DEVOTIONALE

NELU FILIP: NE VOM CUNOAȘTE UNII PE ALȚII ÎN CERURI?

O preocupare sinceră a multora dintre noi este legată de ceea ce vom fi cu adevărat în locul fericirii veșnice pe care l-a pregătit Dumnezeu pentru noi.

  • Vom avea aceeași identitate?
  • Vom păstra amintiri despre trăirile de pe pământ?
  • Îi vom cunoaște pe cei dragi acolo și vom putea să relaționăm cu ei?

Există câteva argumente biblice care ne ajută să înțelegem că la toate întrebările de mai sus se poate răspunde cu DA. În ceruri vom păstra identitatea noastră, vom beneficia de memoria noastră legată de trăirea pe pământ și vom putea relaționa cu cei de acolo.

  1. Avraam a fost adăugat la poporul său
    Gen 25:8 Avraam și-a dat duhul, și a murit, după o bătrîneță fericită, înaintat în vîrstă și sătul de zile; și a fost adăugat la poporul său.
    Expresia „adăugat la poporul său” nu poate face referire așa cum ar crede unii la înaintașii lui care au murit și au fost îngropați, mai ales că Avraam a fost îngropat la mare distanță de mormintele înaintașilor lui. Expresia nu face referire la îngropare cu cei din poporul lui, ci la reîntâlnirea cu cei dragi în locuința morților.
  2. Iacov plângându-l pe Iosif pe care îl credea mort știa că îl va reîntâlni în locuința morților
    Gen 37:35 Toți fiii și toate fiicele lui au venit ca să-l mângâie; dar el nu voia să primească nici o mângâiere, ci zicea: „Plângând mă voi pogorî la fiul meu în locuința morților.” Și plângea astfel pe fiul său.
  3. Domnul Isus vorbind profetic despre Împărăția Cerurilor
    Mat 8:11 Dar vă spun că vor veni mulți dela răsărit și dela apus, și vor sta la masă cu Avraam, Isaac și Iacov în Împărăția cerurilor.
    Credincioșii dintre neamuri, care vor intra în veșnica răsplătire, îi vor recunoaște pe Avram, pe Isaac și pe Iacov.
  4. La minunea schimbării la față a Domnului
    Petru recunoaște sfinții din vechime și se oferă să facă trei colibi – una pentru Domnul Isus, una pentru Moise și una pentru Ilie.
  5. La judecata finală din Matei 25
    Memoria celor judecați va fi foarte proaspătă și vor conștientiza tot ceea ce au făcut în viață și vor înțelege că la judecată, totul se leagă de trăirea lor de pe pământ.
  6. Bogatul și Lazăr din Luca 16
    De aici înțelegem că moartea nu șterge memoria trăirii pe pământ.
  7. Răsplătirile cerești
    În repetate rânduri Scriptura arată că bucuria cerească este legată de rodul lucrării noastre pentru Domnul, aici pe pământ.
    1Tes. 2:19 Căci cine este, în adevăr, nădejdea, sau bucuria, sau cununa noastră de slavă? Nu sînteți voi, înaintea Domnului nostru Isus Hristos, la venirea Lui?

Nelu Filip

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura