EDITORIALE

Nu treziti dragostea pana nu vine ea.

     Poate cand citesti aceste randuri te gandesti ca persoana care le-a scris, e un pic inapoiata, ca vremurile s-au schimbat si ca nu ar trebui sa gandim asa. Dumnezeu nu isi schimba regulile.

In  fiecare zi ies in oras si observ peste tot cupluri ,tineri care nu au mai mult de 17-18 ani care inca nu stiu bine cum se numesc dar, cu o mare “experienta in dragoste”. E la moda sa ai iubit(a),e la moda sa stai cu el/ea  una -doua zile sau chiar o noapte  ca apoi sa te desparti si sa te “indragostesti” de altcineva. Nici nu stiu cum se numesc dar deja isi cunosc “dulceata buzelor” bineinteles in cel mai bun caz daca s-au rezumat doar la atat. E foarte placut sa fi o albinuta in ziua de azi, sa zbori mereu din floare in floare, sa gusti din dulceata tineretii din plin. Dar stiti care e problema, tineretea e trecatoare si cel mai grav e ca vom da socoteala de modul in care ne-am petrecut-o. Stiti cu ce putem compara tineretea,  cu o floare de un alb imaculat pe care am primit-o de la Dumnezeu pentru un timp, ca mai apoi sa o inapoiem. Cum te vei prezenta tanarule/tanaro in fata lui Dumnezeu cu floarea patata si murdara?

Mai tarziu te gandesti ca ar trebui sa te opresti din zbor, si sa te casatoresti.Astepti  si visezi la o casatorie fara certuri si fara probleme, o casatorie ideala. Dar te-ai gandit tu macar daca meriti asa ceva? Dupa o viata petrecuta in desfrau mai speri la un mariaj ideal? Haina de mire/mireasa e patata  iar faptele din trecut nu te vor parasi, si casatoria ta se va sfarsi poate cu un divort nefericit, nedorit.

Mai trist  este ca acestea nu se intampla doar in lume ci si in biserica.

TINERILOR PASTRATIVA TINERETEA CURATA.Pastrativa curati pana apare persoana pe care Dumnezeu v-a pregatit-o ca un ajutor potrivit si nu ca o povara. Nu va avantati in cautarea fericirii, ea e sub ochii vostri, trebuie doar sa-i deschizi si sa o accepti .

--

Dedica timpul care il ai lui Dumnezeu si vei vedea ce binecuvantari vei primi. El se va ocupa de toate problemele tale.

Nu treziti dragostea pana nu vine ea.

de: Mocanu Andreea

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

  1. dap asa este …e trist…. dar adevarat…… tineri din azi cand te uiti pe strada si vezi fata de 12-13 ani cu un mers din acela plin de fite ca incepe si ea poate putin putin sa dezvolte si cum tineri din ziua de azi numai au limite se uita dupa ele…ma gandeam in urma doar cu, catyva anisori acum 5 ani….cand erau surorile mele de varsta de 18-19 ani rar vedeai fata care nu este crestyna sa aibe prieten si deja toata lumea o privea cu alti ochi si stia ca vrea sa se castoreasca sau ca, cineva sta alaturi de ea….. tin minte si acum surorile mele la 18-19 ani..se comportau atunci ca un copil….erau pline de viata isi petreceau copilaria din plin…si atunci poate asa , ca si copii mici le auzeai iooaii ce dragut este acela si atat……. acum din pacate de la 12-13 anisori e cam moda sa iti cauti prieten….si e foarte gresit acest lucru…am si eu un vecin de 26-27 ani care este impreuna cu o fetytza de 13 anisori… va puteti da seama unde a ajuns lumea?? ar fi bine sa meditam la viata noastra avem o tinerete binecuvantata de Dumnezeu ..putem cu ajutorul Lui sa o pastram curata sau putem sa o patam si intrebarea este de ce sa alegem placeri de o clipa in schimbul fericirii vesnice…. multi tineri daca le zici ca ai poate la 18-19 ani o prietena/prieten si nu te-ai sarutat niciodata cu ea/el…se mira si zic ca ei nu ar rezista ca iubirea se simte prin sarut dar E FALS.. alti spun la 18-19 ani virgin/virgina?? nu se poate pt ca majoritatea baietilor toti cand se intalnesc si povestesc ii auzi eu am prostito si pe aia si pe aia am aburito am vrajito…. trebuie sa avem o mare gija..adevarata iubire si atunci cand ai un prieten vine din suflet…. tinerii de azi spun atat de usor cuvantul te iubesc …si il rostesc deja ca si pe o buna ziua…. si este atat de gresit acest lucru…. de ce oare numai este atractie sufleteasca intre tineri ci pe primul loc trupeasca??? …. de multe ori ma intrebam de ce asa de repede o fata un baiat se stryca si poate il vezi cel mai cuminte cel mai linistyt iar intro sapt il vezi schimbat?? de ex atunci cand trec doua fete pe langa un baiat si una este draguta si este imbracata frumos fara sa scoata in evidenta corpul si cea de langa ea este mult prea urata si este putin decoltata sau fustita scurtata….si vede ca acel baiat o fluiera pe aceea pers care este mult mai urata decat ea….acea fata isi pune in sinea ei intrebarea eu de ce sa nu am acel baiat de ce sa nu ma imbrac si eu ca ea??? dar uita sa isi puna intrebarea acel baiat de ce sa uitat la ea??? acel baiat cum este??? are rost ca pt astfel de baieti sa se imbrace cum nu este plecut Domnului? nu are niciun sens…trebuie sa avem mare grija in aceasta lume murdara murdara….. Doamne ajuta sa fim copiii tai si chiar daca ne vom vedea de multe ori daty la o parte pt ca nu suntem ca lumea…. sa nu ne intristam noi avem in ceruri un TATA IUBIT SI DRAG

  2. 1. „Pastrati-va” in loc de „Pastrativa”ar fi ajutat un pic in acest demers didactic si pedagogic. N-ar fi mai bine sa invatam si cum sa scriem inainte sa dam lectii altora despre orice, daca tot insistam s-o facem in scris?
    2. O casatorie imaculata e cel mai rau lucru pe care poti sa-l faci, si ca barbat si ca femeie. Lipsa de experienta nu te duce decat la alege in necunostinta de cauza (daca aia se poate numi alegere) un om cu care ai toate sansele sa nu te potrivesti, de unde si-o nefericire considerabila. Si de ce blamam divortul, exact? Este o solutie pentru o problema, ca multe altele. Casatoria este o complicatie in plus; divortul nu face decat sa repare o stare de fapt normala, si anume libertatea individului, alterata de decizia mult prea curajoasa si adeseori SF de a sta cu cineva „toata viata”, de parca omul nu se schimba in timp, de parca suntem obligati sa facem compromisuri dupa compromisuri numai pentru a tine cu dintii de o decizie care s-a dovedit proasta peste timp.
    Dragoste vine cand vrea ea, asta este foarte adevarat. Ceea ce trebuie sa facem insa nu este sa stam imaculati s-o asteptam, pentru ca atunci cresc in mod ingrijorator sansele sa nici n-o recunoastem daca apare sau sa ni se para ca a aparut si sa alegem iarasi prost. Atata timp cat nu ai cu ce sa compari, despre multe lucruri poti crede ca „asa trebuie sa fie”. Garantii oricum nu exista, dar mult mai responsabil este sa faci macar demersurile necesare sa te cunosti pe tine destul de mult incat sa stii ce vrei si ce iti trebuie. Cum poti sa ajungi sa cunosti toate astea stand intr-un glob de sticla? Imposibil. A, ba da, am uitat… iti dicteaza Biblia ce iti trebuie si ce vrei, nu trebuie sa iti mai pierzi timpul gandindu-te singur. Minunat.:)

  3. Sunt perfect de acord cu primul pasaj din acest articol. Si nu, nu e o impresie.

  4. Cântarea Cântărilor 2:7  Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp: nu stîrniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea!
    Este trist!
    Unii cred ca trebuie sa aleaga partenerul de viata prin experienta cumulata din floare in floare.
    Ti-am daruit acest citat biblic sa dovedesc ca si biblia alaturi de constiinta dicteaza acelasi lucru. Experienta cumulata din tinerete nu este experienta ci doar placeri. Pana si animalele au perioada lor de inperechere pe care legea firii interioare o dicteaza , dar acei tineri ce vor sa capete experienta in loc sa obtina ce isi doresc primesc inversul:
    Boli venerice incurabile, care ii distrug viata.
    garantia este aceasta -nesaturatia, si mai mult salvarea casniciei.

  5. Cum iti explici atunci ca eu nu am si nici n-am avut nici-o bolesnita de-asta?
    Cred ca e o minune de la Dumnezeu. Asa-i? 😀 Altfel nu ar fi cu putinta…

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura