EDITORIALE

Florin Ianovici: Am fost in avionul care a luat foc!

avion-in-flacariUnii au intitulat stirea: “zbor de cosmar”! Altii i-au zis “spaima in aer” sau “avionul groazei”. Putin conteaza titlurile care se dau pe pamant.

Pe scurt. La ora 18.15 de la Roma trebuia sa decoleze un avion al companiei Blue Air, cu destinatia Bucuresti. Dupa aproape o ora de stat in avion, pe la ora 19.40 am decolat. Am auzit un zgomot metalic neregulat si la putin timp o bubuitura. Motorul din stanga a luat foc. Fereastra mea era chiar in dreptul motorului avariat.

Pasagerii au inceput sa strige. Mai ales ca nimeni dintre personalul avionului nu spunea nimic. Teama noastra a fost ca pilotul nu observase ca motorul a luat foc. Unii s-au ridicat cu gand sa mearga spre cabina pilotului.

S-a creat panica. Oamenii au inceput sa strige:”vom muri!”. Strigau la pilot:”opreste avionul”! In jur tinere, copii, plangeau.

Mai apoi vocea unui insotitor de bord s-a facut auzita. Ni s-a spus ca pilotul a observat ca motorul a luat foc si ca s-a intrerupt alimentarea cu combustibil. Incendiul s-a oprit. Am ramas intr-un motor. Parcusesem o distanta mica din momentul decolarii.

--

Pilotul ne-a comunicat ca vom ateriza de urgent pe aeroportul din Roma. Am luat altitudine. Am urcat cam pana la 3000 de metrii. Avionul s-a intors spre Roma.De doua ori am pierdut altitudine. Am cazut in gol.

Am aterizat. Oamenii au izbucnit in aplauze. De jur imprejurul avionului autospeciale pregatite pentru interventie. Nu a mai fost cazul.

Am coborat. Unii nu s-au mai urcat. Cei mai multi erau suparati pe Blue Air si pe Romania. Un grup de tineri s-au imbatat.Langa mine o tanara tremura ca frunza. Telefoane mobile peste tot. Oamenii povesteau ce li s-a intamplat.

Dupa 6 ore am aterizat la Bucuresti cu o alta aeronava. Rude, prieteni, s-au imbratisat. Televiziunile filmau, cautau sa ia interviuri.Va demara o ancheta pentru ca avionul era nou si in garantie.

Aceasta este stirea…!

Luni dimineata m-am trezit. Eram in garsoniera bisericii Muntele Sionului din Roma. Avusesem un vis care m-a marcat puternic. Fetele mele, Aniela si Carina erau in camera alaturata. Pentru prima data m-au insotit in lucrarea lui Dumnezeu. Le-am chemat langa mine si le-am povestiti visul:

Ajunsesem la poarta cerurilor. Acolo erau doua intrari apropiate. Una era catre rai si una era catre iad. Am observat ca toti oamenii care ajungeau acolo se indreptau spre intrarea catre rai. Insa acolo era un inger. Si unii dintre ei erau aruncati spre cealalta intrare care ducea spre iad. Am vazut o persoana cunoscuta care a fost asa aruncata.

Am inteles atunci de ce Biblia spune ca unii vor fi “aruncati in intuneric…”. Pentru ca de fapt nimeni nu mergea spre iad. Toti se indreptau spre intrarea catre rai.

La un moment dat ingerul de la poarta s-a indreptat catre mine si mi-a spus:

”- Tu ce faci?.

– Eu i-am raspuns:nu cred ca este timpul ca eu sa fiu aici!

– Asta nu depinde de mine, mi-a spus el, ci de Dumnezeu.Am inteles ca trebuie sa vorbesc cu Dumnezeu.Am vrut sa il intreb cum pot sa il gasesc pe El, dar ingerul a plecat. Atunci mi-am amintit ca nu trebuie sa merg undeva ca sa il gasesc pe Dumnezeu ci e suficient sa ma rog ca El sa vina. M-am rugat. Atunci un nor luminos a aparut si in nor era un chip. Am vorbit:

– Cred ca eu nu trebuie sa fiu acum aici!

– Asa este, mi-a spus. Dar vreau sa iti amintesti ca ti-am daruit viata.”

Am vorbit cu Aniela si Carina. Le-am spus ca eu cred ca visul acesta insemna ca trebuie sa multumesc Lui Dumnezeu pentru ca mi-a scapat viata. Cu doi ani inainte am avut un accident de masina teribil. Numai mana Domnului m-a protejat. Atunci Dumnezeu printr-o descoperire ma instiintase. Credeam ca semnificatia visului era aceea de a nu uita sa multumesc Lui pentru ca mi-a dat viata.

M-am intalnit cu Andreea. O tanara de la noi din biserica care urma sa se intoarca la Bucuresti cu acelasi zbor ca si noi. Impreuna cu George, diaconul bisericii, si Lidia sotia pastorului, am mers la un supermarket. Pe drum visul avut revenea continuu. Le-am povestit si lor visul.

Pe la pranz ne-am intalnit cu pastoral bisericii, Stelian Mag, care ne-a condus la aeroport. La pranz i-am povestiti si lui visul. A ramas pe ganduri.

Ne-am despartit. Ne-am imbarcat. Am decolat. Apoi avionul a luat foc. Copilele mele s-au speriat. Carina a inceput sa planga. Pentru o clipa am simtit fiorul mortii. O clipa de groaza. Mi-am inchipuit ca din moment in moment avionul va exploda. M-am uitat la fetele mele si mi-a parut rau ca nu vor vedea mare lucru din viata aceasta. M-am gandit la Mina, la sotie, si la faptul ca va ramane fara familie. Si m-a luat frica.

Apoi mi-am amintit de vis. De faptul ca Dumnezeu mi-a spus ca nu era timpul sa fiu la portile vesniciei. De faptul ca imi daruieste viata. In fapt, a doua oara. Si le-am spus fetelor sa nu se teama. Le-am amintit de vis. Au prins curaj.

O pace deosebita a coborat peste mine. Am simtit maretia unui Dumnezeu care poarta de grija. Am simtit ca nu sunt o intamplare. Ca am pret in ochii Domnului. L-am iubit. Am plans la gandul ca El isi face timp sa ne instiinteze. M-am rugat cu copilele si i-am multumit. Inca sunt coplesit. Fiindca Dumnezeu ne-a dat viata. Dar mai ales ca ne poarta de grija. Ca este atat de iubitor incat ne vorbeste. Nu stiu cum sa spun acest lucru in cuvinte. Mi-e teama sa nu Il supar. Dar ce bine e sa ai un Dumnezeu care te iubeste in acest fel.

Stau acum in fata computerului si nu stiu ce sa numesc vis si ce sa numesc realitate. Mai puternica decat incendiu, decat frica mortii, decat spaima familiei este recunostinta. Mai real imi pare visul. Unde Dumnezeu mi-a transmis ca nu a uitat. Ca stie. Si ca iubeste. Sunt tare recunoscator ca El are timp pentru fiecare.

Prieteni! Cerul e o realitate. Dumnezeu e viu. Sa fim atenti la decolare!

Intentionat am lasat numele pastorului si al diaconului din Roma. La fel si al Andreei din biserica Betel. Va rog sa ma iertati. Dar poate unii se vor indoi. Fiti va rog nu martorii mei, ci ai Lui. In fond in toate aceste este vorba despre El. Despre Dumnezeu, iubitorul de oameni. Fii slavit, Tata!

sursa: http://florinianovici.blogspot.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

17 Comments

 1. D-zeu sa va binecuvintze frate Inovici..;) ii mare puterea Lui..;) daca nu va cer prea mult..:P desi nu ma cunoastetzi..;) tare mult mas bucura daca ma amintitzi si pe mne in rugaciunile d-voastra..;) pote va cer prea mult.. da vetzi avea o rasplata pt asta..;) Dumnezeu sa va binecuvintze;) Haru, Pace si binecuvantarea LuI sa va insoteasca pretutindeni!!

 2. Domnul sa va binecuvanteze! …Asa este,Dumnezeu e viu si Dumnezeu iubeste pe cine Il iubeste ,caci este Tatal lui,.. e clar ca il iubiti mult pe Dumnezeu,altfel nu va arata in vis ca El hotareste plecarea noastra de pe pamant in vesnicie si in locul pregatit pentru copii Lui,si v-a pus un fata credinciosia si alegerea facuta pentru Domnul ,Tatal va iubeste mult …..ca in psalmul 89 ,tot ,si mai ales vers.47-48,…..scapati-va viata crestini caci Domnul este aproape.Binecuvantat sa fie Domnul in veci!Amin

 3. DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU E MARE!NU A INGADUIT SA EXPLODEZE AVIONUL PENTRU CA ERAU COPII LUI ACOLO.ERA UN OM CARE II VESTESTE CUVANTUL,II VESTESTE ADEVARUL CU PUTERE SI CAUTA SA FACA VOIA LUI.DUMNEZEU VA IUBESTE,E CLAR!SA NU-L DEZAMAGITI PE DOMNUL NICIODATA!FITI LUMINA IN CONTINUARE PRINTRE CRESTINI SI NECRESTINI!DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE!

 4. trebuia sa spui ca Pavel calatorea pe mare ca Dumnezeu ti-a dat toti pasagerii ca ai vazut ca merg spre iad.

 5. Mä bucur sä väd cum bunätatea lui Dumnezeu se descoperä si în vremurile de acum întocmai ca la început.

  La toate acestea însä, trebuie sä Îi fim mai mult decât recunoscätori.

  Acum, dacä în locul unor lacrimi de despärtire, sau durere, El a läsat mai degrabä lacrimi de bucurie; mä rog ca Dumnezeu sä vä dea putere sä Îi fiti martor în orice loc va alege El.

  Si pentru cä: “Îngerul Domnului täbäraste în jurul celor ce se tem de El si-i scapä din primejdie…”, sä nu uitati niciodatä sä Îl invitati pe Cel ce poate ocroti, ca sä vä netezeascä toate cärärile.
  … Multä pace!!!

 6. Pace Frate Ianovici! Domnul sa va intareasca si sa va binecuvinteze ! un lucru foarte maret in ceia ce a lucrat Dumnezeu cu dumneavoastra, a Lui sa fie Lauda, Cinstea si Onoare! va doresc multa binecuvantare! Domnul va iubeste si ne iubeste pe fiecare.

 7. pace….ma bucur sa aud ca Domnul mai instiinteaza prin visuri…citind aceasta minunata marturie am prins oarecum curaj….urmeaza daca Domnul ma ajuta sa merg si eu in italia cu avionul…un pic m`am ingrozit dupa cele intamplate….stiu ca nu toate cazurile sunt la fel….ma bucur ca Domnul va purtat de grija…si va ajutat sa depuneti aceasta impresionanta marturie…Domnul nu`i lasa pe ai Lui….eu cred ca asta e rezultatul rugaciunilor pe care le`a facut atat biserica cat si sotia dvs….ma bucur ca ati ajuns cu bine…poate asa si`au dat si ceilalti seama ca exista Dumnezeu si viata noastra e in mana LUI…toata cinstea si lauda sa ii fie adusa numai LUI…..ati fost o binecuvantare pt ceilalti…continuat sa spuneti la toti ce lucruri minunate va facut El…harul si pacea sa fie cu dvs si familie…multa pace…

 8. Pace si Domnu sa va binecuvinteze:)mare este puterea lui Dumnezeu si ne arata la toti in diferite situatii ca ne iubeste iar din cate imi amintesc din predica dumneavoastra de cand ati fost la Botosani pe 4 iulie 2009 Dumnezeu lucreaza atat de minunat cu dumneavoastra si chiar a vorbit Duhul Domnului prin dumneavoastra.Eu pana atunci nu credeam in Dumnezeu nu credeam ca El poate face atat de multe lucruri minunate ci consideram ca totul este o inatmplare insa atunci felul in care ati predicat ma “atins in punctul slab” sa zic asa.A avut o putere extraordinara asupra mea.De atunci cred cu adevarat ca exista Dumnezeu ca El e cel ce schimba lumea si nu oameni fac minuni ci El face minuni prin oameni.Acum miam dat seama ca tineretea nu e frumnoasa daca o traiesti in destrabalare ci tineretea e cea mai frumoasa cand o traiesti impreuna cu Dumnezeu.Daca nu va deranjeaza va rog in Numele Domnului sa va rugati si pentru mine ca Domnul sa ma intareasca si sa ma lumineze pe calea Lui si pt familia mea ca Domnul sa lucreze si la inima lor.Daca vreti binenteles?!!o sa va amintesc in rugaciune!Doresc ca Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca pe calea aceasta care duce catre mantuire!!!

 9. Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze frate Florin Ianovici.Am citit si eu cu ajutorul Domnului marturia d-voastra.Poate ca si ceilalti,am ramas socat si impresionat de felul minunat prin care Dumnezeu v-a scapat viata si felul prin care El a fost de partea d-voastra.Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa fie cu d-voastra in orisice calatorie o sa mai face-ti.Si daca acuma sunte-ti la Bucuresti,va transmit multa pace,si multa binecuvantare si Domnul sa va faca tot mai eficient in lucrarea pe care v-a insarcinat-o.Spune:un tanar credincios din Dublin care v-a indragit cu ocazia conferinte-i de tineret ce a avut loc in anul 2008.Domnul sa va binecuvinteze cu mult har si multa pace,si in urma mesajelor d-voastra sa lucreze Dumnezeu,si-L vom ruga si noi,sa starneasca El o dorinta tot mai mare si reala in inimile oamenilor si ale noastre tuturora de a-L cauta pe Dumnezeu cu toata inima.Iar ca si ceilalti crestini,sunt constient,chiar foarte constient ca traim vremurile din urma cand Venirea Domnului nostru Isus Hristos se apropie pe norii cerului,pe nori de slava cand Dumnezeu Isi va rapi la cer Mireasa Sa.Prin acest mesaj va instiintez si eu pe d-voastra,ca Dumnezeu mi-a facut parte de visuri prin care ma instiintase despre anumite lucruri privind starea mea spirituala.Le-am luat in considerare insa netratandu-le cu cea mai mare seriozitate cred ca am neglijat lucrarea pe care Domnul a vrut sa o faca prin viata mea.Insa va marturisesc ca in urma cu ceva timp si sincer va spun asta,am avut un vis,fiind seara zilei de Joia,iar in ziua urmatoare s-a implinit intocmai visul.Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel cand intr-altul spune Scriptura,numai omul nu ia seama.Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa intelegem voia Lui pe deplin in viata noastra.Va sustinem in rugaciune frate Florin si mai departe si Dumnezeu sa faca lucruri mari si minunate in vietile tuturor oamenilor si ale noastre tuturora.Fiti binecuvantat de Domnul care a facut cerurile si pamantul!

