EDITORIALE

Criză sau Crizaţi ?!

e6Peste tot pe unde te întorci auzi : „E criză frate…” şi asta e folosită ca o scuză peste tot… la servici, la ş coală şi, cel mai trist… în biserică! Scuza celor mai mulţi „creştini” atunci când e vorba de participarea (activă!) la părtăşie cu ceilalţi… E CRIZĂ FRATE !    Dacă sunt chemaţi la studiu biblic… CRIZĂ, dacă îi întrebi de ce nu se pregătesc în transmiterea mesajului de la amvon… CRIZĂ, dacă-i întrebi de ce nu se pregătesc cu repetiţii mai serioase pentru a conduce biserica în închinare…CRIZĂ, de ce nu învaţă poezia pe de rost ca să fie recitare şi nu citire… v-aţi prins: CRIZĂ!
   Şi uite-aşa, biserica s-a obişnuit cu Criza… de hrană proaspătă, de viziune, de pasiune, de credinţă, de implicare, de tot ce vrei, cu excepţia unui singur aspect: nu duce lipsă de SCUZE! … şi asta ne transformă, de fapt şi de drept, în CRIZAŢI ! Am transformat Geneza 1:26 din „om după Chipul şi Asemănarea lui Dumnezeu” în „dumnezeu după chipul şi asemănarea omului”. Am transformat Matei 6:33 din „mai întâi Împărăţia şi Neprihănirea (dreptatea, starea după Voia) lui Dumnezeu” în „mai întâi tot ce vreau eu şi de-o mai fi timp, ‘om vedea şi de cele spirituale”. CRIZĂ sau CRIZAŢI?
   Putem da un răspuns coerent atunci când privim în jur şi observăm câtă valoare mai pun oamenii pe Dumnezeul Triunic al cărui mesaj răsună peste veacuri: „Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde…”, „Nicidecum n-am să te las…”, „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară…” şi multe alte cuvinte pline de Viaţă şi vrednice de crezut! Se vede acest lucru când te uiţi câţi români au îngroşat rândurile la rugăciune şi post ca Dumnezeu să nu lase România de izbelişte şi câţi au îngroşat garsonierele din Spania, Italia, Irlanda, Anglia etc, să aducă „cele trebuincioase” familiei pe care, după scurtă vreme petrecută departe de ea (familia), a părăsit-o subliniind şi mai mult adevărul proverbului… „Ochii care nu se văd, se uită… în altă parte”. CRIZĂ? Sau CRIZAŢI ?
   Nu ne rămâne decât acel strigăt din scrisoarea către Evrei: „Câtă vreme se zice ASTĂZI !!!” care ne cheamă la pocăinţă autentică, întoarcerea la Dumnezeu ca Singurul care poate să „ne umple de orice Har, ca având totdeauna în toate lucrurile din destul” să dovedim că trăim viaţa pe care Hristos a venit să ne-o aducă! Ajunge cu CRIZA şi CRIZAŢII !!! La Dumnezeu şi cu Dumnezeu nu e niciodată Criză, chiar „dacă ar fi să trec prin valea umbrei morţii”, din simplul motiv că El este cu tine, dacă şi tu eşti cu El. Când Dumnezeu este cu tine, cine poate să te despartă de El? CRIZA ??? CRIZAŢII ??? NIMENI şi NIMIC !!!
   Haideţi să lăsăm „roşcovele” lumii şi a „chipului veacului acesta” şi să „căutăm să cunoaştem pe Domnul” pentru că „înaintea Feţei Sale sunt bucurii NESPUSE şi desfătări VEŞNICE”! Metamorfozare reuşită !

scris de Doru Hriscu www.crestininformat.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. foarte fain articolu … yo când o început faza asta cu criza mi-am dat seama că nu există cu adevărat o criză ..doar oamenii se complac în ideea de a fi „crizaţi” … şi criza care e mai mare îi aia spirituală că de la aia o pornit şi asta economică ..dar cum zice şi Cuvântul Domnului : ” Dacă poporul Meu,peste care este chemat Numele Meu se va smeri,se va ruga şi va căuta faţa Mea,şi se va abate de la căile lui rele- îl voi asculta din ceruri,îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” (2 Cronici 7:14) .amin.

  2. interesant… sincer … in zona mea … nu se prea simte criza … 😀 … de fapt … nu o simt ptc m-am obisnuit cu ea de cand m-am nascut … nu sunt patriot … deci pentru Romania criza e precum ploaia in Scotia … suntem obisnuiti si din fericire ne descurcam si asa … ;0

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: