StiriSTIRI EXTERNE

Mastercard testează sistemul de plată biometrică, folosit deja de China, ca să-l implementeze în restul Lumii!

Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric, care folosește recunoașterea facială pentru autorizarea plăților – utilizatorul își dă acceptul pentru plată cu un gest sau un zâmbet, sistem care este deja folosit de mai multa vreme in China, unde populatia e ultra-supravegheata electronic, existand si sistemul creditelor sociale de buna-purtare.Sistemul controversat care le permite cumpărătorilor să plătească cu un simplu zâmbet sau cu un gest încearcă să-și facă loc pe piața de 18 miliarde de dolari a programelor biometrice. Tehnologia recunoașterii faciale a fost privită de multe ori cu rezerve de grupurile care militează pentru drepturile civile, însă Mastercard susține că un sistem biometric ar simplifica plățile, scurtând cozile și oferind o securitate mai ridicată decât cardurile de credit sau de debit, scrie The Guardian.

„Odată înrolat, nu mai trebuie să întârzii coada căutând prin buzunare sau geantă. Clienții pot să verifice simplu factura și să zâmbească spre cameră sau să-și treacă mâna peste un cititor pentru a plăti”, a explicat, într-un comunicat, gigantul din sectorul plăților. Mastercard argumentează că noul sistem e mai igienic, aspect foarte important după izbucnirea pandemiei de Covid. Primele teste vor începe în această săptămână în Brazilia, în supermarketurile St Marche din São Paulo. Clienții se vor putea înscrie pentru plăți biometrice chiar în magazin sau într-o aplicație a partenerului local, Payface.

Un purtător de cuvânt al Mastercard a declarat că o nouă fază a testelor este programată „în viitorul apropiat” în Marea Britanie, compania având „discuții încurajatoare cu potențiali parteneri”. Până atunci, tehnologia va fi lansată în America Latină, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Această strategie face parte din planul Mastercard de a pătrunde pe piața tehnologiei biometrice, estimată la 18,6 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor KBV Research. Compania concurează cu rivali puternici din sectorul tehnologiei digitale precum Amazon, care a introdus cititoare de palmă în magazinele sale, mișcare criticată intens de politicienii americani din cauza preocupării privind protecția datelor personale.

citeste mai mult: https://ortodoxinfo.ro/2022/05/19/mastercard-testeaza-sistemul-de-plata-biometrica-folosit-deja-de-china-ca-sa-l-implementeze-in-restul-lumii/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: