ANUNTURI

Cum pot fi luați copiii cu forța din mijlocul familiilor lor, conform Proiectului de Lege inclus în PNRR. Dr. Anca Nițulescu

În data de 6 martie 2023 Senatul României a votat în mod inexplicabil aprobarea Proiectului de Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie, proiect inițiat de Ministerul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Proiectul a intrat apoi în dezbaterea Camerei Deputaților unde, în data de 12 aprilie 2023, se afla deja pe lista plenului Camerei Deputaților. Societatea civică a prins de veste târziu,  chiar înaintea acelui vot final din plenul Camerei Deputaților, când cineva a citit cu atenție respectivul Proiect de lege.

Conform Expunerii de motive postate pe site-ul Camerei Deputaților, acest proiect de lege a fost creat în contextul aprobării de către Comisia Europeană a Planului de Redresare și Reziliență (PNRR) prin care România va putea primi granturi în valoare de 14,2 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro. În PNRR s-au pus însă României mai multe condiții, printre care crearea unui nou cadru juridic pentru a preveni separarea copiilor de familie.

Cadrul legal privind respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copilului este reglementat în România prin legea nr. 272/2004. Față de legea nr. 272/2004, actualul proiect de lege, Plx 145/2023, nu aduce nimic nou referitor la acțiunile concrete de prevenire a separării copiilor de familie. Prevede aceleași tipuri de servicii sociale, familiale, etc, cu accent pe centrele de zi.

Citeste mai mult: https://www.activenews.ro

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: