StiriSTIRI EXTERNE

Marșul pentru viață de la Zagreb 2022

Sâmbătă a avut loc la Zagreb a șaptea ediție a Marșului pentru viață din Capitala Croației. Ea a fost precedată de trei marșuri locale și va fi urmată de marșuri și în alte orașe din această țară pe tot parcursul anului. La Split marșul are loc sâmbătă, 21 mai 2022.

„Sunt aici pentru că aceasta este cu siguranță cea mai pozitivă zi a anului, pentru că îmi iubesc viața, iubesc viețile altora și îmi place să am mulți oameni în jurul meu – sunt recunoscătoare fiecăruia dintre ei” – a spus Marta Blajić Džaja, o participantă la marș.

Ivica Katic, un tată cu copilul lui în brațe, a spus: „Am venit aici pentru a susține viața. Viața merită trăită. Vrem să transmitem un mesaj acelor mame și părinți care se află în diverse necazuri: că nu sunt singuri – nici spiritual, nici material. Există ajutor, doar decideți-vă pentru viață!”

„Suntem părinții a opt copii și am venit să susținem Marșul pentru viață, deoarece credem că mama este purtătoarea și ocrotitoarea vieții în orice moment, indiferent de moment sau de problemele cu care se confruntă”, a spus Zorka Pivac, venită la marș cu soțul și o parte din copii.

La marș au participat și persoane pro-viață din Slovenia, țara vecină. o slovenă, fostă susținătoare a avortului, s-a numărat printre vorbitorii marșului.

„Ca studentă, am avut de două ori ocazia să sfătuiesc o prietenă să nu-și avorteze copilul, dar nu am știut cum să o fac”, a spus slovena Urša Cankar Soares, pedagog Montessori, mamă a trei copii. „Exemplul prietenei mele m-a învățat că trauma avortului nu dispare în timp, ci doar se transformă în alte forme de suferință”, a mai precizat ea.

citeste mai mult: http://stiripentruviata.ro/marsul-pentru-viata-de-la-zagreb-2022/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: