ANUNTURI

Malta: Un fost homosexual devenit creștin riscă închisoarea pentru că și-a împărtășit experiența de convertire

Un creștin din Malta, angajat al unei organizații de caritate, a fost pus sub acuzare pentru că ar fi discutat și promovat așa-numitele practici de conversie, după ce și-a împărtășit mărturia de fost homosexual în timpul unui interviu online, informează Anugrah Kumar, Christian Post.

În acest prim astfel de proces, Matthew Grech, în vârstă de 33 de ani, administrator al Core Issues Trust, va fi judecat pe 3 februarie la Curtea de Magistrați din Valletta, împreună cu prezentatorii unui canal media local care susține libera exprimare, PMnews Malta, a declarat grupul Christian Concern din Marea Britanie, a cărui filială, Christian Legal Centre, îl apără pe inculpat.

Conform legilor malteze care interzic „practicile de conversie“, dacă va fi găsit vinovat, Grech ar putea primi o pedeapsă de cinci luni de închisoare și/sau o amendă de 5.000 de dolari, a precizat grupul.

Grech consideră că a fost luat în vizor de membri ai mișcării pentru drepturile homosexualilor din Malta, care susțin că perspectiva creștină privind căsătoria, identitatea umană și orice discuție legată de stilul de viață LGBT ar trebui să fie considerată infracțiune.

În interviul online din aprilie anul trecut, care a fost promovat în prealabil pe Facebook, Grech a vorbit despre copilăria sa, despre confuzia pe care a experimentat-o în privința propriei sexualități și a relațiilor sale și despre faptul că, în tinerețe, a fost implicat în relații homosexuale înainte de a deveni creștin, lucru care i-a schimbat radical viața.

Grech a declarat că nu este de acord cu termenul de terapie de conversie și că, cu cât s-a adâncit mai mult în credința sa creștină explorând Biblia, cu atât a înțeles mai clar că homosexualitatea nu este o identitate, ci o practică.

El și-a împărtășit opinia conform căreia, indiferent de sentimentele sexuale pe care le resimte un bărbat sau o femeie, dacă întreține relații sexuale cu o persoană de același sex, comite un act homosexual în ochii lui Dumnezeu, ceea ce reprezintă un păcat.

Citeste mai mult: https://tribuna.us/malta-un-fost-homosexual-devenit-crestin-risca-inchisoarea-pentru-ca-si-a-impartasit-experienta-de-convertire/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: