ANUNTURI

Cristian Ionescu: La mesajul adresat de mine personajul Andrei Croitoru a lansat o analiză critică pe care o consider impertinentă, mai incompletă decât mesajul meu, din start clarificat ca atare.

La mesajul adresat de mine Conferinței Pastorale a Uniunii (tema fiind despre siguranța eternă a mântuirii, ca parte a doctrinei calviniste) personajul Andrei Croitoru a lansat o analiză critică pe care o consider impertinentă, mai incompletă decât mesajul meu, din start clarificat ca atare.

Despre studiul prezentat de mine:

1. Un studiu declarat incomplet datorită timpului și scopului;

2. Un studiu care a avut menirea de a declara și demonstra în câteva puncte mai importante falsul, vulnerabilitățile majore și pericolele doctrinei calviniste și a derivatelor ei;

3. Studiul a fost prezentat cu acoperire biblică, logică și practică, chiar dacă nu a fost exhaustiv;

--

STUDIUL AICI

Despre analiza lui Andrei Croitoru:

1. Preluarea studiului și analiza lui critică este extrem de subiectivă și deși se dorește un șir de contraziceri, nu este altceva decât o lozincărie ieftină; nu am nici timpul și nici un motiv întemeiat de a da replici punctuale intervenției lui Andrei Croitoru, însă, toate (contra)argumentele dumnealui sunt ușor demontabile deoarece direcția generală a Soteriologiei accentuează masiv responsabilitatea omului bazată pe voința sa și liberul său arbitru, astfel încât atributele atotștiinței și preștiinței Divine sunt aplicabile doar în economia eternității și pe palierul Teologiei Sistematice, dar nu la îndemâna noastră aici și acum; a încerca să “pătrundem” înțelesul acestor calități reale și incontestabile de altfel, este o dovadă de aroganță și lipsă de onestitate intelectuală; mai mult, Dumnezeu Însuși, posesor al acestor atribute, nu le face parte din “voința Sa implacabilă” și nici nu le instituie ca o prerogativă a harului Său, ci doar sunt menționate ca factori determinați de divinitatea Sa;

--

2. Mă opresc aici și îi recomand lui Andrei Croitoru să-și (re)verifice numărul la pantofi înainte de orice provocare pe care o lansează în mediul virtual.

Cristian Ionescu

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: