StiriSTIRI EXTERNE

Hărțuit, cofetarul creștin Jack Phillips ajunge din nou la Curtea Supremă din Colorado

Cofetarul creștin Jack Phillips cere – din nou – Curții Supreme din Colorado să îi confirme dreptul de a refuza să creeze torturi personalizate cu mesaje ce încalcă convingerile sale religioase.

Dacă acest lucru vă sună familiar, este pentru că Jack a mai parcurs această drum în trecut, explică Zachary Mettler pentru Daily Citizen.

În 2012, Jack a refuzat politicos să creeze un tort personalizat pentru o nuntă între persoane de același sex. În 2018, el a obținut o victorie în procesul respectiv la Curtea Supremă a Statelor Unite, care i-a oferit câștig de cauză în baza Primului Amendament, întrucât Comisia pentru drepturi civile din Colorado a dat dovadă de ostilitate religioasă neconstituțională față de el.

Dar în aceeași zi în care Curtea Supremă a anunțat că va analiza primul caz al lui Jack, un avocat ostil, cu identitate transgender, a sunat la magazinul lui Jack – Masterpiece Cakeshop – cerându-i acestuia să creeze un „tort personalizat, roz pe interior și albastru pe exterior, care să simbolizeze și să celebreze tranziția de gen“. În calitate de creștin care consideră că sexul este o trăsătură biologică inerentă, Jack a explicat cu amabilitate că nu poate onora respectiva comandă.

Drept urmare, avocatul – Autumn Scardina – a intentat un proces împotriva lui Jack, acuzându-l de discriminare datorită „identității sale de gen“. Dar, după cum explică avocații lui Jack de la Alliance Defending Freedom (ADF), „Phillips servește toți clienții și întotdeauna decide dacă acceptă o comandă în funcție de mesajul pe care îl va transmite acel tort, nu de persoana care îl solicită“.

--

Așa-zisa „identitate de gen“ a persoanei nu are nimic de-a face cu asta.

Citeste mai mult: https://tribuna.us/hartuit-cofetarul-crestin-jack-phillips-ajunge-din-nou-la-curtea-suprema-din-colorado/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: