ANUNTURI

Guvernul Partidului Comunist Chinez rescrie porțiuni din Biblie

Guvernul Partidului Comunist Chinez (PCC) rescrie porțiuni din Biblie într-un efort de a-și spori controlul asupra religiei în țară, potrivit reprezentantului SUA Mike Gallagher (R-WI). Într-o întâlnire a Comitetului Selectat al Camerei pentru PCC, reprezentantul Gallagher a declarat că președintele Xi Jinping este într-o „căutare de a-i face pe credincioși să slujească partidului mai degrabă decât lui Dumnezeu”.Rep. Gallagher a făcut referire la o declarație a președintelui Xi în timpul celui de-al 19- lea Congres al partidului din 2017, care declară intenția de a urmări „sinizarea religiilor chineze și de a oferi îndrumare activă pentru ca religia și socialismul să coexiste”. 

Pe lângă încercarea de a controla doctrina și practica creștină, PCC persecută alte minorități etnice budiste și musulmane, potrivit reprezentantului Gallagher.PCC se vede ca deținând autoritate absolută asupra religiei în China. De exemplu, în 2018, Vaticanul a făcut un compromis cu PCC cu privire la prerogativa de a numi cler romano-catolici în China. Mai multe surse au avertizat că PCC își propune să aleagă următorul Dalai Lama – liderul suprem al budismului tibetan. 

Astfel, PCC forțând biserica să se supună statului încalcă concepția occidentală despre libertatea religioasă, care se bazează pe înțelegerea creștină a bisericii și a statului ca instituții distincte rânduite de Dumnezeu.

Citeste mai mult: https://www.persecution.org/2023/07/20/chinese-communist-party-government-rewrites-portions-of-the-bible/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: