ANUNTURI

Sali Sabri: Impresii la cald după congres

Biserica Creștină Baptistă Emanuel din Oradea a găzduit congresul într-un mod exemplar. Începând de la portar care ne saluta cu un zâmbet cald, continuând cu tinerii de la mesele de înscrieri, ușierii, cei de la bucătărie, absolut toți bine instruiți, obișnuiți cu musafiri, buni primitori de oaspeți. Felicitări!

Astfel de conferințe, congrese sau cum vreți să le numiți, sunt excelente ocazii în care ne putem întâlni cu colegii din aceeași împărăție. Mi-e ciudă și acum că n-am reușit să dau mâna cu mulți, că nu am putut vorbi mai mult cu unii și nu am putut îmbrățișa frățește pe mulți. E imposibil.

Prima zi, vineri, a fost nemaipomenit. Scurtul mesaj al păstorului Marius Stroia a fost ceresc. Bun predicator cu o voce plăcută, biblic și bun motivator. Viitorul sună bine cu astfel de oameni. Grupul de bărbați din Arad, împreună cu celebrul frate Nelu Moț, au cântat cum numai arădenii baptiști o pot face! Minunat! Am stat cu ochii închiși și am ascultat 1000 de bărbați lăudând pe Dumnezeu! Cred că îngerii numai puteau de bucurie.

După momentele astea au urmat clasicele rapoarte ale celor din executiv. M-am plictisit. Da’ ce să faci. Erau musai. Și dacă-i musai, acceptăm și răbdăm.

A doua zi încă de la intrare am simțit atmosfera crispată. Am cântat, ne-am rugat, dar parcă toți așteptam alegerile. Și au venit. Speech-urile candidaților au fost bune și foarte bune. E ușor de observat că-s oameni care le au cu cuvintele. După felul în care erau aplaudați la final mi-am dat seama care va fi ales. Numai pe unul nu l-am nimerit, or m-au înșelat aplauzele or n-am fost atent.

--

Cea mai urâtă fază a fost, în opinia mea, momentul în care, la începutul votării, pe ecrane se afișau propunerile comunităților regionale pentru noul cex. Au început să se ridice oamenii și să țipe considerând acțiunea una manipulatoare. Semn că ce se scrie pe internet contează! Oamenii erau nervoși că se încearcă să se prezinte “câștigătorii” înainte de votul lor. Președintele de zi nu a făcut față. A supus la vot dacă să se afișeze sau nu propunerile comunităților. Evident, o majoritate covârșitoare au votat împotrivă. Chestiunea asta a alimentat cumva ideea impunerii unei “liste câștigătoare”. Aici cred că s-a pierdut mult. Nu au fost inspirați, după părerea mea.

Un alt moment care nu mi-a plăcut: după ce a fost anunțat noul președinte unii au început să urle: aleluia, slavă Domnului! Parcă era galeria echipei de fotbal farul Constanța după câștigarea titlului împotriva Stelei. Bă, fraților, așa ceva nu se face. Trebuie să ne dozăm energia, să o consumăm mâine la amvon. La amvoane dormim și noi, îi adormim și pe ceilalți, aici urlați de parcă Sorin ar fi câștigat cupa campionilor. Înțeleg descătușarea, v-a influențat feisbucul, aveți experiențele voastre triste, dar să nu uităm că și perdanții și câștigătorii sunt frații noștri. De felul meu, mai tot timpul am fost de partea pierzătorilor. Adică, am încercat să fiu o alinare, deși, recunosc, nu mi-a reușit tot timpul.

Mi-a plăcut cum a încheiat Sorin Badragan care spunea că își dorește ca fratele Paul să predice la Providența, la București, iar el să predice la Emanuel, în Oradea. Spiritul acesta trebuie să ne însuflețească. Bucureștiul, Oradea, Satu Mare, toți creștinii baptiști să se unească pentru a fi o unealtă puternică în mâna Lui Hristos!

--

Sali Sabri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: