ANUNTURI

Cinci persoane au fost recent condamnate la închisoare pe viață pentru uciderea creștinului american Stephen Troell

Cinci persoane – patru membri ai miliției irakiene și un cetățean iranian – au fost recent condamnate la închisoare pe viață de un tribunal irakian pentru uciderea creștinului american Stephen Troell, care a avut loc în noiembrie 2022. 

Cei cinci indivizi au declarat că încercarea lor a fost să-l răpească pe Stephen și să-l rețină pentru răscumpărare, dar au ajuns să-l omoare cu împușcare în timp ce Stephen conducea mașina în Bagdad. Stephen a rămas în supraviețuire de soție și trei fiice.  

Stephen locuia în Irak cu familia sa, lucra cu un ONG american și lucra la un institut englez din Bagdad. În timpul petrecut la Bagdad, el și-a documentat frecvent dragostea pentru familia sa, dragostea pentru Irak și oamenii din Orientul Mijlociu și credința sa creștină. 

La momentul asasinatului, nu era clar dacă Stephen însuși era o țintă. Unele rapoarte evidențiază că ucigașii săi au susținut că el a fost un spion american și, prin urmare, o țintă pentru Iran și pentru milițiile puternice susținute de iranieni din Bagdad, din cauza susținărilor inexacte ale presei guvernamentale iraniene că a fost angajat la USAID. Alte rapoarte afirmă că el a fost și el vizat de miliții din cauza activității sale de a-și împărtăși în mod public credința online într-un oraș cu majoritate musulmană precum Bagdad și, prin urmare, a fost supravegheat de miliții pentru o perioadă de timp care a precedat asasinarea sa.  

Citeste mai mult: https://www.persecution.org/2023/09/05/five-sentenced-to-life-for-murder-of-american-christian-in-baghdad/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: