DEVOTIONALEEDITORIALE

Îl cunoști pe Hristos sau ești doar religios?

Există mulți oameni botezați care, din punct de vedere practic, nu cunosc nimic despre Hristos. Religia lor constă dintr-o mulțime de noțiuni vagi și expresii seci. Ei cred că „nu sunt cu nimic mai răi decât alții”. Ei merg constant la bisericile lor. Ei „încearcă să-și facă datoria”. Ei „nu fac rău nimănui”. Ei „trag nădejde că Dumnezeu va avea milă de ei”. Ei „sunt convinși că Cel atotputernic le va ierta păcatele și îi va lua în Rai când vor muri”. Pe scurt, aceasta este întreaga lor religie!

Dar ce cunosc acești oameni în mod practic despre Hristos? Nimic, absolut nimic! Au ajuns ei să trăiască în cunoștința calităților și a lucrării Lui, a sângelui Său, a neprihănirii Lui, a mijlocirii Lui, a preoției Lui? Absolut deloc! Întreabă-i de credința mântuitoare, ce înseamnă să fii născut din nou din Duhul sau să fii sfințit în Hristos Isus. Ce răspuns îți vor da? Pentru ei, ești ca un barbar! Le-ai pus niște întrebări biblice simple, dar ei nu cunosc nimic despre toate acestea în viețile lor, nimic în plus decât cunoaște un budist sau un turc! Și totuși, aceasta este religia a sute și mii de oameni care se pretind creștini, pe toată fața pământului!

Dacă vreunul dintre cititorii acestui mesaj este acest fel de om, îl avertizez clar că un astfel de creștinism nu-l va duce niciodată în Rai. În ochii oamenilor, el se poate descurca destul de bine. Ai putea trece drept un om respectabil la întâlnirea bisericii, în afaceri, la locul de muncă sau pe stradă. Totuși, acest creștinism nu-ți va aduce niciodată mângâiere. El nu-ți va satisface niciodată conștiința. Mai grav, nu-ți va mântui niciodată sufletul.

Citeste mai mult: https://illbehonest.com/romana/il-cunosti-pe-hristos-sau-esti-doar-religios

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: