EDITORIALE

Imaginea lui Dumnezeu pe web

1296Apas butonul de pornire.
La doar 5 secunde, apare imaginea unui copilas cu mainile impreunate, in pozitie de rugaciune.
Folosesc aceasta imagine pe “desktop” pentru a-mi aminti zilnic modul apropierii de sfintire: rugaciunea.
Apas “dublu click” pe “accesul direct” la internet si tastez, in “Google” : “imaginea lui Dumnezeu pe web”. La scurt timp realizez ca nu gasesc ceea ce caut.
Tastez o alta adresa, pagina site-ului la care lucrez de ceva vreme, si arunc o privie, de data aceasta fiind un vizitator in plus. Analizez fiecare colt al acestuia. In timpul acestui “proces de autocritica” s-a nascut o intrebare in mintea mea: “Oare efortul meu poarta imaginea lui Dumnezeu?”
Ma opresc din cautare si incep sa analizez amanuntit raspunsul la aceasta intrebare.
    Tinerii din generatia noastra folosesc internetul pentru a crea relatii si prietenii.
Unii cauta popularitate, folosind diferite mijloace “din lumea digitala”; altii sunt zi si noapte “on-line”, la dispozitia oricui pentru oricine; pierd timpul “prinsi” de jocurile in retea; sau “culeg” ultimele noutati din muzica.
Si uite asa trec zilele, saptamanile si duminicile, cu tinerii nostri in fata monitorului.
    Acum ma adresez acestor tineri care se simt mai mult sau mai putin identificati, si tuturor celor care folosim internetul!
IL implicam pe Dumnezeu in lucrarile noastre?
“Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului si iti vor
izbuti planurile.”
Proverbe 16:3
Cati dintre cei care ti-au vizitat “profile-ul” pe Hi5, au lasat un comentariu pentru a-ti spune ca au gasit o incurajare in cuvintele afisate de tine… ca si-au regasit credinta ?
Cati ar putea spune ca telefonul tau sau mesajul “off-line” le-a inseninat ziua, chiar daca va aflati la mii de kilometri departare? Le-ai spus sa fie lumina inca o zi?
Oare te-ar putea cauta cineva pe “mess” sa-ti propuna sa te rogi impreuna cu el/ea pentru problema in care tocmai se afla?
Ai cautat sa folosesti aceasta noua si moderna posibilitate pentru a duce Cuvantul lui Dumnezeu in lumea intreaga?
    Cand Isus le-a spus apostolilor ca le va trimite o putere care ii va face martori in toata lumea, pana la marginea pamantului, le vorbise defapt primilor misionari. Pe atunci, strabateau zile intregi pe jos, pentru a duce lumii Adevarul, si totusi, roadele au fost uimitoare. ( 3.000 de oameni, intorsi la o singura predica. )
Astazi tehnologia moderna ne face propovaduirea mai usoara si mai rapida… si totusi, roadele nu se pot compara cu cele de acum 2.000 de ani. ( cu parere de rau o spun ). Ravna pentru propovaduirea Evangheliei, a “misionarilor moderni”, lasa de dorit.
 Multi asa-zis crestini, folosesc internetul pentru a incerca a fi ceea ce nu sunt. Folosesc o identitate falsa si isi permit lucruri neplacute inaintea lui Dumnezeu!
    Dar, in ce te priveste, tu esti reflectarea dumnezeirii? Iti folosesti talentul, timpul si posibilitatile pentru propovaduirea Adevarului? Folosesti internetul pentru a raspandi imaginea lui Dumnezeu?
    Daca pana acum nu te-ai gandit serios la toate acestea, si la responsabilitatea pe care o ai ca fiul al Celui Sfant, acum e timpul sa o faci!


            “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile (…) si invatatii sa pazeasca tot ce v-am poruncit
                            si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului!”

                                                                                                                             ( Matei 28: 19-20 )

scris de: Ligia Trinca citeste mai multe articole scrise de ea:

Vineri o9 Octombrie: Ziua Schimbarii

Vineri o2 Octombrie: Toamnă în “Babel” 

--

In fiecare vineri un articol scris de Ligia Trinca

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

10 Comments

  1. d.l sa te binecuvanteze pt acest articol.doresc k multi sa.l citeasca si fiecare sa aporteze cate ceva pt Imparatia lui Dumnezeu!multa pace.

  2. mda…adevarat…si eu am meditat la aceste probleme de multe ori kiar am vb ku prieteni pe tema asta…internetul kuprinde tot mai mult inimile tinerilor,le ofera o lume a fanteziei petrec foarte mult timp ptr a se juka…si lasa deoparte cuvantul lui Dumnezeu…ar trebui sa se faca rugaciuni in directia aceasta…ptr tineri..Domnul sa te binecuvinteze…

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: