ANUNTURI

Petru Hututui: CE SUNT MARTIRII

Oamenii care s-au dăruit din credință și convingere deplină unor cauze neînțelese de unii, sau interzise de cei mai mulți, plătind cu prețul suprem, sunt numiți martiri.

Calitatea de martir este atribuită de alții, de supraviețuitori, și nu este cumpărată sau aleasă ca o profesie.

Calitatea de martir este atribuită celor credincioși, sfinților. Există situații în care această calitate le este atribuită și unor persoane care au luptat contra abuzurilor și politicilor nedrepte pentru cauza națiunilor.

În prezent, prea mulți se victimizează ca urmare a vieții plină de răsfăț care, la un anumit moment, a micșorat oferta.

--

Martirilor li s-a interzis dreptul de a se exprima liber, a crede și a mărturisi convingerile și de a călători liber. Lor li s-a luat condiția minimă.

Noi care avem internetul(planeta) la îndemână, abundență de informații, cărți și libertatea absolută de exprimare, salarii și magazine pline, nouă, cine ar îndrăzni să ne dea titlul de martir postmortem?

Dacă se întrerupe apa, gazele, energia electrică sau internetul, nu înseamnă că suntem martiri. Nici măcar creșterea prețurilor la produse, lipsa drumurilor moderne, a spitalelor dotate și a școlilor nu ne conferă titlul de martir.

--

Dacă nu reușim să ne cumpărăm cel mai nou tip de telefon, laptop, sau tabletă, dacă nu am reușit să ne facem concediul în locuri exotice, nu ne-am schimbat garderoba odată cu schimbarea modei, toate acestea nu ne fac martiri.

Martirii sunt diferiți prin conduită, limbaj, priorități, relații și idealuri și în general trăirea vieții de zi cu zi. “Când tânjim după o viață fără dificultăți, să ne amintim că stejarii cresc puternici în vânturi potrivnice și diamantele sunt lucrate sub presiune.” Peter Marshall

„Și ce‑aș mai putea spune? Căci n‑aș avea destul timp să vorbesc despre Ghedeon, Barak, Samson, Iefta, David, Samuel și despre profeți. Alții au îndurat batjocuri și biciuiri, și chiar lanțuri și închisoare, au fost omorâți cu pietre, au fost tăiați în două cu fierăstrăul, au fost încercați, au murit uciși de sabie, au umblat îmbrăcați în piei de oi și în piei de capre; nevoiași, în necaz, chinuiți, ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit prin pustiuri și prin munți, prin peșteri și prin gropile pământului. Toți aceștia au primit o bună mărturie pentru credința lor, însă n‑au primit ceea ce a fost promis.” Evrei‬ ‭11:32, 36-39‬ ‭NTR

Articol scris de Petru Hututui

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura