ANUNTURI

Un Pastor, tată a 8 copii, torturat si ucis pentru răspândirea Evangheliei!

Cadavrul unui pastor cu o biserică recunoscută oficial în Laos a fost găsit cu semne că a fost torturat și ucis pentru credința sa, au spus surse din zonă.

Liderii creștini și poliția din Laos cred că pastorul Seetoud, care avea un singur nume, a fost ucis pentru că a răspândit Evanghelia pe fondul creșterii rapide a bisericii din țară.

Pastorul era așteptat să participe la o întâlnire a creștinilor pe 20 octombrie în Thakhek, la aproximativ 100 de kilometri (62 mile) de casa sa din satul Don Keo, districtul Nakai, provincia Khammouane, o călătorie de trei ore și jumătate pe motocicleta sa. . Când nu a reușit să ajungă la mai bine de trei ore de la ora de începere a întâlnirii, peste 20 de persoane l-au căutat in apropierea satului și la un spital local dar fără succes.
Grupul de căutare a obținut filmări de la proprietarul unui magazin local din Nakai, din apropiere, care arată că pastorul Seetoud a lăsat pe 21 octombrie un recipient de gaz din plastic pe care intenționa să-l ridice mai târziu, au spus creștinii din zonă.

Ulterior, un rezident din zonă a găsit cadavrul pastorului Seetoud într-un șanț de pe un drum montan din junglă din apropierea satului și a încărcat fotografii ale scenei pe Facebook, permițând grupului de căutare să găsească cadavrul pe 23 octombrie.

Doi creștini care plănuiseră să părăsească satul lor și să se alăture pastorului Seetoud pentru întâlnirea din Thakhek au spus că a întârziat deoarece doi oficiali neidentificați l-au interogat pe liderul bisericii despre activitățile sale și despre motivele călătoriei în oraș.

Un martor din satul Wangheen din apropiere le-a spus sătenilor că s-a oprit pe drum când a văzut un camion negru fără plăcuțe de înmatriculare pe 20 octombrie, ziua în care pastorul s-a îndreptat spre întâlnire. El a spus că trei bărbați au coborât și au prins un alt bărbat, l-au aruncat violent în camion și au plecat.

Martorul a spus că a presupus că autoritățile arestau un traficant de droguri/criminal și a decis să-și continue călătoria. Când a auzit mai târziu de moartea pastorului Seetoud, le-a spus sătenilor că pastorul a fost răpit.

Liderii creștini au spus că trupul pastorului Seetoud a fost grav desfigurat și a arătat semne de tortură. Grupul de căutare a găsit Biblia pastorului Seetoud lângă cadavrul său și motocicleta lui în apropiere, pe șosea.

El lasă în urmă o soție și opt copii, cel mai mic un copil de 1 an. Pastorul Seetoud a condus o congregație a Bisericii Evanghelice Laos, una dintre cele trei confesiuni recunoscute oficial în Laos.

Liderii creștini au spus că poliția provincială le-a spus că pastorul Seetoud a fost probabil ucis din cauza credinței sale. Oficialii de poliție de la nivel provincial suspectează că oficialii locali de la nivel de district l-au ucis,

„Niciun cuvânt nu poate descrie durerea pe care o experimentează familia lui Seetoud și bisericile locale”, a spus un lider evanghelic laotian. „Marea nedreptate în legătură cu întreaga situație este că cei care dețineau autoritate au fost fie implicați direct, fie indirect în uciderea lui Seetoud.”

https://www.christianpost.com/news/pastor-tortured-killed-in-laos-for-spreading-gospel.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: