DEVOTIONALE

Peter Costea: Imposibilitatea reformării partidelor politice din România

Am avut multă răbdare cu ele. Ne-am gândit că ne vor respecta valorile, suveranitatea națională și vor asculta mai mult de vocea noastră decât de vocea Bruxellesului. Au gafat, în repetate rânduri, și gafele lor au dovedit în timp că, de fapt, nu mai e vorba de gafe, ci de politici anti-românești, anti-creștine, demagogice. Ne confruntăm cu ceea ce eu aș numi „marea înșelăciune / the big scam” perpetuată de liderii partidelor politice actual la guvernare.

Nici un alt subiect nu dovedește sciziunea ireconciliabilă dintre votantul creștin și partidele politice acum la guvernare ca subiectul dreptului la viață al copilului nenăscut. După 24 iunie, presa din România a solicitat poziții oficiale privind avortul și decizia Tribunalului Suprem din SUA din partea partidelor politice parlamentare. Cele trei partide mari (PSD, PNL și USR) au răspuns, susținând fără echivoc, că sunt pro-avort. Adică „anti-viață”.

Nimeni nu a îndrăznit să aducă în discuție reversul subiectului, unul mult mai important și crucial: dreptul la viață al copilului nenăscut. Dl Ciolacu a vorbit în numele PSD, dna Alina Gorghiu pentru PNL, iar dl Drulă pentru USR.

De-a lungul anilor, mulți creștini mi-au spus: „Domnule Costea, noi creștinii trebuie să intrăm în aceste partide mari pentru a le reforma și redirecționa spre o orientare conservatoare, pro-creștină și pro-valori”. Le-am spus atunci și zic din nou astăzi: „Aceste partide sunt fie indiferente față de doleanțele și interesele creștinilor, fie anti-creștine ori anti-valori”.

Din fericire, tot mai mulți creștini părăsesc epavele politice actuale de la conducere (PSD, PNL și USR) și își caută o casă politică unde se simt confortabili. Unii încă ezită și insistă să mai am nițică răbdare, dând de înțeles că ar fi preferabil să nu mai atenționez creștinii cp partidele de la guvernare ne-au folosit și manipulat exclusiv pentru a ne lua voturile și a-și asigura prezența în parlament.

Mă întreb, cum este posibil pentru un creștin să facă parte dintr-un partid anti-creștin? Un partid care disprețuiește valorile creștine și unde pozițiile oficiale sunt perfect aliniate cu anti-valorile promovate în rezoluțiile Parlamentului European? Apartenența creștinilor, dar mai ales acordarea de către creștini a voturilor lor acestor partide, este incompatibilă cu valorile creștine.

Votând aceste partide creștinii facilitează politici anti-valori, masacrarea copilului nenăscut, distrugerea viitorului României și deteriorarea crizei demografice a țării. Astfel ne facem părtași unor crime clar condamnate de Dumnezeu.

Sunt aceste partide „reformabile” în sensul de a se realinia valoric cu interesele și valorile creștinilor? Răspunsul de astăzi este identic cu cel pe care vi l-am dat cu mai bine de 10 ani în urmă: categoric nu.

Recent am postat un comentariu a dlui Bogdan Stanciu pe Facebook pe aceeași temă. Agreez cu el: PNL, PSD, USR nu pot fi reformate. De fapt, nici nu doresc să se reorienteze înspre noi și valorile naționale tradiționale. Declarația dnei Gorghiu, exponentul anti-valori și radical al PNL, privind avortul, aduce la lumină faptul că PNL a devenit casa politică preferată a grupurilor extremiste și feministe din România.

Vestea bună, însă, este că există o alternativă viabilă: Alianța Renașterea Națională. Suntem un partid conservator, creștin-democrat. Pe unde ajung sunt rugat să dau o definiție scurtă a orientării creștin-democrate. E simplu: democrația creștină înseamnă democrație, plus valori creștine.

Partidele menționate mai sus reprezintă orientarea contrară: totalitarism secular și stat administrativ, plus valorile seculare pe care le menționez frecvent: avortul, masacrarea copilului nenăscut, confuzie sexuală, inflație, granițe deschise, migrație dezorganizată, marginalizarea creștinilor și a valorilor creștine, destrămarea căsătoriei și familiei naturale, instituirea păcatelor sociale condamnate de istorie la rang de lege, dispreț pentru ființa umană, strivirea cetățeanului de rând sub povara impozitelor, birocrației si a ideologiei de stat, suprimarea drepturilor parentale, confiscarea copiilor de la părinți, îndoctrinarea în perversiune a generației tinere, hedonism. Lista asta ar fi practic interminabilă.

Ne apropiem de anul 2024, cel mai important an electiv al secolului.

https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: