Uncategorized

Vladimir Pustan nu trebuie sanctionat, asa cum cer unii

poza pustanPentru acest gest, de “a-si face cruce”, pe care l-a facut Evanghelistul Pustan, nu trebuie sa fie judecat si condamnat de nimeni la moarte (si mai ales de ofiterii de securitate care conduc Cultul Penticostal!), cum doresc unii in alte site-uri !!

Nu stiu precis daca Evanghelistul Vladimir Pustan este primul pastor penticostal care predica intr-o biserica ortodoxa, dar sunt sigur ca nu va fi ultimul. Vor mai urma si altii! Problema este ca sa fie invitati!

Si Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, in urma cu aproape un an a socat lumea ortodoxa dupa ce s-a impartasit la o slujba greco-catolica. Si i s-a intamplat ceva? L-a schimbat din functie Sinodul BOR ? Nicidecum!
Nici Episcopul greco-catolic al Oradei, Preasfintitul Parinte Sofronie, nu a fost sanctionat pentru ca tot in cursul anului trecut, la Boboteaza, a oficiat slujba religioasa de sfintire a crucii ce a fost aruncata in apa Crisului Repede, impreuna cu episcopul ortodox PS Virgil Bercea.

Procesul de ecumenizare este inceput de mult timp, dar unii cu priviri inguste se sesizeaza doar dupa ce este pierdut meciul, si atunci arunca vina pe arbitru care a fost partinitor cu cei care l-au castigat!

Vladimir Pustan, impreuna cu Laurentiu Balcan si alti 37 de pastori penticostali, au adresat o Scrisoare deschisa conducerii Cultului Penticostal din Romania, in data de 14.11.2007. In urma acestei scrisori s-au intamplat multe, unii dinte pastori chiar au renuntat la functie, iar altii, pentru a nu ramane fara slujba pe o criza financiara usturatoare ca aceasta, au semnat pe mai departe (unii pentru prima data) pactul cu DIAVOLUL!!

--

Daca Evanghelistul Vladimir Pustan nu va fi sanctionat, cum cer unii acest lucru, atunci el a inceput aceasta „evanghelizare in cultul ortodox” cu acordul lui PAVEL RIVIS TIPEI, care are drept de „VETO” cand se ia o decizie importanta de sanctionare ca aceasta. S-ar putea ca fratele Pustan sa fie observat ca bisericile penticostale/conducatorii cultului penticostal sunt deranjati de predicile lui, si atunci a ales sa faca acest lucru.

Este foarte urat lucru pe care il fac oamenii, mai ales in ceea ce priveste problema credintei/religiei, certandu-se intre ei ca si simpatizantii partidelor politice, cat si suporterii echipelor de fotbal, fara a observa ca ei sunt manipulati/impinsi de la spate de o forta pe care nu au cum sa o vada, deoarece le sunt luate mintile.

La fel cum s-a format Alianta Evanghelica din Romania, credeti ca nu se poate forma si Alianta Crestina? mai ales caci Cultul Penticostal si-a adaugat la titlu si cuvantul „Crestin”!

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

Cum conducatorii partidelor se cunosc si comunica foarte bine intre ei, tot asa se intampla si cu cei care conduc Cultele din Romania, dar putin mai in secret. De la cine primesc salariile conducatorii cultelor? Nu de la bugetul statului/mana politicienilor!

Ce puteti spune despre ECUMENISMUL pe care l-a practicat si inca il mai practica COROBAN TITUS, in bisericile penticostale din regiunea Caransebesului, fara ca cei mai multi din turma lui sa-si dea seama ?

In urma cu trei ani, episcopul luteran MARIUS LEONTIUC, dupa ce a donat suma de 40 milioane de lei vechi, tinerilor din Biserica lui Coroban pentru a face o excursie in tara, a primit acceptul sa tina predici in biserica penticostala din Caransebes si imprejurimi. In alte biserici, acest episcop a oficiat actul de “Cina”, actul de “Binecuvantare a copiilor”, actul de “Inmormantare”. Care ar fi reactia dumneavoastra cand ati vedea ca cineva imbracat cu o haina neagra lunga se scoala la amvonul bisericii si incepe sa predice, iar din cand in cand o mai deschide la piept pentru a-si arate cruciulita atarnata de gat!

Pe langa acest episcop, bisericile penticostale mai sunt vizitate de foarte multi americani puri, acceptati de Coroban Titus in schimbul a unor sume de dolari, fara a stii cineva din auditoriu cu ce se ocupa ei in America!

Impotriva acestui Coroban, conducerea cultului nu a luat nici o masura! Sa fie cineva mai sfant decat el in Cultul Penticostal? Ma indoiesc. Si-atunci de ce sa ne certam intre noi? Singurul lucru cu care ne putem opune este acesta: sa nu le mai dam bani, deoarece stim cu totii ca ei tot ce fac in biserici fac numai pentru bani, si se stie destul de bine ca “pastorul platit fuge, pentruca este platit si nu-i pasa de oi”, IOAN 8:13.

Sunt multe lucruri mult mai importante de rezolvat in Cultul Penticostal decat lucrul acesta. Sunt alti pastori penticostali care fac lucruri mult mai murdare/urate in Cultul Penticostal, dar nu le poate zice nimeni din cult nimic, pentru ca sunt tinuti in brate de catre presedintele cultului, Pavel Rivis Tipei!!!

autor: SERACIN AUREL

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

25 Comments

 1. Nu e nimik rau ca shia facut cruce… tre sa fi evreu cu evrei … Ortodocs cu ortodocsi… trebuie sa fi la nivelul lor ca sa le poti vorbi 😉

 2. Multi vor zice in ziua aceea “Doamne,noi ti-am slujit ,am lucrat in via Ta…”insa Domnul cel Sfint le va zice :”Nu va cunosc'”Pentru ca cei ce s-au murdarit cu lucrurile lumii acesteia nu pot sa placa lui Dumnezeu.Ferice de cel ce cauta sa placa Domnului ci nu oamenilor.Si sa ne pazim ca nu cumva din prigoniti pentru credinta sa ajungem prigonitori.DOMNUL ESTE APROAPE!

 3. Ce ma deranjeaza cel mai tare e ca acest indemn biblic spre pocaita si comuniune cu Dumnezeu, e parca telecomandat de peste ocean, din America. Traditia, martiriajul acestui popor mutilat de istorie, au disparut pentru simpatizantii cultului penticostal…Sunt revoltat si trist pentru ca si Ortodoxia are principii santoase, impartaseste si transmite credinciosilor pocainta si smerenie, si de aceea nu vad convertirea la alt cult.
  In noi trebuie sa schimbam ceva, nu doctrina crestina.

 4. Pocainta este personala!!!!! Domnul Isus nu a venit in lumea noastra ca sa ne aduca o religie/cult. El a venit sa ne aduca mintuirea ca sa putem avea o relatie personala cu Tatal care la fel “finca atit de mult a iubit lumea ca a dat pe singurul Sau fiu ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. POCAINTA ESTE PERSONALA , IAR VIATA DOMNULUI ISUS PE ACEST PAMINT ESTE EXEMPLUL PE CARE TREBUIE SA IL URMAM. SI ACEST EXEMPLU SE GASESTE IN SFINTA SCRIPTURA.

 5. Eu una nu vad nimic gresit in felul cum a procedat fratele Pustan,a implinit biblia asa cum zice si apostolul Pavel in Romani1:14,15,suntem datori sa propovaduim Evanghelia celor din jurul nostru,si”vai de noi daca nu vestim Evanghelia “.Cand faci ceva care este spre Slava Domnului trebuie sa fie si reactii si-i foarte rau ca-i din partea celor care se numesc crestini.Am auzit si vazut predica si se vedea ca Dumnezeu i-a dat har,si toata biserica era cercetata.Domnul isus sa-l binecuvinteze pe fratele Pustan,ptr. indrazneala pe care o are sa facem sa ne ajute Dumnezeu sa avem aceasta indrazneala.Ex. Hudson Taylor a trebuit sa se imbrace in haine chinezilor ca sa-l asculte.Nu mai cei care nu fac nimic comenteaza.

 6. hai sa-l urmam pe hr!trebe sa ne dam viata pt Dzeu.Umblati dupa indemnurile duhului lasati_l pe pustan k e un om incercat

 7. ar trebui incurajati oameni ca pustan! cu oameni ca el se poate trezi rominia! domnul sal intareasca in misiunea pe care o face in africa si sa il pazeasca!

 8. pai dak facem asa,,,ce urmeaza,,,,sa mergem sa bem cu betivi k sa ne facem auziti?sau sa ne drogam cu drogati k poate asa ne vor asculta,,,dak o luam pe calea asta de acum incolo,,,ajungem la fel sau mai rau k cei pe kre atr trebui sai aducem pe calea lui Dumnezeu,,,biblia are niste cuvinte sfinte kre trebuie urmate intru totul,,si nu folosite pt ineresele noastre,,,in ceea ce priveste fapta domnului PUSTAN,,,el o sa plateasca pt fapta lui,,,dumnezeu e deasupra,,,nu am dreptul sa il judec,,,pt k are cine,,,hai sa ne pocaim pt k Dumnezeu e ft ft ft aproape,,,mai aproape decat credem noi,,,

  Mult har si pace….

 9. si haideti sai- lasam pe ceilalti in pace,,k nu e nimeni sfant,,nici pustan,nici cine stie ce pastori sau mitropoliti de pe cine stie unde,,,haideti sa lasam certurile intre culte si religi,,,si sa urmam voia lui dumnezeu,,pt k dumnezeu e numai unul,,,si dak toti ii slujim lui,,,de unde atatea culte,,,certuri,,,si altele?Dumnezeu e unul singur,,,pocainta e individuala nu colectiva,,,Domnul isus s va binecuvanteze pe toti ,,,

 10. a facut un lucru gresit pt ca nu mai intra in cultul penticostal el trebuie sa fie supus celor mai mari nu ca face el ce vrea de unul singur e gresit nu este singurul pastor de ar face tpti ca el ce s-ar intampla el trebuie sa fie lumina si sa dea dovada lucrul acesta parerea mea este ca atata timp cat el face de unul singur o lucrare nu il onoreaza pe D-zeu ci pe euul sau el nu reprezinta biserica lui Hristos asa cum doreste D-zeu trebuie sa fie un om model chiar daca este pastor si el trebuie sa fie supus cultului penticostal nu celui care-i place lui D-zeu sa lucreze la inima lui sa inteleaga ca a gresit si atat multa Pace la toti

 11. Atata timp cat cultul penticostal interzice lucrul asta el nu s-a supus e un lucru rau din partea lui ca pastor nu da dovada lucrul acesta de fac toti ca el unde ajungem in iad toti trebuie sa intelegem toti ca noi suntem ai lui Hristos noi trebuie sa iubim pe Hristos biserica si cultul penticostal de nu poate sa se schimbe la alt cult unde face ce vrea el si predica pe cine vrea el a gresit nu trebuie batut sau amenintat dar trebuie sa nu mai faca D-zeu sa Binecuvanteze toti crestini ce cred in jertfa LUI ISUS HRISTOS PACE LA TOTI

 12. pace vouă ..cum puteţi să judecaţi pe Pustan pt că respectă Cuvântul lui Dumnezeu ? Cei cu darul predicării evangheliei nu au fost chemaţi să predice doar în cultul lor pt că Dumnezeu nui un Dumnezeu al unui cult creştin ….asta e chestie omenească cu dezbinarea Bisericii … ar trebui încurajată cât mai mult legătura asta frăţească …tre să ne iubim unii pe alţii că avem în comun ac3laşi Mântuitor ,pe Isus Hristos …şi yo nu cred k Cultu Penti interzice predicarea în bise tradiţionale …La JUDECATA de ApOi o să fim judecaţi după roade nu după reguli deastea omeneşti ..că şi-o făcut cruce nu-i păcat ..să-ţi faci semnu crucii nu-i păcat da nici nu ajută la nimik ..e doar o mişcare a mâinii … şi tre să te faci pt fiecare ca el ..cu ortodocşii să te faci ortodox ,cu şmecherii de cartir să te faci rapper creştin,cu rock-erii să te faci rock-er creştin ..etc ..tre să şti să te apropii de fiecare cu înţelepciune ..mai bine cercetaţi Scripturile şi lăsaţi-vă călăuziţi de Dumnezeu ci nu de oameni ….Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi !!!

 13. si ce drogati de pe strazi si betivi si toti ceilalti?ne facem drogati si betivi crestini?sau cum,,,in fine,,,hai sa ne vedem de ale noastre,,,god bless you

 14. Dumnezeu sa-l intareasca,sa-i dea multa rabdare,sanatate in trup si in suflet,si sa vorbeasca oamenilor din cuvantul lui Dumnezeu,cu putere cum a facut-o si pana acum.Fi binecuvantat fr.Pustan si intarit de Domnul.

 15. Ma bucur de oameni ca FRATELE PUSTAN care merge sa duca evanghelia la prinsi de razboi a lumi spirituale cei care il judeca nu mai vad voia domnului din cauza traditie si ca ii framinta ca nu au facut ceva semnificativ inaintea domnului si apropo sa nu le fie ciuda de talantul dat lui ma bucur de tine frate cred ca nu asta ii deranjaza pe uni ca ai fost la ortodox ci ii judeca pt ca nu predici pe placul lor

 16. eu cred k multi penti , bapti etc sunt cu ochii inkisi
  voi credeti k sunteti biserica sau religia superioara?!?
  in primii ani dupa ce a murit Isus crestinii adevarati aveau semne (cruci, peste etc) k sa se recunoasca intre ei pt k erau persecutati.
  si astazi dak cineva isi face cruce deja sariti in sus.
  Mila voiesc nu jertfa- meditati asupra acestui verset si lasati-va cercetati si zdrobiti-va inimile
  nu fiti religiosi

 17. HRISTOS A SPUS…FACETI CE FAC SI EU…..SI SA NU UITAM CA EL A STAT LA MASA CU VAMESII SI CU CURVELE,CU CEI MAI PACATOSI SI DECAZUTI OAMENII AI VREMII.S-A INJOSIT ATAT DE MULT PENTRU CA CEEA CE SPUNE EL SA FIE AUZIT DE TOATA LUMEA,NU A CONTAT CIRCUMSTANTELE SI NICI CEEA CE AVEA SA I SE INTAMPLE,EL A VRUT SI VREA PE TOATA LUMEA LA MANTUIRE….CUM BINE SPUNEA FRATELE SAU SORA DE MAI SUS,DACA ASA POATE PATRUNDE CUV. DOMNULUI ACOLO ASA SA O FACA. SI SA NU UITAM CA NOI NU FACEM NIMICA CI DUHUL DIOMNULUI FACE TOTUL DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE FRATE PUSTAN!!!

 18. Din pacate sunt multi penticostali mai plini de traditie si mai incuiati la minte decat ortodocsii. Problema e cand ei conduc si sucesc si pe altii…la fel ca fariseii la care Domnul este nevoit sa le spuna ca nu intra nici ei in imparatia cerurilor si nu lasa nici pe altii…
  Oamenii astia sunt cea mai periculoasa unealta a deavolului.
  Omul lui Dumnezeu are intelepciune de sus…

 19. Imi umple inima de bucurie,predicile lui fr. PUSTAN,DUMNEZEU il foloseste in mod special are chemare ptr.a -l marturisi pe D-ZEU. SA NE RUGAM D-ZEU SA RIDICE SUTE DE BARBATI CA EL IN ROMANIA ,SI ATUNCI VOM VEDEA TREZIRE ….. D-ZEU SA-I DEA PUTERE INZECITA SA VESTEASCA CUVANTUL LUI CU INDRAZNEALA .FII BINECUVANTAT FR. PUSTAN.

 20. Domnul sal bine cuvinteze pe d.Pustan nu sunt Penticostal dar sunt Crestin si a facut exact ce spune Bibliea si imi place si aici avem aceleasi convingeri cu privire la Biserica lui Hristos nu e inpartita pe Culte ci prin credinta ,va salut cu un text din evrei cp .13.13.

 21. traiasca fr.pustan . d-nul sa-l b-eze cu multa putere si har. e adevarat, sant f. multi pent. incuiati la minte care traiesc dupa legi absurde inventate de ingustimea mintii lor. d-nul sa-i b-eze cu intelepciune

 22. tata era ortodox si a murit eu sint pocaita si avenit preotul a facut slujba a citit si sfintit mincarea si-a facut cruce si apoi am mincat eu amfacut cruce la fel ca toata lumea am pupat crucifixul la fel ca toate rudele am mincat coliva si acum spuneti-mi nu mai sint eu pocaita nu mai cred in Dumnezeu? trebuia sa jignesc pe toti sau sa ma plec in fata oamenilor din jur ca totul sa fie ok? DUMNEZEUne spune sa fim credinciosi el nu a creat doctrine si religii niciodata chiar daca asi vede cu ochii mei dovezi ca fratele Pustan a gresit cu ceva nu voi crede deoarece daca fratele e convins ca el lucreaza pentru Domnul atuci nu a gresit cu nimic si este ok il salut cu dragoste si intelegere pe omul plin de harul DOMNULU VLADIMIR PUSTAN

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: