ANUNTURIEDITORIALE

9 beneficii reale ale citirii Bibliei

Cu cât creștinii vor citi mai des Biblia de cel puțin patru ori pe săptămână, cu atât vor fi mai îndrăzneți în a împărtăși și a crește în credința lor

În 2021, The Center of Bible Engagement a compilat rezultatele unei studiu extinse efectuat de Arnold Cole, Ed.D. & Pamela Caudill Ovwigho, Ph.D. într-o lucrare intitulată „Understanding the Challenge of Biblical Engagement: Dovezi științifice pentru puterea celor patru”.

În cadrul studiului, au fost intervievate 40.000 de persoane cu vârste cuprinse între 8 și 80 de ani. Au vrut să vadă cum tratează oamenii Scriptura.  Pe măsură ce au compilat rezultatele, au făcut o descoperire profundă pe care nici măcar nu o căutau atunci când au planificat inițial cercetarea.

Studiul a arătat că atunci când oamenii citesc în Scriptură o dată pe săptămână, ceea ce ar putea include un pastor care să instruiască congregația să „deschideți Bibliile…”, efectul a fost neglijabil asupra unor domenii cheie din viața lor. Același rezultat a fost valabil și în cazul în care oamenii citeau Scriptura de două ori pe săptămână. Rezultatul a fost egal cu un efect mic spre deloc.

De trei ori pe săptămână a văzut un mic indiciu de viață. Exista un puls ușor, o bătaie slabă a inimii. Ceva se mișca în comportamentul persoanei care se angaja să citească Biblia.

--

Deschiderea ochilor a avut loc atunci când angajamentul biblic a ajuns la cel puțin patru ori pe săptămână.

Citește mai mult: https://tribuna.us/9-beneficii-reale-ale-citirii-bibliei/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura