţii de povestea acestui om, poveste care este adevărata, o poveste din care fiecare putem învăţa ceva foarte valoros.

            Era odată un om bogat, pe nume Zacheu, mai marele vameşilor, un om cu renume în oraş sau o persoană cu multe relaţii, dar care avea un defect foarte vizibil, era foarte mic de statură. Însă, contrar staturii sale care poate ţi-ar inspira câteva zâmbete sau chiar ai face câteva glume pe seama staturii sale, Zacheu era foarte înţelept şi plin de metode prin care să-şi atingă scopurile. Nu degeaba a ajuns un om foarte bogat şi respectat, nu întâmplător a ajuns şeful vameşilor. Zacheu era omul care impunea respect, nu prin fizicul său, ci prin influenţa pe care o avea  asupra oamenilor, datorită funcţiei sale.

            Aşadar, iată un om care avea tot ceea ce-şi dorea, bogăţii, renume,prieteni şi relaţii foarte înalte. Toate acestea ne arată un om pe deplin fericit şi împlinit, dar totuşi nu era aşa. Daca până acum el s-a luptat să câştige toate aceste lucruri, iată, acum când avea totul se simţea mai sărac ca înainte şi mai neîmplinit ca şi când nu avea nimic. Dar, într-o bună zi, Zacheu aude despre un om  pe nume Isus care vine din Nazaret şi spune tuturor oamenilor să se pocăiască de păcatele lor, că împărăţia cerurilor este aproape. Mai mult, acest Isus poate ierta pacate,poate vindeca orice boala si chiar sa invieze mortii.Un fior rece i-l strapunse pe Zacheu,sa ma pocaiesc eu de toate pacatele mele?Cum sa ma pocaiesc de faptele mele,ca doar eu stiu cit am mintit sa pot sa ma imbogatesc,doar eu stiu cit m-am straduit sa fur si sa insel oamenii pt a putea fi remarcat de cei mai de seama oameni.Cum sa ma duc eu in fata oamenilor si sa-mi recunosc vina.?O mare dilemma se nastea in inima lui.pe de-o parte ii placea atit de mult sa fie bogat si respectat,iar pe de alta parte simtea nevoia de-a se elibera de toate pacatele sale,de-a fi liber si pregatit pt intilnirea cu D-zeu.Ciudat ,credea ca tot ceea ce facuse il va ajuta sa fie pe deplin fericit si implinit,dar iata ca la vorbele acestui om i-si da seama ca defapt el,Zacheu vamesul bogat,este cel mai sarac din toata lumea.Acum ,El realizeaza ca toate bogatiile lui vor fi mincate de molii si nimic din ce are nu poate sa le duca cu el.Mai mult acum incepe sa se intreba oare unde ma voi duce dup ace voi muri?

Zacheu ia  o hotarire foarte importanta,trebuie neaparat sa stea de vorba cu acest Isus sis a-l intrebe despre toate aceste lucruri.Dar,ce se aude afara,ce este cu toata agitatia asta?

Iese afara ,opreste un om si-l intreaba:omule unde fug cu totii,de ce sint asa de grabiti?

Tu esti singurul care nu stii,il intreaba omul nostrum,Isus fiul lui Iosif si al Mariei,este acum in oras si vorbeste oamenilor despre adevarata libertate si ca prin El toti care cred,au iertarea pacatelor.Mai mult,EL spunetuturor ca in cer se merge fara bani si fara plata,doar prin pocainta si credinta.Este oare posibil aceasta,se intreba Zacheu,trebuie neaparat sa-l intilnesc.Zacheu se puse si el pe fuga ,dar lumea era prea multa si el fiind foarte mic ,nu putea sa-l vada pe acest Isus.Oare ce sa fac,se intreba Zacheu?Trebuie neaparat sa gasesc o solutie.Se uita in jue si parka totul era impotriva lui,dar iata un copac,daca as putea urca acolo cu siguranta ca-l voi putea vedea si eu.Sari in sus ,se apuca de o creanga si fara sa-si dea seama prea bine cum reusise acest lucru,iata acum era deasupra tuturor si el era singurul care avea cel mai bine acces la isus.Cu zimbetul pe buze de fericire,Zacheu statea in copac si abia astepta sa-l vada pe acest Isus care poate ierta chiar si pacate.Nu intelegea de ce era asa de fericit,de ce dintr-o data toate bogatiile sale erau fara valoare si tot ceea ce conta era sa-l intilneasca pe Isus.Dar ,iata in sfirsit,Isus ajunge linga copacul unde statea catarat Zacheu si in loc ca Isus sa-si continuie drumul,El se opreste in loc ,ridica privirea spre Zacheu si acesta simnte toata bunatatea lui D-zeu.mai mult ,Isus ii face semn cu mina si ii spune,,Zachee date repede jos,ca azi trebuie sa ramin in casa ta,,.Zacheu cu ochii plini de emotii,se da repede jos si fara sa mai puna intrebari ,fuge repede acasa ,sa pregateasca ce are el mai bun pt primirea acestui Isus.Nu putini au fost acei care-I trecuse pragul casei,dar parka acum simtea ca acest Isus ,ii pota schimba inima,o inima dupa placul lui D-zeu.

   Si,iata ,Zacheu,plin de bucurie,o bucurie nemaitraita de el vreodata,il primeste pe Isus in casa sa si-l onoreaza cu tot ceea ce are el mai bun.Dar,ciudat sentiment,acum in prezenta lui,Zacheu simnte ca trebuie sa-si faca curatenie in viata sa,ca trebuie sa se pocaiasca de toate faptele sale sis a-si ceara iertare de la toti.El, cu o inima mai sincera ca niciodata ,se uita la Isus si stind in fata lui si a intrgilor musafiri,ii spune;iata jumatate din averea mea ,o dau astazi saracilor,ba chiar mai mult ,daca am napastuit vreodata pe cineva,acum ii dau inapoi impatrit,,Un nou sentiment,nemaitrait vreodata,il incerca acum,iata acum se simtea pe deplin implinit si fericit.Nimeni nu ii ceruse sa faca acest lucru,doar privirea aceea calda a lui Isus care ii cercetase intreaga fiinta.Iata o alegere care parea atit de grea la inceput,acum era cel mai usur lucru care putea fi facut.Isus,cu vocea lui calda, se uita in inima sincera a lui Zacheu si ii spune ,,Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.

Da,Zacheu era un om pierdut,dar intr-o zi el sa intilnit cu Isus ,de la care intelese ca toti am pacatuit si sintem lipsiti de slava lui D-zeu,mai mult El ne spune tuturor san e pocaim caci imparatia lui D-zeu este aproape.Deacum inainte,Zacheu stie ca tot ce ara ,nu este a lui, ci a domnului si pt tot ce a primit de la D-zeu ,el trebuie sa-I fie lui recunoscator.

    As vrea acum sa va intrb pe toti acei care cititi aceste rinduri,v-ati intilnit voi cel putin odata-n viata cu acest Isus care poate sa vindece orice boala si chiar sa ierte toate pacatele noastre?

L-ati primit voi in inima voastra,la-ti lasat voi sa va schimbe inima pe deplin sis a va elibereze de sub puterea pacatului?

A produs el schimbarea mentalitatii voastre,va deschis buzunarele pt El,sinteti gata sa va pocaiti de toate pacatele voastre?Daca da,nu intirziati sa puneti in practica tot ce domnul ne cere prin Cuvintul Sau.Daca nu,nu uitati ca astazi daca aude cineva CUvintul sau sa nu-si impietreasca inima,ci sa-si deschida inima pe deplin pt Domnul.Zacheu a inteles acest lucru,dar tu?

 

de Marin Şomai

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: