ANUNTURI

Comunicat: 16 December 2022 – Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati. O provocare mică. O miză imensă.

În spațiul public a apărut informația potrivit căreia câteva ONG-uri pro-avort au solicitat Ministerului Sănătății alocarea de fonduri publice pentru susținerea financiară a întreruperilor de sarcină la cerere, încurajându-se astfel avorturile în România.

Raportat la motivațiile invocate, cel mai probabil nici chiar solicitanții acestui favor din partea Guvernului României nu sunt convinși de reușita demersului lor, decât dacă această solicitare vine pe fondul unor „directive” din zone de influență pro-avort.

Pentru a preveni orice risc în ceea ce privește lărgirea „brațelor morții” (căci avortul la cerere înseamnă moarte), fiind astfel vorba de viață și de moarte (la propriu, nu doar la figurat), Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți a luat decizia implicării în această chestiune de interes public. Diseminând informația într-o rețea cu relevanță națională asupra temei avortului, în prima etapă am solicitat puncte de vedere scrise calificate asupra temei din perspectiva moral-creștină.

În paralel, am lucrat la un material care pune accentul pe latura legală și juridică asupra temei avortului și astfel a fost redactată o SCRISOARE DESCHISĂ (care poate fi descărcată, având caracter public), însoțită de un număr de 5 anexe, constând în puncte de vedere ale reprezentanților unui procent de aproape 90% din populația României. Această documentație a fost expediată tuturor factorilor de decizie din administrația centrală, executivă, legislativă și politică.

În esență, concluzia care se desprinde după centralizarea punctelor de vedere primite de la reprezentanții comunităților creștine din România este cât se poate de clară:

Poziția BOR și a tuturor cultelor creștine față de avort e una clară, firească, fermă și ireversibil orientată pro-viață. Mesajul creștin are ca miez libertatea, iubirea și respectul pur față de viața și demnitatea persoanei umane, născute sau nenăscute încă.”

„Sprijinul statului pentru finanțarea avortului în absența unei urgențe medicale constituie un act profund nefiresc care ar reprezenta o încurajare periculoasă a acestuia și o imixtiune politică în sfera moralei private și publice.”

După cum rezultă și din concluziile SCRISORII DESCHISE, acesta este doar un început al unui efort comun, la nivel național, pe termen mediu și lung, care se dorește să prevină orice derapaje de la principiile constituționale privind dreptul la viață, precum și de la valorile și principiile moral-creștine, urmând să anunțăm în timp util pașii care sunt avuți în vedere pentru anul 2023.

1. Scrisoare deschisă – O.C.D.L.

2. Punct de vedere-Biserica Ortodoxă Română

3. Punct de vedere-Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

4. Punct de vedere-Biserica Creștină după Evanghelie–Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România

5. Punct de vedere-Uniunea Penticostală – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România

6. Punct de vedere-Biserica Creștină Adventistă de Ziua a Şaptea din România

Cu teamă de Dumnezeu și dragoste pentru oameni, nu putem decât să fim de partea bună a bătăliei pentru viață!

OCDL – Timișoara, 16.12.2022

https://www.ocdl.ro/provocare-miza/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: