Stiri

Nigeria: Fiul unui pastor baptist a fost ucis, soția și alte trei persoane răpite

Bărbați înarmați, suspectați a fi bandiți, au ucis un fiu de pastor dintr-un sat și au răpit-o pe soția acestuia, împreună cu alte trei persoane, într-un atac comis recent în statul Kaduna din Nigeria.

Guvernul nigerian continuă să fie criticat pentru eșecul de a limita numărul tot mai mare de crime din regiune, informează Anugrah Kumar, Christian Post.

Atacul a avut loc vineri dimineață, în localitatea Karimbu-Kahugu din zona guvernamentală locală Lere a statului Kaduna, a relatat cotidianul nigerian Daily Post, precizând că poliția din Kaduna nu a făcut nicio declarație.

Oficialul de relații cu publicul al Comandamentului Poliției din statul Kaduna, Mohammed Jalige, a refuzat să comenteze incidentul, a declarat publicația.

Asasinatul și răpirile au fost confirmate de vicepreședintele Kahugu National Development Associations, Peter Mukaddas.

--

Bandiții au mers direct la casa pastorului în timpul raidului și l-au împușcat pe fiul acestuia care s-a opus, a declarat Mukaddas. Atacatorii i-au luat apoi ostatici pe soția sa și alte trei persoane, a continuat el.

„Facem apel la guvern și la agențiile de securitate să treacă la acțiune cât mai curând posibil pentru a se asigura că cei dragi ai noștri ne sunt redați în viață. Ne rugăm cu fervoare lui Dumnezeu să le atingă inimile pentru ca ei să aibă înțelepciunea necesară pentru a-i elibera“, a adăugat el.

Banditismul constituie o problemă constantă în regiunea de nord a Nigeriei, înregistrându-se atacuri asupra comunităților rurale, școlilor și altor spații publice.

--

Organizațiile pentru drepturile creștinilor au avertizat de ani de zile cu privire la înrăutățirea situației privind libertatea religioasă în Nigeria, pe fondul ascensiunii unor grupări teroriste precum Boko Haram și Statul Islamic în nord-estul țării.

Militanții au avertizat, de asemenea, cu privire la o intensificare a actelor de violență letală împotriva comunităților preponderent creștine comise de păstorii extremiști din statele din Middle Belt, specializate pe agricultură, în condițiile în care țara se confruntă cu deșertificarea și diminuarea resurselor naturale.

Citeste mai mult: https://tribuna.us/nigeria-fiul-unui-pastor-baptist-a-fost-ucis-sotia-si-alte-trei-persoane-rapite/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d