 10. Este adevarat ca Dumnezeu ne calauzeste pasii. Indiferent unde mergem sau ce facem. El este acolo! Sunt convinsa ca visul dvs. a fost real, sunt convinsa ca Dumnezeu v-a vorbit! Da, este dureros momentul in care ne indepartam de pe acest pamant, si ne gandim in acele momente la toate lucrurile pe care nu le mai putem face! Dar sa nu uitam… mergem ACASA! Daca El v-a crutat inseamna ca mai aveti de lucru, aveti ceva de terminat! Dumnezeu sa va binecuvanteze in munca dvs. si fie ca toti oamenii sa Il descopere pe Dumnezeu in inimile lor si sa-I urmeze calea. Conform a ceea ce am trait eu personal, lumea cealalta este de nedescris, este greu de pus in cuvinte si merita din plin efortul sufletesc, fizic si emotional ca sa ajungem acolo. Si vom ajunge acolo! Pacea, Credinta si Iubirea lui sa fie cu noi toti!

 11. Dumnezeu pt un om placut Lui poate salva sute de oameni care poate trebuiau sa moara…..Slava Lui!!!Domnul sa-l intareasca mai departe pe fr Florin sa-i slujeasca in continuare la fel de fidel…

 12. Frate Ianovici…Dumnezeu este viu si lucrator…am ramas uimit de intamplarea aceasta..poate a fost o incercare sau o demonstratie ca El este cu adevarat viu…va stiu doar din vedere..de evanghelizarea din vd..Domnul Isus sa va binecuvinteze..harul si pacea Lui sa va insoteasca pretutindeni..va mai asteptam in vd impreuna cu toti fratii.

 13. Zilele trecute intamplator am gasit predicii cu pastorul Florin Ianovici”eu sunt ortodoxa”dar atat de mult ma-u impresinat predicile dansului pana la lacrimi,nu numai predicile ci omul in sine si felul cum le-a predicat,cu cata dragoste,cu cata sete,intradevar ca omul acesta e un om deosebit,se vede ca Dumnezeu il iubeste.Va rog din suflet sa va rugati si pentru mine sa imi gasesc linistea sufleteasca,si eu ma rog ca Isus sa vina si in inima mea si sa imi gasesc drumul in viata si linistea de care am atat de multa nevoie.Dumnezeu sa aiba mila de noi de oti si sa ne binecuvanteze cu duh sfant.

 14. Marei DUMNEZEUL nostu slava, cinste , glorie sa-i fie aduse in veci de veci hadeti frati mei sa-i dam slava pentru ca merita ca ne poarta de grija in fiecare clipa, haideti frati mei cei care ati facut un legamint cu el ca il veti sluji pina la moarte sa avem comportamentu dupa voia lui, ca tare lasa de dorit la ora actuala comportamentul pocaitilor. Frati mei este asa de putin foarte putin si el ISUS vine si ce vom face daca noi ne purtam urit cu semeni nostri, atunci cu siguranta vom fi aruncati in iad asa cum a vazut fratele FLRUN IANOVICI in visul lui, asa ca haideti sa ne silim sa calcam pe urmele mintuitoruli nostru ISUS HRISTOS si ochi nostri sa priveasca doar la el nu la oameni.DUMNEZEUL cerului si al pamintului sa va binecuvinteze pe toti frati mei cu putere de al sluji cu adevarat, iar pentru cei care inca mai stau pe ginduri sa nu mai stea ca sar putea sa fie prea tirziu. Astazi daca citesti acest mesaj sa sti ca DUMNEZEU te indeamna la pocainta. Frate FLORIN vesteste cuvintul DOMNULUI mai departe ca sunt incredintata ca DUHULSFINT iti da putere binecuvintat sa fi de DOMNUL.

 15. DOMNUL ISUS sfie binecuvantat si slavit.Nu va mirati ca la salvat pe Fratele FLORIN,ci mirativa ce mare e.GLORIA CERULUI SA L ANPODOBEASCA caci m a scos din mocirla pacatului si m a adus la lumina.FRATE FLORIN sa te rogi si pt familia mea si sa te ajute DUMNEZEU sa ti pastrezi haina curata si sa stai mereu pe turn ca FITI BINECUVANTATI DE DOMNUL.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: