ANUNTURI

Curtea Supremă a Braziliei a hotărât că discursul anti-LGBT este pasibil de pedeapsa cu închisoarea între 2 și 5 ani

Curtea Supremă a Braziliei a decis că remarcile ‘homofobe’ constituie de acum înainte o pedeapsă de la doi la cinci ani de închisoare.

Decizia Curții, luată cu 9 voturi pentru și 1 împotrivă, stabilește că discursul de ură homofobă este echivalent cu discursul de ură rasist, care deja prevede pedepse cu închisoarea și amenzi.

Deși în anul 2019 instanța considerase anterior că homofobia este o infracțiune similară cu rasismul, acea hotărâre se aplica doar insultelor la adresa comunității LGBTQ+ în ansamblu, nu și ‘atacurilor’ împotriva unor persoane, potrivit Agenției France-Presse (AFP), serviciul francez de știri internaționale.

„Interpretarea care restrânge aplicarea sa la cazurile de rasism, lăsând neprotejate persoanele din comunitatea LGBTQIAPN+, este contrară nu numai hotărârii atacate, ci întregului sistem constituțional”, a argumentat judecătorul Edson Fachin, judecătorul principal în acest caz.

De asemenea, Brazilia avea deja în vigoare legi care ofereau protecție împotriva discursului instigator la ură pentru persoanele seropozitive. Incursiunile sunt pedepsite cu închisoare de la unu la patru ani.

--

Citeste mai mult: https://saccsiv.wordpress.com/2023/08/29/curtea-suprema-a-braziliei-a-hotarat-ca-discursul-anti-lgbt-este-pasibil-de-pedeapsa-cu-inchisoarea/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: