ANUNTURI

Comunicat din partea foștilor membri ai Bordului Asociației „Holy Fire Ministries” (HFM)

Comunicat din partea foștilor membri ai Bordului Asociației „Holy Fire Ministries” (HFM)

Preaiubiți frați,
Recentele evenimente cauzate de faptele imorale grave ale ex-prezbiterului Florin Pop, precum și acuzațiile nefondate formulate în mediul online la adresa foștilor membri ai Bordului Asociației HFM ne obligă să spunem public următoarele:

  • Regretăm profund ruinarea unei lucrări misionare pe care am învestit-o cu un capital de încredere, care a avut un început promițător și rezultate notabile. În mod tragic, numele Asociației HFM a fost compromis iremediabil de falimentul moral al liderului ei, Florin Pop. Suntem îndurerați de consecințele nefaste care se răsfrâng asupra voluntarilor Asociației HFM, asupra familiilor acestora și asupra Bisericii lui Hristos.
  • Subliniem că noi nu am avut nicio informație legată de stilul de viață păcătos al lui Florin Pop decât la câteva zile după ordinarea lui ca prezbiter (petrecută în 22 octombrie 2023).
  • Din clipa când am aflat informații concrete cu privire la abaterile morale ale lui Florin Pop, am făcut investigații ample, cu aportul unor membri și colaboratori ai HFM. Ulterior acestei anchete, care a scos la iveală amploarea șocantă a păcatelor în care s-a complăcut Florin Pop, am acționat prompt, confruntându-l cu dovezi solide. Acesta a recunoscut în fața bordului toate faptele care i-au fost aduse la cunoștință. În seara aceleiași zile am luat act de mărturisirea făcută de Florin Pop și am transmis rezultatul anchetei noastre către un responsabil al Comunității Regionale Penticostale Cluj-Napoca.
  • Suntem și vom rămâne într-un dialog constructiv cu comisia pe care Cultul Creștin Penticostal a mandat-o să ancheteze acest caz. În consecință, suntem pregătiți să furnizăm toate informațiile pe care le-am descoperit în cursul anchetei noastre.
  • Cu privire la acuzațiile de ordin financiar, mărturisim că niciunul dintre noi nu a avut acces la conturile Asociației HFM. Anual ni se prezenta un raport financiar succint, în care nu am observat erori, fiindcă nu avem expertiza contabilă necesară și fiindcă i-am acordat președintelui Florin Pop încrederea că acționează conform legii. Totuși, i-am cerut să aibă aprobarea unui expert contabil, ceea ce s-a și întâmplat. Documentele financiare ale Asociației sunt în arhiva contabilă și pot fi consultate la cerere.
  • Ca urmare a evenimentelor descrise mai sus, în data de 10 ianuarie a.c., Bordul HFM a decis închiderea rapidă, în datele legii, a asociației HFM. Decizia a fost consemnată într-un proces verbal.
  • Precizăm că semnatarii acestui mesaj nu au avut un rol executiv în cadrul Asociației HFM, ci doar unul consultativ.
    În speranța că aceste informații vor ajuta la risipirea dezinformărilor care circulă în spațiul public:
    Pastor Emanuel Fedur, Pastor Dorel Coraș, Diacon Dumitru Piscuc, Pastor George Dume, Pastor Adrian Vlad, Prezbiter Emanuel Andruș, Prezbiter Adrian Fetti

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura