ANUNTURI

A murit teleevanghelistul Pat Robertson, fondatorul CBN și fost candidat la președinția SUA

Teleevanghelistul american Pat Robertson, cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat într-un comunicat de presă postul de televiziune creştin pe care acesta l-a înfiinţat în 1960, informează AFP.

Pat Robertson, “prezentator de televiziune, educator, filantrop şi fost candidat la alegerile prezidenţiale, a murit în reşedinţa lui din Virginia Beach joi dimineaţă”, a anunţat The Christian Broadcasting Network (CBN).

Predicator de televiziune foarte popular, Pat Robertson a înfiinţat în 1960 postul CBN, unde a prezentat emisiunea zilnică, “The 700 club”, care era vizionată, potrivit spuselor sale, în medie de 1 milion de telespectatori americani.

Fost candidat republican la alegerile prezidenţiale din 1988, el a înfiinţat şi Coaliţia Creştină, o organizaţie cunoscută pentru opoziţia faţă de avort şi pentru campaniile în favoarea introducerii rugăciunii religioase în şcoli. Renumitul teleevanghelist a transformat această organizaţie într-un foarte influent grup de presiune politică în anii 1990.

Coaliţia Creştină număra aproape 4 milioane de membri în 1994, potrivit cotidianului The New York Times, însă a pierdut jumătate din efectivele sale în anii 2000 şi o mare parte din influenţă.

Născut în 1930 în oraşul Lexington din statul Virginia, Pat Robertson stârnea frecvent polemici prin declaraţiile sale.

--

El a afirmat în 2002, la un an după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, că musulmanii sunt mai răi decât naziştii şi a lansat un apel, în 2005, pentru asasinarea preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, pe care teleevanghelistul îl acuza că l-a finanţat pe teroristul Osama bin Laden.

sursa: https://www.stiripesurse.ro/a-murit-teleevanghelistul-pat-robertson-fondatorul-cbn-si-fost-candidat-la-presedintia-sua_2947590.html

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: