EDITORIALE

Cum ne poate ajuta Biblia să învingem anxietatea

În trecut, am avut probleme cu anxietatea – nu a fost ceva pentru care să caut un diagnostic oficial, dar când mi-am dat seama cu ce mă confruntam, am putut să analizez retrospectiv și să realizez că am luptat cu acest lucru încă din copilărie, scrie Chris Queen pentru PJ Media.

De exemplu, când eram în școala primară, am văzut un reportaj la știri despre o școală care fusese lovită de o tornadă. Din momentul respectiv, am început să mă tem în mod irațional de furtuni.

După ce am realizat că dormitorul meu se afla în colțul de sud-vest al casei, am fost sigur că, dacă ne lovea o tornadă noaptea, eu aș fi murit primul. Mi-au trebuit mulți ani pentru a învinge această frică.

Ce este anxietatea? Într-un articol din Tabletalk, Dr. Cory Brock o descrie elocvent în felul următor:

„Anxietatea este mai mult decât o simplă îngrijorare. Nu este tipul de frică care ne ajută să supraviețuim într-o situație periculoasă. Nu este îngrijorarea pe care o simțim când copilul nostru de 16 ani urcă pentru prima dată la volan sau când avem un micuț bolnav.

--

Este mai degrabă o neliniște continuă, plină de frică, în care ne imaginăm tot felul de lucruri rele“.

Primul verset biblic pe care l-am memorat când eram copil a fost unul pe care mi l-a spus străbunica mea: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.“ (Psalmul 56:3). Acest verset mi-a rămas în minte de peste patru decenii și apelez la el de fiecare dată când reapare anxietatea.

Cuvântul lui Dumnezeu ne poate ajuta să depășim teama. Pentru început, suntem învățați că cei care se încred în El nu trebuie să se teamă:

--

Citeste mai mult: https://tribuna.us/cum-ne-poate-ajuta-biblia-sa-invingem-anxietatea/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: