EDITORIALE

Prin aceasta oamenii vor accepta pecetea: Venitul universal necondiționat va înlocui salariul, căci nu vor mai fi locuri de muncă, din cauza roboților

După ce a fost testat cu oarece succes și în tarile nordice, acum, în cadrul unui program pilot, Anglia va încerca pentru prima dată venitul universal de bază în valoare de 1.600 de lire/lună/persoana. In testele din Suedia, Norvegia si Danemarca, venitul garantat de stat a fost cuprins intre 800-1200 de euro/luna/persoana.

In Anglia, 30 de persoane vor încasa lunar suma de bani timp de doi ani, relatează The Guardian. De asemenea, indivizii în cauză vor fi supravegheați pentru a vedea efectele asupra vieții lor. Două orașe din această țară au fost alese pentru acest program pilot: Jarrow, situat în nord-estul Angliei, și East Finchley, situat în nord.

„Este o sumă substanțială. Venitul universal de bază acoperă, de obicei, nevoile de bază ale oamenilor, dar vrem să vedem ce efect are această sumă necondiționată asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor, indiferent dacă aceștia aleg să lucreze sau nu”, a afirmat directorul organizației Autonomy, Will Stronge.

„Societatea noastră va avea nevoie de o formă de venit de bază în anii următori, având în vedere schimbările climatice, perturbările tehnologice și tranziția industrială care ne așteaptă. Acesta este motivul pentru care construirea bazei de dovezi și implicarea publicului acum este atât de importantă, astfel încât terenul să fie bine pregătit pentru punerea în aplicare la nivel național”, a mai adăugat Stronge.

Adepții sunt de părere că venitul universal de bază (UBI) poate asigura un nivel de siguranță economică. În plus, este văzut ca o posibilă rezolvare la nesiguranța de pe piața muncii, în timp ce alții susțin că este costisitor și că ajutorul ar trebui să fie direcționat. În urmă cu un an, Andy Burnham, primarul din Greater Macnhester, a afirmat că venitul universal de bază este o idee „căreia i-a sosit timpul”, în timp ce se referea la criza costului vieții.

--

Citeste mai mult: https://ortodoxinfo.ro/2023/06/06/prin-aceasta-oamenii-vor-accepta-pecetea-venitul-universal-neconditionat-va-inlocui-salariul-caci-nu-vor-mai-fi-locuri-de-munca-din-cauza-robotilor/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: