ANUNTURI

Hermina Gheorghe, două săptămâni de greva foamei în fața Parlamentului danez: „ De opt ani mă lupt să îmi iau copilul înapoi ”

În toată lumea, Paștile au adus lumină și bucurie. Hermina Gheorghe a petrecut însă noaptea Învierii în fața Parlamentului danez. Era acolo, de câteva zile, în greva foamei.  Este o măsură ultimă de protest, după o luptă juridică de doi ani, pentru a își putea vizita copilul, luat de statul danez și plasat unei familii de lucrători sociali. Este al doilea copil, primul a plecat la cer.

Povestea a început acum opt ani, când William a fost luat de lângă mama sa biologică, la doar două luni. La patru luni era deja încredințat unei familii sociale, iar de atunci Hermina se luptă să îl ia înapoi. De doi ani a pierdut și „privilegiul” de a îl vedea, pentru foarte puțin timp, de foarte puține ori pe an. Principalul motiv invocat de autoritatea locală daneză: îl strângea prea mult în brațe, la vizita strict supravegheată.

Cum s-a ajuns aici? Este un caz trist, în care se întâlnește vulnerabilitatea unei mame singure cu puterea absolută a autorităților locale dintr-un stat cu reguli inflexibile și foarte criticate privind statutul copiilor. 

Primul copil al Herminiei a murit, la 14 ani, de o boală incurabilă. Nimeni nu a acuzat-o pe mamă că ar fi greșit ceva în educația sau îngrijirea lui. Birthe Olsen o cunoaște de când  a venit în Danemarca, sunt mai mult de 20 de ani de atunci. I-a fost prima șefa în această țară, se înțelegeau, la început, mai mult prin zâmbete decât în limba daneză, și au rămas prietene pe viață.

Ne-a declarat că „Flavius a fost foarte bine, îngrijit, mama a făcut tot ce este necesar pentru binele copilului.” A venit însă moartea sa, care a fost un șoc pentru Hermina, care a suferit o cădere psihică importantă, soldată cu internări la psihiatrie. Nașterea celui de-al doilea copil, William, a venit într-un moment în care, continuă Birthe „Hermina avea mare nevoie să dăruiască, ca mama, să își continue rolul”. Din păcate, tatăl lui William nu i-a fost niciodată alături, dimpotrivă, a tras-o în jos.

--

Citeste mai mult: https://adevarul.ro

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: