Intrebari & Raspunsuri

Poți fi naș de cununie la tineri ortodocși, dacă ai ales să urmezi învățătura Evangheliei și te-ai alipit de o biserică evanghelică?

Întrebare:

Domnule pastor, am așa o întrebare. Am decis să mă pocăiesc, urmărindu-vă mesajele și învățăturile pe care le publicați prin intermediul YouTube-ului. M-am căsătorit în lume și pe atunci am fost poftiți să fim nașii unei perechi de tineri care nu s-au cununat nici până azi. Acum câteva săptămâni au spus că vor să se cunune în biserica ortodoxă cu preot, eu însă nu mai vreau să merg la preoți din multe motive, cum ar fi obiceiurile păgâne care nu au niciun temei biblic. Eu nu mai vreau să-L supăr pe Domnul, împărțindu-mi inima între pocăință și păcat. Familia mea nu este împotriva mea, ba chiar au rămas surprinși și m-au încurajat în alegerea pe care vreau să o fac, fiindcă spun că se vede o schimbare clară în mine. Însă finilor, când le-am spus, cam au cârnit din nas și m-au întrebat cum o să procedăm cu cununia. Vă rog să mă sfătuiți cum ar trebui să procedez ca să nu-L supăr pe Domnul. Vă mulțumesc mult pentru învățături și încurajări. Multă sănătate.

Mă bucur mult să aflu că mesajele și învățăturile pe care le public te-au ajutat să cunoști pe Domnul nostru Isus Hristos și, prin credință în El, să capeți mântuirea. Mă rog să te ajute mai departe să crești în credință și să fii folosit cu multă putere de Dumnezeu. Rămâi pe canalul nostru ca să primești învățătură sănătoasă și aceasta va continui mult la creșterea ta spirituală.

Cununia este încheierea oficială a legământului căsătoriei înaintea lui Dumnezeu. Rolul nașilor este să le fie mentori spirituali celor proaspăt căsătoriți și să-i sfătuiască și îndemne mai departe în viața de familie potrivit cu învățătura sănătoasă a Mântuitorului. De aceea este potrivit acum să le vorbești despre rolul nașilor și a al cununiei. Te invit să asculți mesajul „Căsătoria civilă sau căsătoria religioasă (cununia)? Ce este mai important?”, care este pe YouTube și vei putea să înțelegi rolul acestora ca să-l explici și cuplului care v-au invitat să le fiți nași, dar și soției ca să înțeleagă esența lucrurilor.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: