ANUNTURI

VIDEO – A început! Autoritățile au venit cu poliția și au luat patru copii dintr-o familie din Vrancea, pe motiv de sărăcie

Un caz revoltător s-a consumat săptămâna trecută în județul Vrancea. Autoritățile, reprezentate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vrancea și Poliție, au venit la casa familiei Mocanu, din comuna Ciorăști, de unde au separat de familie nu mai puțin de patru copii.

Conform activistului pentru drepturile romilor, Vasile Fieraru, motivele invocate de autorități au fost sărăcia, respectiv faptul că toată familia trăiește în doar două camere.

Un alt reprezentant al romilor a spus că familia a fost pedepsită și pentru că părinții nu au loc de muncă stabil și copiii nu frecventează școala.

Conform lui Vasile Fieraru, familia nu a fost ajutată cu nimic de autoritățile locale, care nici măcar nu i-au informat că pot beneficia de un ajutor financiar garantat de stat. Profitând de situația modestă a familiei, autoritățile de la „protecția copilului”, de la nivel județean, au decis că cei patru copii minori trebuie separați de familie.
Vasile Fieraru a precizat că mai cunoaște de alte șase cazuri în care statul amenință cu separarea copiilor de familie.

Citeste mai mult: https://r3media.ro/video-a-inceput-autoritatile-au-venit-cu-politia-si-au-luat-patru-copii-dintr-o-familie-din-vrancea-pe-motiv-de-saracie/

--

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR

5,00 EUR

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: