ANUNTURI

Mesajul pastorului Ioan Filip, Președintele CCPR, de Cinzecime

Stimați frați,

Sărbătoarea Cincizecimii este de importanță majoră în Cultul Creștin Penticostal, mai ales că identitatea noastră eclezială este legată direct de revărsarea Duhului Sfânt, care a venit nu doar ca să dea naștere Bisericii, ci și să ofere resurse spirituale pentru toți cei ce vor să trăiască o viață de credință după parametrii Scripturii.

Tocmai din aceste rațiuni, valorile penticostale sunt legate direct de lucrarea Duhului Sfânt în biserici și în viețile oamenilor. Duhul Sfânt este acela care vine să continue cu noi lucrarea Domnului Isus Hristos, imprimând în conștiința noastră nevoia de a fi împreună lucrători cu Dumnezeu.

Preocuparea Domnului Isus Hristos pentru seceriș și pentru scoaterea de lucrători la secerișul Său, preocupare purtată peste veacuri de Duhul Sfânt, este cea care a motivat și viziunea Cultului Creștin Penticostal să încurajeze educația teologică, să o susțină, ca să poată beneficia apoi de harul de a avea oameni calificați pentru slujire în aceste vremuri de pe urmă.

Institutul Teologic Penticostal a devenit astfel o parte esențială a lucrării lui Dumnezeu din cadrul Cultului Creștin Penticostal, iar de slujirea lui se bucură atâtea biserici penticostale, atât din țară, cât și din străinătate.

--

De-a lungul timpului, ITPB a contribuit semnificativ la dezvoltarea și extinderea mișcării penticostale din România, prin formarea unor lideri și slujitori bine pregătiți, care au adus o contribuție semnificativă la creșterea și consolidarea bisericilor penticostale din țară și străinătate. De asemenea, prin intermediul activităților sale educaționale și culturale, Institutul a promovat valorile creștine și a contribuit la dezvoltarea spirituală a comunității penticostale.

În prezent, ITPB este considerat una dintre cele mai importante instituții teologice din țară, atât pentru mișcarea penticostală, cât și pentru comunitatea evanghelică din România.

Ocazia sărbătorii Rusaliilor este un moment special pentru Biserica Penticostală din România, și anume momentul în care se organizează în fiecare biserică locală o colectă pentru sprijinirea construcției campusului ITPB și pentru susținerea procesului de învățământ. Această colectă este foarte importantă pentru finanțarea Institutului, de aceea vă chem să fim alături de ITPB și în acest an, investind în formarea viitorilor lideri și slujitori ai bisericilor din Mișcarea Penticostală. 

--

Pastor Ioan Filip,

Președintele Cultului Creștin Penticostal

ITP BUCUREȘTI

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: