Netanyahu: „Nici o lege” nu va trece la Knesset care „dăunează creștinismului”
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns miercuri unui cor de îngrijorare din partea creștinilor evanghelici din SUA și a credincioșilor din Israel legat de un proiect de lege prezentat de doi ultra-ortodocși. este o infracțiune să convingi pe cineva să treacă la o altă religie.
Într- un tweet , Netanyahu a declarat în ebraică și în engleză: „Nu vom promova nicio lege împotriva comunității creștine”. Anunțul premierului a atenuat temerile că proiectul de lege, propus de doi membri ai guvernului de coaliție, va deveni lege.
Propunerea de lege prevede: „(Oricine) care convinge o persoană, direct, digital, prin poștă directă sau online, să-și convertească religia, pedeapsa sa este de un an închisoare, iar dacă persoana era minoră, pedeapsa sa este de doi ani. pedeapsa cu închisoarea.”
Membrii Knesset Moshe Gafni și Yaakov Asher, de la Partidul Iudaismului Unit al Torei (UTJ), au depus legislația în ianuarie. Miercuri, ei au declarat: „Proiectul de lege al Misiunii a fost introdus ca la fiecare început al Knesset și nu a fost promovat în această etapă, așa că a-l trata acum nu este relevant”.
Proiecte de lege similare au fost propuse de mai bine de 20 de ani.
Expertul juridic israelian David Benjamin a declarat pentru CBN News că sfera acestui efort părea extrem de largă. — Oricât de lat poți ajunge, spuse Benjamin.
Deși legea propusă s-ar aplica tuturor religiilor, ea i-a evidențiat în mod special pe creștini, afirmând: „În timpurile recente, încercările organismelor misionare, în principal creștine, de a convinge oamenii să se convertească au crescut. Uneori, aceste încercări nu implică promisiunea bani sau favoruri materiale și, prin urmare, nu sunt interzise conform legii în vigoare, dar numeroasele lor consecințe negative, inclusiv vătămarea psihică, necesită intervenția legiuitorului.”
Mulți oameni evrei s-au pierdut de-a lungul secolelor, evident din cauza genocidului. Dar și prin asimilare, convertire forțată etc. este un punct foarte sensibil.”
Benjamin adaugă că acest efort ar încălca probabil Declarația de independență a Israelului.
„Cred că premisa fundamentală a legii este problematică în sine. Nu cred că va fi, va fi inacceptabil să scoți în afara legii. O persoană care încearcă să convingă o altă persoană să adopte orice idee, fie că este vorba despre o religie. sau orice fel de idee. Știți, libera circulație a ideilor, libertatea de gândire, libertatea conștiinței, libertatea de exprimare sau, sau pilonii fundamentali ai oricărei democrații.”
Fostul ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internațională, Sam Brownback, a avertizat că ar putea dăuna Israelului.
„Când începi să-ți limitezi libertatea religioasă… în națiunea ta, asta este împotriva Cartei Drepturilor Omului a ONU, pe care Israelul și aproape tot restul lumii au semnat-o, de asemenea”, a remarcat Brownback. „Aveți dreptul să vă practicați credința sau să vă schimbați credința și cred că acest lucru este periculos pentru Israel, într-adevăr, deoarece au fost un astfel de far al unei societăți deschise în acea regiune”.
Unii au considerat că, având în vedere componența actualului guvern de coaliție, ar putea fi posibil ca proiectul de lege să devină lege, dar Netanyahu, care a fost un prieten apropiat al creștinilor evanghelici de zeci de ani, nu a susținut o astfel de măsură.
relateaza
https://www.breakingchristiannews.com/