ANUNTURI

Ambasada României în Danemarca a obţinut permisiunea de a o vizita pe mama copilului internat în stare gravă în spital. Ce se întâmplă cu tatăl micuţului

Ambasada României la Copenhaga a obţinut permisiunea de a o vizita în centrul de detenţie pe mama copilului de 4 săptămâni internat în stare gravă în spital, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul de Externe.

În continuare se fac demersuri pentru obţinerea acordului privind vizitarea tatălui, reţinut într-un alt centru din Danemarca. Autorităţile române sunt în contact direct cu spitalul unde este tratat copilul. „Poliţia daneză a comunicat informaţii suplimentare cu privire la spitalul unde a fost internat minorul pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind, în prezent, în afara pericolului de moarte. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat ulterior unitatea spitalicească în care se află internat minorul, pentru a se interesa despre situaţia acestuia, şi menţin permanent legătura cu personalul medical referitor la îngrijirile acordate şi evoluţia stării de sănătate a copilului” a transmis, sâmbătă seară, MAE, într-un comunicat de presă.  Sursa citată a precizat că Ambasada României la Copenhaga a formulat, totodată, solicitări de vizitare a celor doi cetăţeni români aflaţi în detenţie. „Ca urmare a acestor demersuri, în cursul zilei de 6 februarie a.c., reprezentanţii ambasadei se vor deplasa la penitenciarul unde se află mama minorului, pentru a discuta cu aceasta. Totodată, Ambasada României la Copenhaga continuă demersurile necesare în vederea obţinerii acordului autorităţilor daneze pentru vizitarea tatălui. De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice au stabilit contactul cu avocaţii din oficiu ai părinţilor şi sunt în dialog cu membrii familiei extinse a cetăţenilor români, punând suplimentar la dispoziţia familiei o listă cu avocaţi danezi specializaţi în domeniul instituţionalizării de minori”, a mai transmis MAE.  Instituţia menţionează că Ambasada României la Copenhaga a iniţiat, de asemenea, demersurile necesare pentru înscrierea certificatului de naştere danez în registrele de stare civilă române şi eliberarea certificatului de naştere românesc pentru minor. 

Citeste mai mult: adev.ro/r6ugjo

DONAȚII / SPRIJIN FINANCIAR pentru proiectul nou!

5,00 EUR

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: