ANUNTURI

Pericolul lNDECENȚEI

Heraclit, marele filosof grec, născut în Efes, afirma la un moment dat: „Caracterul omului e destinul său”. Aceste vorbe au fost interpretate, studiate, reevaluate și rostite apoi de alții. Ceea ce ne definește pe noi, oamenii, nu sunt lucrurile care izbesc privirea:

– Prosperitate;

– Pasiunea și elocința;

– Posesiunile materiale, ci caracterul, adică ceea ce este dincolo de cuvinte, curaj, comunicare, însă ceea ce ne dictează viitorul și ne influențează în mod ridicol veșnicia.

Cătălin Dupu definea caracterul, spunând: „Caracterul nu este îmbrăcămintea făcută de croitor pe măsura noastră, ci este haina din dulapul sufletului care s-a croit singură”.

--

Această haină a sufletului, caracterul, este „ceea ce faci în întuneric, este ceea ce ești în întuneric” – Dwight L. Moody.

Dacă sufletul îți este îmbrăcat în tristețe, trupul nu poate fi dezbrăcat, dezgolit, dezvelit.

Cuvântul „caracter” vine dintr-o rădăcină latină, care înseamnă „a grava”. Viața este întocmai unui bloc de granit care poate fi sculptat cu grijă și să rezulte o capodoperă sau poate fi ciopârțit și rezultă un gunoi.

--

Când citești cu atenție Cuvântul divin și analizezi viața oamenilor mari pe care Dumnezeu, în imensa Sa dragoste, i-a chemat la slujire, separare, sfințenie vei descoperi ceva comun la toți:

– Nu a contat STATUTUL;

– Nu a contat STAREA MATERIALĂ.

Ceea ce a contat și i-a definit pe toți a fost CARACTERUL, adică suma valorilorvirtute, voință, frumusețea vieții interioare. Oamenii frumoși la suflet atrag ca un magnet.

Caracterul se formează, chiar dacă nu există:

– Curăție;

– Consecvență;

– Constanță;

– Credincioșie;

– Corectare;

– Comportament demn.

Caracterul se DEFORMEAZĂ, voința se dezintegrează, iar trupul inevitabil se dezgolește. Diavolul se luptă să-ți distrugă caracterul, iar semnul clar că deja este în control, este GOLICIUNEA trupului.

– Mântuirea acoperă, păcatul dezvelește, arătându-ți rușinea;

– Moda conduce, constrânge, corupe, cumpără cu scopul de a dezgoli, dezveli.

Din nefericire, cedăm presiunii și uităm frumusețea cerinței lui Dumnezeu.

Nu trebuie să uităm niciodată că interiorul nostru se reflectă în exterior. Este un principiu valabil, expus de Hristos.

Avem responsabilitatea de a:

– Cultiva în noi neprihănirea;

– Crește spiritual;

– Consacra și dedica lui Dumnezeu. Hristos trebuie să ia chip în noi, iar El ne învață să nu poftim, să nu provocăm pricină de poticnire, să nu provocăm promiscuitate.

Trebuie să respectăm legile divine și să înțelegem că atâția privesc spre noi, iar noi trebuie, prin ceea ce suntem și prin ceea ce facem, să arătăm că Îl reprezentăm pe Dumnezeu.

– Poartă-te cu demnitate;

– Direcționează oamenii spre Hristos;

– Desăvârșirea spirituală se observă și în purtarea hainelor.

Biblia vorbește mult despre îmbrăcăminte, despre modul în care creștinul trebuie să folosească hainele.

Există un ROL al hainelor, ele transmit un mesaj de puternic și clar: acoperit cu o maramă, s-a îmbrăcat în alte haine și a șezut jos la intrarea în Enaim…; Iuda a văzut-o și-a luat-o drept curvă.” Biblia ortodoxă: „Dezbrăcând de pe sine hainele sale de văduvie, s-a înfășurat cu un voal și gătindu-se, a ieșit și a șezut”. Biblia catolică: „Și-a dat jos hainele de văduvă, s-a acoperit cu un voal, s-a parfumat și s-a așezat la intrare”.

Expunerea goliciunii PROVOACĂ mânia lui Dumnezeu. Dumnezeu urăște expunerea părților sexuale ale trupului omenesc. În Isaia 47:1-3 există o atenționare pe care Dumnezeu o adresează Babilonului: „Descoperă-ți picioarele, treci râurile; dezgolește-ți piciorul, descoperă-ți coapsa” (Traducerea ortodoxă sinodală).

Pe măsură ce fustele au început să alunece în sus, a crescut și rata violenței.

Sfatul lui Dumnezeu pentru o anumită biserică, cea din Laodiceea, a fost să-și cumpere „haine albe, ca să fii îmbrăcat și să nu se arate rușinea goliciunii tale” (Apocalipsa 3:18).

Hainele pot constitui o PROBLEMĂ.

– Încă din Eden, îmbrăcămintea a reprezentat mai mult decât acoperirea pielii;

– Hainele indică CARACTERUL;

– Excesul indică CORUPEREA sufletului;

– Haina poate fi o CURSĂ pentru suflet.

Cu dragoste,

Ciprian Bârsan

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: