„NEVOIA NOASTRĂ NUMĂRUL UNU: MAI MULTE BIBLII”, SPUNE LIDERUL UCRAINEAN

“Scuze am intarziat!” Începe Anatoliy Raychynets. El explică cum un atac aerian peste noapte l-a împiedicat pe el și pe mulți din jurul Kievului, Ucraina, să folosească electricitate. Aceasta pare o scuză rezonabilă!
După câteva minute, se aude o alarmă și Anatoliy își ține computerul pe fereastră pentru ca eu să aud sirenele de aer și să privesc cetățenii mergând spre adăposturile anti-bombe.
„Este un lucru de zi cu zi”, explică el. „De aceea oamenii sunt obosiți.”
În calitate de secretar general adjunct al Societății Biblice Ucrainene, Anatoliy oferă sprijin și Biblii bisericilor, pastorilor, soldaților și rezidenților de când Ucraina a fost invadată în februarie 2022. El oferă următoarea actualizare pentru cititorii Eternity .
Cum este viața de zi cu zi în acest moment?
Acum este ora 9, așa că începe școala. Când ai o sirenă, trebuie să-ți iei copiii înapoi acasă, altfel vor sta într-un subsol câteva ore. Deci nu știi niciodată cum va arăta o zi. Sus și în jos tot timpul, schimbând planurile. Învățăm să trăim într-o realitate total diferită.
De ce ajutor ai cel mai mult nevoie?
În primul rând, avem nevoie de mai multe Biblii. De când a început războiul, am distribuit peste jumătate de milion de Biblii. Este o oportunitate foarte mare și, în același timp, o provocare să avem suficiente Biblii pentru câteva sute de mii de soldați. Este uimitor cum sunt deschiși să primească Biblii. Avem, de asemenea, milioane de persoane strămutate doar în vestul Ucrainei. Întâlnești oameni care spun: „Nu am citit niciodată o Biblie; Nu știu nimic despre Biblie.” Și ar dori o copie. Deci avem o distribuție mare a Bibliei în acest an și în lunile următoare, vom tipări mai multe. Aceasta este nevoia noastră numărul unu: mai multe Biblii.
Cum e să fii cu soldații?
E foarte greu, sincer să fiu. Lucrăm ca capelani la spitalul unde ambulanțele iau mai întâi soldații de pe câmpurile de luptă. Este greu să vezi atât de multe sfârșituri de vieți – ultimele minute, când mă întreabă: „Ma poți conduce în rugăciune? Poți să-mi citești Biblia?”
Este foarte prețios să faci această lucrare, să fii cu ei, să vezi cum Biblia devine vie pentru oameni și cum se întâlnesc cu Dumnezeu. Dar este și foarte dificil pentru că aceasta este viața unei ființe umane. Au copii, o soție, părinți – oameni iubiți care îi așteaptă și se roagă. Deci aceasta este partea grea a acestei slujiri.
Unde ai găsit speranța în acea greutate?
Săptămâna trecută am sunat un capelan înainte de a pleca de la Kiev și l-am întrebat: „Dragă pastor, de ce aveți nevoie cel mai mult?”
El a spus: „Adu-ne speranță”.
Am spus: „Avem 3500 de cărți pline de speranță”.
De asemenea, vă pot spune poveste cu poveste câte minuni trăim noi, creștini și necredincioși, pentru că oamenii văd că „numai Dumnezeu mi-ar putea salva viața în această situație”. Ceva special s-a întâmplat cu Ucraina. Trecem prin „valea morții” ca națiune, dar în același timp vedem că Dumnezeu este foarte aproape de noi (Psalmul 23:4).
Unde în Biblie ai găsit mângâiere?
Citesc și recitesc primele trei sau patru versete ale Evangheliei după Ioan, unde citim că lumina a venit în întuneric și întunericul nu a mai avut biruință asupra luminii. Știm cine este lumina, cine aduce lumină și cine ne poate face și lumini în această lume întunecată. În acest război oribil, le spun soldaților și oamenilor pe care îi întâlnesc pentru a distribui Biblii: „Este atât de mult nevoie de mai multă lumină și toți cei care sunt conectați la Dumnezeu pot fi un furnizor al luminii sale în această lume întunecată”. Pentru vreme de război, aceasta este o mare încurajare pe care o citesc și o citesc din nou.
Care este speranța ta pentru Ucraina?
În Ucraina, vedem evoluția situației și ne dăm seama că numai minunea lui Dumnezeu poate opri războiul. La nivel diplomatic, este aproape imposibil. Așa că ne rugăm și sperăm că Dumnezeu, cumva, va pune capăt acestui război. Mulți oameni sunt răniți, cu membri ai familiei pierduți. Deci avem o muncă uriașă de făcut în vindecarea traumelor și distribuirea Bibliei.
Dar cred că națiunea noastră va fi foarte diferită de cea dinainte de război. Cred că bisericile vor fi mai aproape de Dumnezeu. Mulți oameni noi îl vor găsi și îl găsesc deja pe Dumnezeu ca sursă a vieții.
Atunci vom împărtăși minunea lui Dumnezeu cu restul lumii. Vom aduce înapoi slava lui Dumnezeu oamenilor care s-au rugat, să le spunem poveștile, să le spunem că rugăciunile contează – că rugăciunile voastre ne-au încurajat, ne-au adus speranță și acum vrem să aducem bucurie și mulțumiri înapoi. Ne ajuți din Australia, din Noua Zeelandă, din Statele Unite și aceasta este slujirea noastră comună: să aducem oamenilor lumina vie de la Dumnezeul viu.
Sursa: https://www.eternitynews.com.au/world/our-number-one-need-more-bibles-says-ukrainian-leader/