ANUNTURI

Un cult protestant le-a propus credincioșilor o predică scrisă și rostită de un program de inteligență artificială

Sute de oameni au ascultat o predică scrisă de programul de inteligență artificială ChatGPT, într-o slujbă „experimentală” ce a avut loc într-un lăcaș de cult protestant.

Conform Business Insider, evenimentul a avut loc într-o biserică din Furth, Germania, peste 300 de persoane fiind prezente.

„Dragi prieteni, este o onoare pentru mine să stau aici și să vă predic din postura de primă inteligență artificială la convenția de anul acesta al protestanților din Germania”, le-a spus avatarul ChatGPT credincioșilor, cu o față lipsită de expresie și o voce monotonă.

Slujba a durat 40 de minute, cu tot cu predică, rugăciuni și muzică, și a fost creată de ChatGPT și Jonas Simmerlein, un teolog și filozof de la Universitatea din Viena. „Eu am conceput această slujbă, dar, de fapt, eu mai degrabă am acompaniat-o, pentru că aș spune că în jur de 98% vine de la mașinărie”, a spus academicianul de 29 de ani. Întreaga slujbă a fost „condusă” de patru avataruri diferite – două femei și doi bărbați – care au apărut pe un ecran mare montat deasupra altarului.

Citeste mai mult: https://r3media.ro/un-cult-protestant-le-a-propus-credinciosilor-o-predica-scrisa-si-rostita-de-un-program-de-inteligenta-artificiala/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: