DEVOTIONALEEDITORIALE

UN COFETAR CREȘTIN din Colorado, SUA, este târât de 10 ani prin tribunale pentru credința sa

Publicația  Alliance Defending Freedom. informează că Jack Phillips, un cofetar creștin din Colorado, SUA, suferiă de ani de zile atacuri țintite împotriva sa și a afacerii sale.

Jack Phillips – cofetarul de la Masterpiece Cakeshop, a devenit faimos pentru că a refuzat în 2012 să facă un tort personalizat cu ocazia nunții unui cuplu de homosexuali și este victima unei campanii de hărțuire din partea totalitariștilor din cadrul Comisiei pentru drepturi civile din Colorado, care intenționau să-l sancționeze pentru opiniile sale.

Recent, Phillips a ajuns din nou în atenția presei, întrucât avocații săi încearcă să obțină respingerea noilor acuzații formulate împotriva sa, contestând decizia de anul trecut a unui judecător din Colorado, scrie  David Harsanyi pentru The Federalist.

În ultimul deceniu, mass-media, avocații, judecătorii și adepții Stângii au denaturat poziția lui Phillips. Nu, cofetarul nu a refuzat niciodată să servească un cuplu de homosexuali în magazinul său. Sau o persoană transsexuală. Sau pe oricine altcineva.

Refuzul său de a vinde un tort de nuntă (în cazul care l-a făcut celebru), a avut loc anterior deciziei Obergefell, cât și recunoașterii căsătoriilor gay de către statul Colorado.

--

Philips refuză să creeze orice fel de produs personalizat care transmite mesaje ce intră în conflict cu convingerile sale religioase. El refuză să creeze astfel de torturi pentru orice client, indiferent că e homosexual sau heterosexual, alb sau de culoare.

În 2018, după ani de greutăți financiare, Phillips a obținut în cele din urmă o decizie a Curții Supreme în care instanța a conchis că instituția din Colorado a dat dovadă de „o ostilitate evidentă și nepermisă față de convingerile religioase sincere [ale lui Phillips]“ în eforturile lor de a-l sancționa – mai exact, judecătorii se refereau la faptul că instituția a comparat credința lui Phillip cu cea a naziștilor și a segregaționiștilor.

Citeste mai mult: https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2023/03/19/un-cofetar-din-colorado-sua-este-tarat-de-10-ani-prin-tribunale-pentru-credinta-sa/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: