ANUNTURI

Pastorul Dragoş Hudema a plecat în veşnicie

Pastorul Dragoş Hudema a plecat în veşnicie

Am aflat astăzi că pastorul Dragoş Hudema, stabilit de mai mulți ani la Chicago, a plecat în veşnicie. L-am cunoscut încă din perioada tinereții, atunci când alături de alți tineri vizitam bisericile din jurul municipiului Timişoara.

Pentru cei interesați ofer o biografie sumară a vieții sale.

Pastorul Dragoş Hudema s-a născut în data de 21 decembrie 1935 pe plaiurile Bucovinei. La vârsta de 15 ani a fost botezat, iar după un an, în 1951, a început cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti. Aici i-a avut ca profesori, printre alții, pe Alexa Popovici, Jean Staneschi, Bokor Barnaba, Petru Belikov.
După terminarea Seminarului a fost repartizat în zona Caransebeşului şi a slujit bisericile din Armeniş, Teregova, Sat Bătrân. O perioadă de timp, intrând în conflict cu autoritățile, nu a mai slujit şi a lucrat, timp de cinci ani, ca strungar, la Timişoara.
A fost ordinat în anul 1965 şi a slujit bisericile din Vermeş, Fizeş, Doclin, Biniş, județul Caraş-Severin. Între anii 1981-1991 a slujit ca secretar al Comunității Baptiste Timişoara, fiind în acelaşi timp păstor în mai multe biserici din județul Timiş. Între anii 1965-1986 a păstorit Biserica din Jebel, iar între 1980-1985 a păstorit Biserica din Biled.
În urmă cu mai mulți ani s-a stabilit la Chicago, unde şi-a sfârşit alergarea pe acest pământ la aproape 87 de ani.

P.S. Dacă are cineva informații suplimentare pentru completarea biografiei, îl rog să mi le trimită.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: